Hva skjedde med VMs keeperkomet?

Feberredning på feberredning gjorde Guillermo Ochoa (29) til en av fotball-VMs største snakkiser. Nå sliter han benken i spansk La Liga.

Guillermo Ochoa

FRA VM-HELT TIL STALLFYLL: Guillermo Ochoa var på alles lepper etter flere kanonkamper i fotball-VM.

Foto: Kelley L Cox / Reuters

Den mexicanske målvakten var sterkt delaktig i at Mexico tok seg til åttendedelsfinale under fjorårets fotball-VM i Brasil.

Guillermo Ochoa

HØYDEPUNKTET: Guillermo Ochoa ble nærmest båret på gullstol etter praktkampen mot Brasil i fotball-VM.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

Ochoa ble omtalt som «en levende vegg» etter å blant annet ha stoppet Brasil-stjernen Neymar ved flere anledninger – på svært akrobatisk vis.

Da VM-ilden slukket, var Ochoa brennheit på markedet.

Les artikkel fra VM: Brasil stoppet av Mexicos levende vegg

Gikk til storklubb i Spania - men så...

29-åringen, som i flere år har voktet buret til den franske klubben Ajaccio, ble plukket opp av spanske Málaga og en lysende karriere i spansk La Liga lå foran ham. VM-hiten signerte en treårskontrakt i Spania.

Men slik gikk det ikke.

Ochoa har fått knapt med spilletid, og stort sett sittet på benken for den spanske storklubben. Ochoa har fortsatt til gode å debutere i den spanske serien – de eneste kampene han har spilt har vært cupkamper.

Malaga-målet har i stedet blitt voktet av Idriss Kaméni fra Kamerun.

Også på landslaget har det gått trått. Krølltoppen har vært inn og ut av Mexico-startelleveren siden VM-suksessen i juni.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ochoa i fotball-VM

Guillermo Ochoa fikk 10 på flere spillerbørser etter å ha stoppet de brasilianske stjernene gang på gang i fotball-VM. Mexicos 0-0 mot vertsnasjonen sikret avansement til sluttspillet.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Liverpool interessert

Ting kan imidlertid være i ferd med å snu. Liverpool skal nemlig være lystne på å sikre seg mexicaneren i vinter, melder flere britiske tabloider.

Liverpool-keeper Simon Mignolets svake form skal ha fått manager Brendan Rodgers til å se seg om etter, om ikke en erstatter, så i hvert fall en verdig konkurrent til Mignolet.

– Det stemmer, det har vært møter i Málaga og det var positivt, uttalte Ochoa-agent Jorge Berlanga til den spanske avisen Calcio Mercato like før jul.

– Dersom det kommer et godt tilbud i januar, skal vi absolutt vurderere det, fortsetter han.

– Vi er på jakt etter et tilbud som tenner Guillermo.

Overgangssummen er ventet å ligge på rundt tre millioner pund, eller like over 30 millioner norske kroner.

Fotballnyheter