Høydepunkter 8. runde

Ranheim tok tre poeng borte mot Lyn og kan noe overaskende feire 17. mai på toppen av tabellen. Les alt om den 8. serierunden i 1. divisjon.

Ranheim tok nok en seier
Foto: Eivind Stuevold

Både nyopprykkede Ranheim og opprykksfavoritt Bodø/Glimt tok tre nye poeng i dagens runde og bekreftet med det sine posisjoner i toppen av 1. divisjon.

Resultater og tabell for 1. divisjon

Ranheim fortsetter å imponere

Lyn - Ranheim 2-3

Ranheim var både dyktige og heldige, når de gikk seirende ut av en tøff bortekamp mot Lyn. Dermed beholder laget tabelltoppen i 1. divisjon, og er årets store overraskelse i vår nest øverste divisjon.

Dobbel fra Stene

Et fantastisk frisparkmål av Robert Stene skapte ro hos gjestene kvarteret ut i 1. omg. Men Lyn var absolutt med på å prege kampen, og tok gradvis over banespillet. og etterhvert kom også sjansene for vertene. Ved flere anledninger gikk ballen frem og tilbake foran gjestenes mål, uten at hjemmelaget fikk avsluttet.

Hjemmelaget fikk riktignok en ny kalddusj da Geir Holthe ureglementert ble lagt i bakken på vei mot mål. Robert Stene satte straffesparket sikkert i mål.

Lyn kjempet seg tilbake

Lyn tok seg likevel sammen, og kom sterkt tilbake de siste minuttene før hvilen. Først gikk Gøran Van Den Burgt overende og ropte på straffespark uten å få medhold fra dommeren.

Like etterpå spilte Van Den Burgt frem Bi Hvereve Guessan, som satte inn en fortjent redusering i siste spilleminutt.

Etter hvilen fortsatte Lyn å presse serielederen, og kvarteret ut i 2. omgang reddert en Ranheimspiller på streken bak en utspilt Andreas Lindberg. Utligningen kom 10 minutter senere, når Van Den Burgt banket ballen i mål fra 15 meter på en retur etter en svak avklaring fra Ranheim.

Krogstad avgjorde

Men en serieleder har gjerne marginene med seg, så også Ranheim. For 10 minutter før slutt, gjorde Steinar Strømsnes en skjebnesvanger feil i eget forsvar og Daniel Krogstad snappet ballen. Krogstad fikk muligheten alene med Lyns sisteskanse, og satte ballen sikkert nede i hjørnet.

Lyn satset alt på en ny utligning, men klarte ikke å skape de store sjansene i sluttminuttene. Ranheim stakk av med alle poengene, og klarte igjen å avgjøre et jevnt oppgjør til sin fordel.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video: Se høydepunkter fra Lyn - Ranheim

Video Lyn - Ranheim 16.05.10

Martins andre hattrick for sesongen

Bodø/Glimt - Follo 4-0

Hjemmelaget har vært suverene på eget kunstgress så langt i år og Follo hadde ingenting å stille opp med. Bodø-laget står nå med fem strake hjemmeseireog nok en gang ble Thiago Martins helten for hjemmelaget.

Det var Anders Konradsen som startet scoringsballet for hjemmelaget, men etter dette handlet det meste om Martins. Spissen noterte seg for en litt heldig scoring før pause, før han satte inn 3-0 med et flott hodestøt snaue 20 minutter før slutt. Martins var riktnignok ikke ferdig med det og satte inn sin tredje scoring fra straffemerket for dagen noen minutter senere.

Dette var brasilianerens andre hattrick så langt denne sesongen. Spissen scorte også tre mål i serieåpningen hjemme mot Lyn og står nå med syv scoringer totalt.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video: Se høydepunkter fra Bodø/Glimt - Follo

Video Bodø/Glimt - Follo

Hjemmeseier i tett oppgjør

Nybergsund-Trysil - Moss 4-2

Begge lag var trygt plassert midt på tabellen før dagens kamp og alt lå til rette for en jevn og spennede batalje. Og jevnt og spennende ble det i en kamp preget av rare dommeravgjørelser. Nybergsund-Trysil slo Moss 4-2.

Dettok bare fem minutter før den første nettkjenningen. Djedje Arnaud Sery vartet opp med et fantastisk soloraid og ga laget sitt ledelsen. Bare ti minutter senere stod det 1-1 etter at Kim Ojo hadde satt inn ballen fra straffemerket. Kenneth Kvalheim sendte Moss i ledelsen før pause.

Like etter pause sørget innbytter, Lars Fuhre, for at det stod 2-2. Utover omgangen hadde begge lag sine muligheter til å gå opp i ledselen, men avgjørelsen falt ikke før helt mot slutten. i det 86. og 91. scoret hjemmelaget og sikret seg tre poeng.

Kampen kunne endt annerledes hadde ikke Moss fått sin målscorer, Arnaud Sery, utvist etter to strenge gule kort. Dette var bare to av mange diskutable dommeravgjørelser som gikk mot gjestene fra Østfold.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video: Se høydepunkter fra Nybergsund-Trysil - Moss

Video Nybergsund-Trysil - Moss

Idris avgjorde på overtid

Mjøndalen - Alta 0-1

Både Mjøndalen og Alta har hatt en dårlig start på sesongen og begge lag trengte tre poeng fra dagens oppgjør. Likvel ble det en relativt sjansefattig kamp på Nedre Eiker Stadion, der bortelaget skulle vise seg å trekke det lengste strået.

Alta spilte seg til et par brukbare muligheter i løpet av kampen, men avgjørelsen kom ikke før tre minutter på overtid. Alta fikk corner og inne i feltet dukket Aziz Idris opp og headet ballen i mål.

Alta klatret med det opp fra jumpoplassen og over nedrykksstreken, mens Mjøndalen fortsatt befinner seg under streken.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video: Se høydepunkter fra Mjøndalen - Alta

Video Mjøndalen - Alta

Fortjent seier til Fredrikstad

Fredrikstad - Løv-Ham 1-2

Raio Piiroja ble nok en gang tungen på¨vektskålen da han avgjorde kampen for hjemmelaget drøye fem minutter før slutt. Estlenderen raget på sedvanlig vis høyest på corneren fra Alex Valencia og headet ballen kontant i mål til glede for hjemmefansen på Fredrikstad stadion.

Fredrikstad styrte mesteparten av oppgjøret og Løv-Ham virket mest interessert i å forsvare seg. Laget fra vestlandet hadde lite å bidra med offensivt, og hadde aldri å svare da Piiroja sendte hjemmelaget i ledelsen.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video: Se høydepunkter fra Fredrikstad - Løv-Ham

Video Fredrikstad - Løv-Ham

Effektive Sarpsborg seiret i nord

Tromsdalen - Sarpsborg 08 1-3

Sarpsborg 08 tok en sterk seier borte mot Tromsdalen, men trepoengeren var riktignok av den litt heldige sorten. Hjemmelaget brente flere store muligheter i løpet av kampen, men en god Magnus Hjulstad i Sarpsborg-målet hindret vertene gang på gang.

Sarpsborg på sin side tok vare på mulighetene de fikk, og lagets to første avslutninger resulterte i scoring. Først ute var Tom Erik Breive som skrudde et frispark opp i det lengste hjørnet og like etterpå dukket den tidligere Tromsdalen-spilleren Morten Giæver opp og doblet ledelsen.

Tromsdalen fikk sin redusering før pause ved Vergard Lysvoll, men Breive fikk æren av å bli tomålscorer da han satte inn sluttresultatet til 3-1 etter en fin kontring.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video: Se høydepunkter fra Tromsdalen - Sarpsborg

Video Tromsdalen-Sarpsborg 08

Tre tidlige scoringer

Sandnes Ulf - Bryne 1-2

Bryne sikret seg tre viktige poeng borte mot Sandnes Ulf i dagens 16.maioppgjør. Alle scoringene kom etter at en drøy halvtime var spilt.

Kai Ove Stokkeland og Marius Helle scoret hvert sitt mål før Morten Eriksen reduserte for hjemmelaget. Da hadde kampen vart i 36 minutter. Men det som så ut til å bli en målrik 16.mai-kamp på Sandnes stadion ble etterhvert kjedelig.

Andre omgang ble preget av dueller og lite fint spill og kampen ebbet ut i 1-2 seier til Bryne som nå befinner seg på plassen under kvalikplass på tabellen. Sandnes Ulf sliter i bunnen sammen med Strømmen med bare seks poeng hver.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video: Se høydepunkter fra Sandnes Ulf- Bryne

Video Sandnes Ulf - Bryne

Halvorsen avgjorde for Sogndal

Strømmen - Sogndal 1-2

Strømmen og Sogndal tjuvstartet den 8. serierunden i går, og laget fra saftbygda tok tre viktige poeng etter at Ole Jørgen Halvorsen ble matchvinner med sin scoring drøye fem minutter før slutt.

Video: Se høydepunkter fra Strømmen - Sogndal

Video SOGN-STR-SMDR-150510-WS_MXF_Innboks.MP4

Fotballnyheter