Hvem er Drillos beste menn?

Det er lenge siden det har vært flere uavklarte spørsmål rundt lagoppstillingen enn før Portugal-kampen. Men nå kan du hjelpe Drillo ved å stemme på ditt favorittlag!

Landslagstrener Egil "Drillo" Olsen

Landslagstrener Egil 'Drillo' Olsen har ingen enkel oppgave med å ta ut laget til Portugal-kampen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I denne artikkelen var det tidligere en interaktiv grafikk. Denne er nå fjernet siden avstemningen er avsluttet.

- Ja, det er noen plasser som fortsatt er uavklart, sa landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen før landslaget dro til Portugal denne uken.

Han ville ikke si nøyaktig hvor mange og hvilke plasser han er usikker på, men det fremstod likevel klart at det var mange usikkerhetsmomenter.

Fredag innrømmet landslagssjefen at han fortsatt var usikker på uttaket.

- Jeg har ikke tatt ut laget ennå fordi jeg er usikker på flere plasser, blant annet keeper høyreback, midtbane og spiss, sa han.

I NRKs flunkende nye tjeneste kan du nå stemme på ditt favorittlag mot Portugal. Det er opp til deg å bestemme hvem som skal stå i mål, og hvem som skal bekle spissrollen.

For hver posisjon på banen finnes det flere alternativ fra Drillos tropp å velge mellom. Når du har satt sammen det laget du mener er best, trykker du på knappen ”Stem på favorittlag”.

John Carew

John Carew har slitt med formen. Er han ditt førstevalg?

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Under knappen ”Folkets favorittlag” ser du hvilket lag flertallet av de som har stemt, ønsker seg.

Keeperplassen:

Ut fra det som har skjedd de siste ukene og månedene er det trolig flere ting Drillo må bestemme seg for før kampstart.

Jon Knutsen har vært førstevalget til Drillo helt frem til han ble skadet denne våren. Knutsen er hentet inn som tredjekeeper, men står uten kamptrening i Stabæk denne sesongen.

Rune Almenning Jarstein er det kanskje mest naturlige førstevalget. Hans Viking ligger imidlertid sist på tabellen i eliteserien, og Jarstein har sluppet inn 15 mål. I de to siste seriekampene har han hatt tre uheldige involveringer som har resultert i baklengsmål.

Espen Bugge Pettersen slapp inn fem mål i den siste eliteseriekampen før landslagsoppholdet. Selv om han periodevis har imponert i Molde-målet denne sesongen, har han ikke den landslagserfaring som gjør ham til noe åpenbart førstevalg.

Jon Knudsen

Landslaget har et keeperproblem. Skadeplagete Jon Knutsen er hentet inn som tredjekeeper denne gangen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Forsvar:

Brede Hangeland og John Arne Riise er trolig sikre i den bakre fireren. Kjetil Wæhler har stort sett vært stabil på landslaget, men samtidig vaker Vadim Demidov i bakgrunnen. Han har spilt mye i den spanske eliteserien denne sesongen, og er en sterk utfordrer.

Høyre backposisjon
er trolig en duell mellom Tom Høgli og Espen Ruud. Høgli har vært mye skadet for Tromsø denne sesongen, mens Ruud hadde en svak kamp mot Danmark.

Midtbane:

Både Henning Hauger og Christian Grindheim har vært gode på landslaget under Drillo. Den største utfordringen er imidlertid den siste midtbaneplassen.

Bjørn Helge Riise har lite kamptrening for Sheffield United. Markus Henriksen er en kandidat, men han har lite erfaring på dette nivået. Simen Brenne ble hentet inn på overtid og er også en kandidat til denne posisjonen.

Spissplassen:

John Carew har vært det åpenbare førstevalget på landslaget i flere sesonger. Denne våren har han imidlertid vært mye skadet, og han har begrenset med kamptrening.

Samtidig har «Moa» imponert i tyske Hannover, og melder seg derfor på i kampen om spissplassen.

- Litt mer usikkerhet

- Det er litt mer usikkerhet siden vi har den situasjonen at serien er slutt i andre nasjoner. Dessuten har det ikke meldt seg på så mange fra eliteserien som vi hadde håpet på, sier landslagssjefen om situasjonen han står i.

Fotballnyheter