NRK Meny
Normal

Hyller Liverpool for Sterlings enorme prislapp

Raheem Sterling (20) koster mer enn hele Arsenals uovervinnelige mesterlag fra 2004.

Raheem Sterling

FÅR VILJEN SIN: Det er ingen hemmelighet at Raheem Sterling har presset hardt på for en overgang bort fra Liverpool. Nå venter Manchester City for den unge engelskmannen.

Foto: Ed Sykes / Reuters

– Det er veldig, veldig mye penger å betale for en spiller som vil bort. Fryktelig mye, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Han viser til at Manchester City er i ferd med å signere Liverpools stortalent Raheem Sterling for 49 millioner pund - om lag 600 millioner kroner.

– Han er et fantastisk talent - blant de mest lovende spillerne i Europa. Men jeg synes 49 millioner er for mye. Det er utvilsomt Liverpool som har gjort den beste dealen her, sier Haugstad.

– Hva mener du er riktig pris?

– Hvis jeg skal sette en verdi på Sterling, blir det mellom 35 og 40 millioner pund. Å få 49 millioner pund ut av Sterling, det er god business av Liverpool, svarer Haugstad.

Tre spillere: 2,2 milliarder

Nettopp god business er Liverpool blitt kjent for de senere årene. I tillegg til Sterling-salget har Anfield-klubben blant annet fått inn henholdsvis 75 og 50 millioner pund for Luis Suarez og Fernando Torres.

Med salget av Sterling har Liverpool håvet inn 175 millioner pund på få sesonger - nærmere 2,2 milliarder kroner etter dagens kurs.

Liverpool-legende og fotballekspert i Sky Sports, Jamie Carragher, er blant dem som merker seg gamleklubbens aktivitet på overgangsmarkedet.

– Jeg skulle ønske Liverpool kjøpte spillere slik de solgte dem! skriver Liverpool-legende Jamie Carragher på sin Twitter-profil.

Laster Twitter-innhold

– City desperate

Der Liverpool er kjent for å selge dyrt, er City kjent for sine kostbare signeringer. At klubben er villig til å gjøre Sterling til verdens dyreste spiller under 21 år, viser at lederne på Etihad føler seg presset, tror Haugstad.

– Det første som slår meg er at vi vet at Manchester City trenger engelske spillere for å fylle kvoten i stallen. De mistet Milner til nettopp Liverpool, og fikk nei fra Fabian Delph.

– De er veldig desperate etter gode, engelske spillere. Det finnes ikke mange av dem, men Sterling er én av dem, poengterer NRKs fotballskribent.

Ifølge Jake Humphrey, programleder i BT Sports i England, skriver på Twitter at Arsenals mesterlag fra 2003/2004-sesongen kostet manager Arsène Wenger 46,5 millioner pund.

Det betyr, om informasjonen stemmer, at Citys nye spiller koster mer enn Arsenal-laget som gikk over en hel sesong (49 kamper totalt) uten å tape.

– Sterling-overgangen er en stor kontrast til det Arsenal-laget. Dette gjenspeiler inflasjonen i overgangsmarkedet, hvor klubbene nå har mye mer penger. Og det viser hvor slu og dyktig Wenger var på å hente billige spillere utenfra og til å dyrke egne talenter, sier Haugstad.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.