Heldig scoring reddet Molde: – Utrolig viktig og deilig

Standard Liege var svært nær en snuoperasjon mot Molde, men et lykketreff fra Etzaz Hussain (22) sendte romsdalingene til Europa.

Hussain

VIKTIG SCORING: Standard Liege hadde et solid overtak da frisparket fra Etzaz Hussain gikk gjennom feltet og i mål.

Foto: Laurent Dubrule / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
  • Se alle scoringene nederst i saken.
Flo

TØFFE DUELLER: Her vinner Per Egil Flo en hodeduell mot Christian Bruls.

Foto: Laurent Dubrule / Ap

– Det er en herlig følelse. Vi jobber og gir jernet. Det blir dueller og krig, men den synes jeg vi tar bra. Fantastisk, sier Molde-trener Erling Moe til NRK.

– Utrolig viktig og deilig å få betalt, sier Martin Linnes, vel vitende om de titalls millionene som tikker inn etter europaliga-avansementet.

Kjetil Rekdal gjettet på forhånd at det ville bli en blytung kamp for gjestene, og «I» skulle på mange måter få rett i sine spådommer.

Viktige Horvath-redninger

Vertene fikk nemlig det første målet ved Anthony Knockaert etter 25 minutter, og selv om Molde også hadde sine muligheter, burde vertene doblet ledelsen like etterpå.

Men Molde-keeper Ethan Horvath holdt unna det kritiske 2-0-målet med flere sterke redninger i løpet av ti heseblesende minutter.

Så, etter sjansesløseriet, fikk Molde en brukbar innleggsmulighet på frispark fra 30 meter. Hussain svingte inn ballen fra venstresiden med venstrefoten, og selv om ballen skrudde «feil vei», snek den seg forbi alt og alle og inn i lengste hjørnet.

Ballen fikk rett og slett en lykkestuss i det våte gresset, og målet skulle bli gull verdt for bortelaget.

Trekning fredag

Hjemmelaget gikk nemlig opp til 3-1, det siste over overtid, men Molde tar seg altså videre på bortemål etter 3-3 sammenlagt.

Europaliga-gruppene trekkes kl. 13.00 fredag. Her vil både Molde og Rosenborg ligge i potten.

Molde tapte 3-1 for Standard Liège, men det holdt allikevel til avansement. Dermed slår Molde følge med Rosenborg inn i Europaligaens gruppespill. Bilder med tillatelse fra Vox. Redigering: Henrik Strand Wilhelmsen.

SE VIDEO: Her kan du se alle scoringene i kampen.

Fotballnyheter