Hva skjedde med VMs keeperkomet?

Feberredning på feberredning gjorde Guillermo Ochoa (29) til en av fotball-VMs største snakkiser. Nå sliter han benken i spansk La Liga.

Guillermo Ochoa

FRA VM-HELT TIL STALLFYLL: Guillermo Ochoa var på alles lepper etter flere kanonkamper i fotball-VM.

Foto: Kelley L Cox / Reuters

Den mexicanske målvakten var sterkt delaktig i at Mexico tok seg til åttendedelsfinale under fjorårets fotball-VM i Brasil.

Guillermo Ochoa

HØYDEPUNKTET: Guillermo Ochoa ble nærmest båret på gullstol etter praktkampen mot Brasil i fotball-VM.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

Ochoa ble omtalt som «en levende vegg» etter å blant annet ha stoppet Brasil-stjernen Neymar ved flere anledninger – på svært akrobatisk vis.

Da VM-ilden slukket, var Ochoa brennheit på markedet.

Les artikkel fra VM: Brasil stoppet av Mexicos levende vegg

Gikk til storklubb i Spania - men så...

29-åringen, som i flere år har voktet buret til den franske klubben Ajaccio, ble plukket opp av spanske Málaga og en lysende karriere i spansk La Liga lå foran ham. VM-hiten signerte en treårskontrakt i Spania.

Men slik gikk det ikke.

Ochoa har fått knapt med spilletid, og stort sett sittet på benken for den spanske storklubben. Ochoa har fortsatt til gode å debutere i den spanske serien – de eneste kampene han har spilt har vært cupkamper.

Malaga-målet har i stedet blitt voktet av Idriss Kaméni fra Kamerun.

Også på landslaget har det gått trått. Krølltoppen har vært inn og ut av Mexico-startelleveren siden VM-suksessen i juni.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ochoa i fotball-VM

Guillermo Ochoa fikk 10 på flere spillerbørser etter å ha stoppet de brasilianske stjernene gang på gang i fotball-VM. Mexicos 0-0 mot vertsnasjonen sikret avansement til sluttspillet.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Liverpool interessert

Ting kan imidlertid være i ferd med å snu. Liverpool skal nemlig være lystne på å sikre seg mexicaneren i vinter, melder flere britiske tabloider.

Liverpool-keeper Simon Mignolets svake form skal ha fått manager Brendan Rodgers til å se seg om etter, om ikke en erstatter, så i hvert fall en verdig konkurrent til Mignolet.

– Det stemmer, det har vært møter i Málaga og det var positivt, uttalte Ochoa-agent Jorge Berlanga til den spanske avisen Calcio Mercato like før jul.

– Dersom det kommer et godt tilbud i januar, skal vi absolutt vurderere det, fortsetter han.

– Vi er på jakt etter et tilbud som tenner Guillermo.

Overgangssummen er ventet å ligge på rundt tre millioner pund, eller like over 30 millioner norske kroner.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Vellukka operasjon for van Dijk

  Midtstoppar Virgil van Dijk har gjennomgått ein vellukka kneoperasjon etter skaden han pådrog seg mot Everton, opplyser Liverpool. Van Dijk vart hardt takla av Everton-målvakt Jordan Pickford 17. oktober, og pådrog seg ein korsbandskade i kneet.