Høydepunkter 4. runde

Raio Piiroja ble dagens helt med to scoringer på Bislett Stadion. Runden ble spilt søndag 25. april.

Video LYN-FFK 1-2 25.04.10

Piirojas matchvinnerscoring skapte store protester hos Lyn. Døm selv.

Resultater og tabell for 1. divisjon

Avgjorde på overtid

Lyn - Fredrikstad 1-2

Raio Piiroja har lang fartstid i Fredrikstad og er kjent for å rydde unna i forsvaret. I dag ble han den store helten i plankebyen med to scoringer. Den første kom etter 64. minutter på en corner.

Det så lenge ut som det skulle holde inn til slutt, men Lyn utlignet ett minutt før slutt ved Bi Hverve Guessan.

Omdiskutert matchvinnerscoring

Alle trodde det skulle bli poengdeling på den humpete Bislettmatta, men veteranen Piiroja ville det annerledes. Ett minutt på overtid rager han nok en gang høyest og stanger ballen i stanga og i mål.

Lyns spillere og trenerteam kom med voldsomme protester fordi de mente Vidar Martinsen gikk altfor hardt inn i duellen med Lyns keeper, Arnar Darri Petursson. Trener Gunnar Halle hadde dette å si til NrkSport rett etter kampslutt:

- Fra min posisjon så det ut som angrep på keeper, men jeg må se bildene en gang til for å være sikker.

Video Høydepunkter fra Lyn - Fredrikstad 25.04.10

Høydepunkter fra Lyn - Fredrikstad 25.04.10

Ufortjent

Lyn har all grunn til å være skuffet og forbannet etter dagens poengran på Bislett. For det var nemlig Lyn som var det beste laget. Fredrikstad hadde nok med å forsvare seg og "kælket" ballen opp på banen så fort de fikk sjansen. Men det virket ikke som om FFKs trener, Tom Freddy Aune, brydde seg nevneverdig om det:

- For å være helt ærlig så driter jeg i hvordan vi vinner bare vi vinner. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng i dag, sier Aune til NrkSport.

Og med de tre poengene er FFK oppe i syv poeng totalt og ligger på 4. plass på tabellen. Lyn derimot har enda ikke vunnet denne sesongen og ligger nederst på tabellen med to poeng.

Bra kamp på dårlig bane

Mange har kastet seg inn i debatten om tidlig sesongstart, dårlige gressmatter og kunstgress. I dag viste Lyn at selv om deres hjemmebane er et av de beste eksemplene på den dårlige kvaliteten på norske fotballbaner, så kan man spille god fotball.

Allerede etter to minutter var vertene fra Oslo Vest nær ved å ta ledelsen. Fem minutter senere var Amin Askar centimetere fra å gi bortelaget ledselen. Selv om det stod 0-0 til pause så det ikke ut som de 2523 tilskuerne på Bislett kjedet seg.

Etter hvilen fortsatte det gode spillet særlig fra Lyn. Like før og like etter Piirojas første scoring hadde Lyn gode muligheter til å notere seg med nettkjenning.

Og med den forrykende avslutningen på kampen kan man trygt si at de fremmøtte på gode, gamle Bislett Stadion fikk valuta for pengene. For en gangs skyld.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Stene sendte Ranheim til topps

Tromsdalen – Ranheim 1-2

Ranheim tok alle tre poengene i Tromsdalen etter to scoringer av Robert Stene etter 9 og 49 minutters spill. Tromsdalen imponerte ingen og Ranheim har overraskende tatt ledelsen i årets utgave av 1. divisjon.

God start

Ikke mange hadde tippet at Ranheim IL skulle toppe tabellen etter fire runder, men blåtrøyene har vært årets overraskelse i 1. divisjon. Laget rykket opp fra 2. divisjon etter 2009-sesongen og er nykommere i Norges nest øverste divisjon. Spørsmålet er om de kan fortsette denne gode starten og være med å kjempe om en topp-plassering denne sesongen.

Å fortsette i samme stil som de har startet årets sesong kan vise seg å bli for tøft for hovedtrener Per Joar Hansen og spillerne hans, men klubbens målsetning om å etablere seg i 1. divisjon ser hittil ut til å være mer enn overkommelig for trønderne.

Video Høydepunkter fra Tromsdalen - Ranheim 25.04.10

Høydepunkter fra Tromsdalen - Ranheim 25.04.10

Dobbel fra Stene

Robert Stene ble helten for bortelaget med to scoringer. Den første satte han i mål fra kort hold etter at TUIL ikke lyktes i å klarere et hjørnespark. Tromsdalen slo imidlertid tilbake 20 minutter senere med scoring fra hjemmefavoritten Erlend Stenberg.

Men det var Stene som ble dagens mann i Tromsdalen. Etter 49 minutter var det rot i TUIL-forsvaret, Stene snappet ballen og alene mot keeper gjorde han ingen feil med en kontrollert avslutning til høyre for keeper.

