Hvilken herlig revansj!

Filippo Inzaghi ble den store helten da Milan vant mesterligafinalen mot Liverpool.

Milan jubler etter å ha vunnet mesterligafinalen mot Liverpool i Athen
Foto: MUSTAFA OZER / AFP

Dermed fikk Milan revansj for det forsmedelige nederlaget i finalen for to år siden da italienerne ga fra seg en 3-0-ledelse, og Liverpool vant straffesparkkonkurransen.

Kampfakta: AC Milan - Liverpool

Denne gang fikk Milan sin etterlengtede triumf.

- Vi er veldig skuffa, sa John Arne Riise til TV3 rett etter kampslutt.

Han mener Liverpool var det beste laget og at laget hadde fortjent bedre.

Inzaghis kveld

I første omgangs siste minutt slo Andrea Pirlo et frispark som gikk via Inzaghi og i mål. Ballen så ut til å slå i italienerens overarm, men uten at dommeren så noen grunn til å blåse for hands.    

 

 

 

Filippo Inzaghi feirer etter 1-0-målet for Milan mot Liverpool
Foto: ARIS MESSINIS / AFP

I andre omgang demonstrerte Inzaghi stor eleganse da han lurte offsidefella og satte inn 2-0 til italienerne i det 83. minuttet. Ingen fulgte Inzaghi som på vei rundt Jose Reina i stedet lirket ballen under Liverpools keeper.

Liverpool reduserte én gang ved Dirk Kuyt rett før slutt, men uten at det hjalp for engelskmennene. Det endte 2-1 til Milan

Sjansefattig

Liverpool var best i første omgang, og hadde flere muligheter enn det italienske laget. Omgangen var likevel sjansefattig, og det var lite som minnet om seksmålskampen fra 2005 da det stod 3-3 ved full tid.

I andre omgang måtte Liverpool jage scoring, og fikk en stor mulighet ved Steven Gerrard etter 62 minutter. Alene med keeper Dida mislyktes Liverpools kaptein.

John Arne Riise forsøkte seg med noen langskudd, men klarte ikke å markere seg i oppgjøret. Det ble en kamp med mye nerve, og lagene vegret seg for å sende for mange spillere fremover.

- Andre omgang var kanskje noe av det beste vi kan gjøre, sa Riise til TV3.

- Vi hadde jobbet for dette hele sesongen, og viste at vi er i bedre form enn Milan. 

 

 

 

Maldini satte rekorder

Milans lagkaptein Paolo Maldini tangerte rekorden til Francisco Gento ved å spille sin åttende finale i den gjeveste europacupen. Gento spilte åtte finaler i serievinnercupen for Real Madrid mellom 1956 og 1966. Maldini har åtte finaler for Milan mellom 1989 og 2007.

Italieneren tok sin femte tittel for Milan i kveld.

I tillegg ble Maldini den eldste utespiller og den eldste lagkaptein noensinne som har vært på banen i den gjeveste finalen. Italieneren er 38 år og 331 dager gammel.

Fotball

 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP