Høydepunkter 5. runde

Årets overraskelseslag Ranheim klatret til topps på tabellen med seier mot Alta i kveld. Les alt om den 5. runden i 1. divisjon her.

Ranheim - Alta

Ranheim til topps

Ranheim – Alta 2-0

Få hadde nok tippet at nyopprykkede Ranheim skulle lede 1. divisjon etter fem spilte runder, men etter seier hjemme mot Alta ligger laget alene på toppen.

Video Ranheim - Alta

Kampen startet ganske rolig og det var bortelaget som spilte seg til den første store sjansen. Martin Norbye fant Aziz Idris alene foran mål, men en fantastisk redning av keeper Andreas Lindberg hindret scoring.

Snaue 10 minutter før pause skulle riktignok hjemmefansen få noe å juble for da Michael Jamtfall ble felt inne i straffefeltet. Jo Sondre Aas var sikker fra 11-metersmerket og hjemmelaget var i ledelsen.

Like før lagene skulle gå inn til pause markerte Jamtfall seg igjen. Han fant Daniel Krogstad med et nydelig innlegg og headet ballen nydelig i det lengste hjørnet.

Dette var Ranheims tredje strake hjemmeseier, og Trondheims-laget står dermed med full pott på på eget gress så langt.

Sjanser til begge lag

Alta var heller ikke ufarlige, og spilte seg til flere gode muligheter. Nærmest var El-Hadj Sega Nqoms heading som ble reddet på streken.

Hjemmelaget har vært effektive på hjemmebane så langt i år og det var det som ble utslagsgivende også i dag. Ranheim har ikke vært så mye bedre enn motstanderne, men har klart å sette sjansene sine og derfor ligger laget der de gjør i dag.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Opptur for NIL-Trysil

Strømmen-NIL-Trysil 1-3

Nybergsund-Trysil kom fra to stygge tap mot Løv-Ham (1-4) og Bodø/Glimt (0-5) og trengte sårt en opptur på Strømmen stadion i kveld. Det skulle de også få og kampen var i realiteten avgjort etter drøyt halvspilt første omgang.

Video Strømmen - Nybergsund-Trysil

Begge lag startet kampen ganske forsiktig, men det skulle ikke ta lang tid før bortelaget gikk opp i ledelsen. Allerede etter 7 minutter utnyttet Tobias Johansson et dårlig klareringsforsøk fra Frode Bjørnvik og satte ballen sikkert i mål fra nært hold.

Strømmen prøvde å riste av seg den dårlige starten, men det tok ikke ta lang tid før keeper Kim Hording måtte plukke ball nummer to ut av nettet. Denne gangen var det Kim Ojo som lekkert lobbet ballen i mål over en keeper på halvdistanse.

Når Wycliffe Oluoch fem minutter senere plasserte et skudd fra ca 20 meter helt nede ved den høyre stolpen var kampen så godt som avgjort.

Kjedelig andre omgang

Strømmen fikk sin redusering før pause etter at Jonas Rygg fikk stå upresset like utenfor 16-meteren. Strømmen trengte en tidlig scoring etter hvilen for å blåse liv i kampen, men det klarte de aldri.

Andre omgang levde ikke opp til den første og var en kjedelig og sjansefattig affære. Med tre poeng i kveld klartret NIL-Trysil opp på 10.plass, mens hjemmelaget ble skjøvet under nedrykkstreken på 13. plass.

Poengdeling i Fredrikstad

Fredrikstad – Bodø/Glimt 0-0

Det endte målløst da to av forhåndsfavorittene i årets utgave av 1. divisjon møttes på Fredrikstad Stadion. Kampen ble aldri noe fyrverkeri, og var preget av at begge lagene var mest opptatt av å unngå tap.

Mye feilpasninger og to lag som lå relativt lavt på banen var til slutt en lite underholdene kombinasjon og 0-0 var et greit resultat.

Video Fredrikstad - Bodø/Glimt

Bodø/Glimt vil sannsynligvis være mest fornøyd med ett poeng fra det som må regnes som en tøff bortekamp i den nest øverste divisjonen.

Totalt står Glimt ned ti poeng etter sesongens fem første kamper, noe som holder til en foreløpig andreplass på tabellen, to poeng bak overraskelseslaget Ranheim.

Fredrikstad har startet hakket dårligere og innehar fjerdeplassen på tabellen, med åtte poeng så langt.

Snuoperasjon på Jæren

Bryne – Sarpsborg 08 3-1

I en relativt jevnspilt første omgang på Bryne stadion var det bortelaget som tok ledelsen. Morten Giæver bredsidet ballen i stolpen og inn fra 16 meter etter 39 minutters spill, dermed gikk Sarpsborg til pause med en noe overraskende ledelse. Andre omgang var det hjemmelaget og Marius Helle som dominerte.

Video Bryne - Sarpsborg 08

Fire minutter ut i den andre omgangen headet Helle inn utligningen, dermed var snuoperasjonen i gang.