Med tre poeng fortsetter Ranheim sin gode start på sesongen og topper tabellen. Tromsdalen har tross kveldens tap hatt en brukbar start og ligger med fire poeng på tre kamper.

Glimt i rute

Bodø/Glimt - Strømmen 2-0

Bodø/Glimt, som er en av årets heteste opprykkstips, startet sesongen oppskriftsmessig med seier hjemme mot Lyn, for deretter å gå på et forsmedelig bortetap mot Mjøndalen. Forrige rundes hjemmekamp mot Nybersund-Trysil ble utsatt på grunn av flykaoset. Med dagens seier på Aspmyra ser det ut som nordlendigene er i rute.

Veteraner holder koken

Bortelaget la seg lavt helt fra start og gjorde det vanskelig for et angrepsvillig Bodø/Glimt-lag. Men med med Runar Bergs og Trond Fredrik Ludvigsens erfaring klarte vertene å bryte gjennom forsvarsmuren ved flere anledninger i første omgang. Bare tilfeldigheter gjorde at det stod 0-0 til pause.

Og like etter hvilen fikk de hull på byllen. I det 48. minutt gjør Mounir Hamoud alt riktig og finner Berg inne i feltet. 39-åringen bredsider ballen i mål, Bergs første scoring siden 2008 sesongen. Bodø/Glimt fortsatte å dominere resten av omgangen og punkterte kampen like før slutt etter rot i Strømmens bakre rekker. Anders Konradsen var målscorer.

Video Sammendra fra Bodø/Glimt - Strømmen 25.04.10

Sammendrag fra Bodø/Glimt - Strømmen 25.04.10

Løvene knuste Sundet

Nybersund-Trysil - Løv-Ham 1-4

I fjoråtes sesong var Løv-Ham det man kaller et hjemmelag. På eget gress var de gode og innkasserte flere trepoengere mens de på bortebane tapte nærmest konsekvent. I dag kan de se ut som de har snudd den trenden.

Utklassing

Første omgang forløp rolig og relativt blottet for målsjanser eller andre nevneverdige hendelser. Likevel gikk Løv-Ham til pause med en fortjent 1-0 ledelse.

Etter pause ble det andre boller. Løv-Ham gikk rett i strupen på Nybersund og gikk opp til 2-0 etter bare seks spilte minutter i andre omgang. Deretter gikk det slag i slag. Løv-Ham var det klart beste laget og produserte et lass med sjanser og scoret til slutt fire ganger. Vertene fikk et trøstemål, men var aldri i nærheten av poeng.

Med dagens seier ligger Løvene på 3. plass på tabellen mens Nybersund ligger over streken, riktignok med bare tre spilte kamper.

Sesongens første seier for Alta

Alta – Bryne 2-1

Alta vant fortjent 2-1 over Bryne i Finnmarkshallen søndag kveld. Bryne sjokkerte hjemmelaget med scoring allerede etter to minutter, men finnmarkingene slo raskt tilbake. To minutter senere satte Diomande Alassane inn utlikningen.

Etter pause var det hjemmelaget som ville mest og etter en fartsfylt åpning satte Martin Norbye inn kampens avgjørende scoring. Bryne maktet ikke å svare, dermed tok de gule og blå alle poengene.

Etterlengtet trepoenger

Alta har hatt en vanskelig start på årets sesong med to tap på de to første kampene. Forrige rundes kamp ble utsatt grunnet asken fra vulkanen på Island. Dermed var publikum i Finnmarkshallen veldig sultne på å kickstarte sesongen med tre etterlengtede poeng mot Bryne i kveld.

Poengene sikret hjemmelaget etter den avgjørende scoringen drøye fem minutter etter hvilen. De gule og blå fortjente seieren etter å ha vært det beste laget stort sett alle 90 minuttene. Publikum kan være vel så fornøyd med egen innsats etter å ha sunget seg hese og sørget for god stemning på tribunene.

Video Høydepunkter fra Alta - Bryne 25.04.10

Høydepunkter fra Alta - Bryne 25.04.10

Kranglet inn seiersmålet

Det var den offensive høyrebacken Norbye som tilslutt sendte hjemmelaget i ledelsen da han etter 51 minutter kranglet ballen bak en for dagen god Eskeland i Bryne-målet.

Etter scoringen fortsatte Alta å være det førende laget, spesielt på kontringer skapte de flere gode sjanser. Men det ble ikke flere mål i Finnmarkshallen og etter 90 minutters spill var det kun Norbyes scoring som skilte de to lagene.

Med kveldens seier klatrer Alta fra bunnplassering i årets 1. divisjon til 13. plass på tabellen. Selv om det fortsatt er tidlig i sesongen var seieren viktig for finnmarkingene.

Uten tre poeng ville det nemlig vært en liten luke opp til sikker plass, men med seier er Alta i høyeste grad med i kampen om en god plassering i årets 1. divisjon.

