NRK Meny
Normal

Storkamp!

Regjerende verdensmester Italia møter VM-historiens mestvinnende nasjon Brasil. Se kampen direkte HER KL 20.30!

Brasils Kaka feirer scoring mot Egypt.
Foto: PAULO WHITAKER / REUTERS

Det er duket for storkamp i Confederations Cup når Italia møter Brasil kl 20.30 søndag i gruppespillets (Gruppe B) siste kamp.

Nett-TV: Se Italia - Brasil direkte kl 20.30

Med unntak av finalen er dette Confederations Cup mest prestisjefylte kamp!

Italia er regjerende verdensmester, mens Brasil er VM-historiens gigant: De er både den mestvinnende nasjon med fem verdensmesterskap og de er det eneste laget som har kvalifisert seg til samtlige VM-sluttspill siden starten i 1930.

Italias Daniele de Rossi.

Italias Daniele de Rossi.

Foto: ALEXANDER JOE / AFP

Brasil skal løpe Italia i senk

Brasil har to seire fra sine første kamper i Confederations Cup mot Egypt (4-3) og USA (3-0) , mens Italia tapte 0-1 mot Egypt i sin andre kamp. Italia vant 3-1 over USA .

- Jeg så Italias kamp mot Egypt, og jeg mener Egypt gjorde det vanskelig for Italia ved å løpe mye. I tillegg var Egypts keeper (Essam El Hadary) veldig god, sier Brasils keeper Julio Cesar til fifa.com.

- For å vinne mot Italia må vi bevege oss mye. Løpe masse. Så lenge vi selv har ballen er det greit, da vet vi hva vi skal gjøre. Når de har ballen må vi være forsiktig så de ikke klarer å rive seg løs fra markeringene, sier Cesar som til daglig spiller i Inter i italiensk Serie A.

LES: Historien til Confederations Cup

LES: Brasil vil vinne Confederations Cup

Italia kan ryke ut

Før søndagens kamp har Italia tre poeng og ligger på 2. plass i Gruppe B, men det er kun målforskjellen som skiller dem og Egypt. Dersom Italia gir fra seg poeng mot Brasil, og Egypt vinner mot USA, ryker den regjerende verdensmesteren ut av Confederations Cup - til fordel for Egypt!

LES: Tabeller og resultater Confederations Cup 2009

Brasil er sikret avansement før gruppespillets siste kamp. Toeren i Gruppe B møter Spania i semifinalen, mens vinneren i Gruppe B møter Sør-Afrika i semifinalen.

LES: Deltakerlandene i Confederations Cup 2009

Se høydepunkter fra alle kampene Confederations Cup

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.