Sverre Larsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 64 minutter. Kapteinen Ertzeid prøvde et skudd fra kanten av 16-meteren, Hjulstad i Sarpsborg-målet måtte gi retur og etter litt om og men fikk Larsen omsider hamret ballen i nettet. Etter 73 minutter tok Helle vekk all tvil med et godt plassert skudd fra utenfor 16-meteren. Helles andre mål sikret de tre poengene etter en totalt sterk prestasjon i andre omgang fra Bryne.

Bryne ligger etter kveldens seier på femteplass på tabellen med syv poeng. Sarpsborg ligger på plassen bak, men med dårligere målforskjell, mye takket være nevnte Helle.

Mjøndalen straffet Løvene

Løv-Ham – Mjøndalen 0-2

To straffemål av Erik Midtgarden sendte Mjøndalen fra nedre, til øvre del av tabellen.

Løv-Ham startet best på hjemmebane, og skapte store muligheter i åpningsminuttene. Ehiorobo burde scoret allerede etter ett minutt, da han helt umarkert satte ballen rett på keeper fra 7 meters hold.

Mjøndalen hadde nok med å forsvare seg i åpningsminuttene, men midtveis i omgangen kom bortelaget mer med i kampen, og begynte å skape sjanser.

Løv-Ham - Mjøndalen

Etter 35 minutters spill ble Ibba Laajaab felt inne i 16-meteren etter mye klabb og babb, og dommeren pekte på straffemerket. Erik Midtgarden gjorde ingen feil, sendte keeperen en vei, og ballen den andre, og dermed ledet Mjøndalen mot spillets gang.

Løv-Ham kjempet videre, og presset Mjøndalen. Hjemmelaget hadde ballen mest, og skapte sjansene til å få utligningen. Arve Walde var nære på etter 57 minutter, men skuddet ble blokkert i siste øyeblikk. Like etter fikk både Walde og Marøy sjansen alene med keeper, men det ville seg ikke for Bergenslaget i kveld.

Borteran

I stedet var midtstopper Bjørn Dahl uheldig å handset i egen 16-meter etter en Mjøndalen-kontring. Straffe igjen, og igjen var Erik Midtgarden sikker fra 11-meteren, og 2-0 til bortelaget etter 65 minutters spill.

Hjemmelaget ga ikke opp, men stanget mot et solid Mjøndalen-forsvar resten av kampen.

Dermed klatret Mjøndalen fra 12. plass til 8. plass på tabellen, etter et lite borteran.

Sandnes Ulf vant nyopprykks-duellen

Follo - Sandnes Ulf 1-3

Begge lag startet dagens kamp veldig offensivt, og det var en underholdende kamp i dagens 1.divisjons runde.

Video Follo - Sandnes Ulf

Etter 23 minutter spill glapp det i markeringene for Follo, og på et frispark-innlegg fikk Andreas Westlye, stå alene inne i Follo sin sekstenmeter, og satt enkelt inn 1-0 til gjestene. Kun fem minutter etter det første målet, kom mål nummer to for Sandnes Ulf, denne gangen kom Morten Eriksen alene med keeper, og satt ballen enkelt til side for keeper.

Etter hvilen, var Follo det klart beste laget, laget presset Sandnes veldig, men slet med å få mål. Og etter 63 minutter var det gjestene som fikk uttelling, Morten Eriksen sitt andre mål for kvelden.

Målet kom etter at Follo slet med å få avklart ballen i forsvar og Eriksen kom alene med keeper. Det hjalp lite at Eirik Markegård reduserte for hjemmelaget i det 69 minutt. Follo presset å presset etter det, men kampen endte med Sandnes seier.

Hull på byllen

Follo sto helt uten noen mål, foran dagens oppgjør hjemme på eget gress i Ski. Follo fikk hull på den berømte byllen i dag, men scoret kun ett mål, og det hjalp lite mot Sandes Ulf sine tre.

Banens gigant

Morten Eriksen scoret to av Sandnes Ulf sine tre mål mot Follo i dag, men spissen kunne like gjerne ha scoret to til. Eriksen kom flere ganger alene med Glenn Arne Hansen i Follo-buret, og burde nok ha scoret flere mål for Sandnes laget.

Sandnes klatrer

Med sin første seier klatrer Sandnes Ulf opp på 11.plass på tabellen, med fem poeng. Follo rykker ned en plass og ligger på desidert siste plass, og tre poeng etter femte serierunde.

Lyn tok sesongens første seier

Moss - Lyn 2-3

Video Moss - Lyn

I Moss klarte Lyn å score tre mål, og tok dermed sin første seier for sesongen. Fredrik Gulbrandsen og Vegard Gjermundstad gav Lyn ledelsen to ganger, men Markus Ringberg og Martin Holmen sørget for at Moss kom tilbake begge ganger. Først fire minutter på overtid i andre omgang kunne Gøran Van Den Burg sette inn vinnermålet for Lyn.

Sogndal banket Tromsdalen

Sogndal - Tromsdalen 5-0

Video Sogndal - Tromsdalen

Sogndal gjorde kort prosess med Tromsdalen og klatret med det til tredje plass på tabellen. Sogndølingene måtte vente helt til det 39. minutt på første mål, men deretter rant det jevnt og trutt inn bak Tromsdalens keeper Steffen Andreassen. Joakim Rudolfsen satte punktum på overtid med sin scoring til 5-0.

• Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.