Poengdeling på Vestlandet

Sandnes Ulf - Sogndal 0-0

Nyopprykkede Sandnes Ulf har ikke vunnet så langt denne sesongen og er av mange tippet rett ned i 2.divisjon igjen. Sogndal derimot er en av opprykksfavorittene i år og er nok veldig misfornøyd med dagens resultat.

Jevn affære

Sogndal var favoritter i dagens kamp og gikk rett i strupen på Sandnes Ulf. Før klokken hadde bikket ti minutter hadde bortelaget produsert og brent to store målsjanser. Etterhvert kom Sandnes Ulf mer med i kampen, men Sogndal fortsatte å produsere målsjanser.

Etter hvilen endrert kampbildet seg. Hjemmelaget framstod som et hjemmelag med selvtillit og skapte nok sjanser til å ta skalpen til sin vestlandsrival Sogndal. Men som Sogndal i første omgang klarte ikke vertene å omsette sjansene sine i mål.

Uttellingsmessig bør begge lag være misfornøyd, men poengdeling var det mest rettferdige resultatet.

Video Sandnes Ulf - Sogndal

Sterk innspurt ga seier til Moss

Mjøndalen - Moss 1-3

De første 15 minuttene var det Moss som var mest frampå da de i kveld møtte Mjøndalen på Nedre Eiker Stadion. Så tok Mjøndalen helt over kampen.
Etter å ha stanget mot Moss sitt mål i nesten 20 minutter fikk de hull på byllen.
Mossforsvarer Krister Wemberg feller Abdurahim Laajaab og dommeren peker på krittmerket.

Laajaab tar selv straffen og sender Moss sin keeper, Arnold Origi, feil vei. Og det står 1-0 til hjemmelaget.

Nett-TV: Se høydepunkter

Video Mjøndalen - Moss 25.04.10

Straffebom og poengran

Mjøndalen starter der de avsluttet første omgang, med å angripe Moss.
I det 59. minutt peker dommeren igjen på straffemerket da innbytter Adrian Paul finter seg innover i 16-meteren til Moss, og Krister Wemberg legger han i bakken.

Wemberg blir belønnet med et gult kort etter å ha skaffet hjemmelaget sitt andre straffespark for dagen.
Igjen er det Laajaab som skal ta straffen, men denne gangen kaster Origi seg den riktige veien og redder strålende.

Etter straffebommen ser det ut til at Moss får den vitamininnsprøytningen de trengte. For etter 67. minutter får Moss et frispark på venstresiden av Mjøndalen sin 16 meter.

Tommy Edvardsen slår frisparket hardt inne i feltet og ballen ender opp hos innbytter Thomas Klaussen, som bare har vært på banen i ett minutt. Klaussen sender ballen bak Mjøndalen sin keeper, Anders Rotevatn og det står det uavgjort 1-1.

I 72. minutt får Mjøndalen frispark på Moss sin banehalvdel. Frisparket ender hos Moss-spiller Kevin Nicol som vinner ballen og sender den til Kenneth Kvalheim som står helt alene på midtbanen. Mjøndalenforsvarerne er på etterskudd og Kvalheim tar med seg ballen alene mot målet til Rotevatn, og scorer lett. Moss har snudd kampen fra 1-0 til 1-2.

Punktering

Det skulle ikke bli sluttresultatet, for bare to minutter sendere får Markus Ringberg ballen på hel volley og dundrer ballen i mål. Det står plutselig 1-3 til Moss på Nedre Eiker Stadion.
Kampen døde etter Ringberg sin kanonscoring og Moss gikk seirende ut av duellen borte mot Mjøndalen.

Skuffet

Trener for Mjøndalen, Vegard Hansen, er skuffet etter at laget kontrollerte store deler av kampen og endte opp med et 1-3 tap på hjemmebane.

- Moss scorer på 3 av 4 muligheter og vi slipper inn ganske utrolige mål på grunn av juniorfeil vi gjør, sier Hansen til NrkSport.

Mjøndalen har spilt gode kamper i år, men det har blitt en del stang ut for laget som slapp inn et overtidsmål som ga uavgjort 3-3 mot Fredrikstad forrige serierunde.

- Vi kommer ikke til å revolusjonere måten vi spiller på selv om vi gjør feil i en kamp vi egentlig burde vunnet ganske greit, sier Hansen til NrkSport.

En som ikke var skuffet etter kampen er Moss sin Assistentrener, Joakim Klæboe. Han hadde dette å si til NrkSport:

- Vi var på gyngende grunn etter straffesparket, men måten vi står opp på er fantastisk. Det første målet er en krigerscoring som prikker vår vei, så får vi en kontring og etter det en kjempescoring av Ringberg.
Det er helt rått og akkurat sånn det skal være!

Video Sammendrag fra Sarpsborg 08 - Follo 25.04.10

Sammendrag fra Sarpsborg 08 - Follo 25.04.10

Fotball

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.