Hvem er Drillos beste menn?

Det er lenge siden det har vært flere uavklarte spørsmål rundt lagoppstillingen enn før Portugal-kampen. Men nå kan du hjelpe Drillo ved å stemme på ditt favorittlag!

Landslagstrener Egil "Drillo" Olsen

Landslagstrener Egil 'Drillo' Olsen har ingen enkel oppgave med å ta ut laget til Portugal-kampen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I denne artikkelen var det tidligere en interaktiv grafikk. Denne er nå fjernet siden avstemningen er avsluttet.

- Ja, det er noen plasser som fortsatt er uavklart, sa landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen før landslaget dro til Portugal denne uken.

Han ville ikke si nøyaktig hvor mange og hvilke plasser han er usikker på, men det fremstod likevel klart at det var mange usikkerhetsmomenter.

Fredag innrømmet landslagssjefen at han fortsatt var usikker på uttaket.

- Jeg har ikke tatt ut laget ennå fordi jeg er usikker på flere plasser, blant annet keeper høyreback, midtbane og spiss, sa han.

I NRKs flunkende nye tjeneste kan du nå stemme på ditt favorittlag mot Portugal. Det er opp til deg å bestemme hvem som skal stå i mål, og hvem som skal bekle spissrollen.

For hver posisjon på banen finnes det flere alternativ fra Drillos tropp å velge mellom. Når du har satt sammen det laget du mener er best, trykker du på knappen ”Stem på favorittlag”.

John Carew

John Carew har slitt med formen. Er han ditt førstevalg?

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Under knappen ”Folkets favorittlag” ser du hvilket lag flertallet av de som har stemt, ønsker seg.

Keeperplassen:

Ut fra det som har skjedd de siste ukene og månedene er det trolig flere ting Drillo må bestemme seg for før kampstart.

Jon Knutsen har vært førstevalget til Drillo helt frem til han ble skadet denne våren. Knutsen er hentet inn som tredjekeeper, men står uten kamptrening i Stabæk denne sesongen.

Rune Almenning Jarstein er det kanskje mest naturlige førstevalget. Hans Viking ligger imidlertid sist på tabellen i eliteserien, og Jarstein har sluppet inn 15 mål. I de to siste seriekampene har han hatt tre uheldige involveringer som har resultert i baklengsmål.

Espen Bugge Pettersen slapp inn fem mål i den siste eliteseriekampen før landslagsoppholdet. Selv om han periodevis har imponert i Molde-målet denne sesongen, har han ikke den landslagserfaring som gjør ham til noe åpenbart førstevalg.

Jon Knudsen

Landslaget har et keeperproblem. Skadeplagete Jon Knutsen er hentet inn som tredjekeeper denne gangen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Forsvar:

Brede Hangeland og John Arne Riise er trolig sikre i den bakre fireren. Kjetil Wæhler har stort sett vært stabil på landslaget, men samtidig vaker Vadim Demidov i bakgrunnen. Han har spilt mye i den spanske eliteserien denne sesongen, og er en sterk utfordrer.

Høyre backposisjon
er trolig en duell mellom Tom Høgli og Espen Ruud. Høgli har vært mye skadet for Tromsø denne sesongen, mens Ruud hadde en svak kamp mot Danmark.

Midtbane:

Både Henning Hauger og Christian Grindheim har vært gode på landslaget under Drillo. Den største utfordringen er imidlertid den siste midtbaneplassen.

Bjørn Helge Riise har lite kamptrening for Sheffield United. Markus Henriksen er en kandidat, men han har lite erfaring på dette nivået. Simen Brenne ble hentet inn på overtid og er også en kandidat til denne posisjonen.

Spissplassen:

John Carew har vært det åpenbare førstevalget på landslaget i flere sesonger. Denne våren har han imidlertid vært mye skadet, og han har begrenset med kamptrening.

Samtidig har «Moa» imponert i tyske Hannover, og melder seg derfor på i kampen om spissplassen.

- Litt mer usikkerhet

- Det er litt mer usikkerhet siden vi har den situasjonen at serien er slutt i andre nasjoner. Dessuten har det ikke meldt seg på så mange fra eliteserien som vi hadde håpet på, sier landslagssjefen om situasjonen han står i.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United