Høydepunkter 3. runde

Strømmen tok i mot Lyn i rundens hovedkamp. Det endte med poengdeling og cornerkalas. Runden ble spilt søndag 18. april.

Video Strømmen - Lyn 18.04.2010

Her kan du se sammendraget av kampen mellom Strømmen og Lyn.

Resultater og tabeller for 1. divisjon

Cornerkalas og poengdeling

Strømmen- Lyn 1-1

Lyn var det dominerende laget hele kampen, men klarte kun uavgjort mot ett Strømmen lag med en mann mindre.

Mot spillets gang

Lyn imponerte fra start, og med godt pasningspill og angrepsvilje, presset de Strømmen bakover på banen. Derfor var det overaskende at Strømmen tok ledelsen mot spillets gang etter 27 minutters spill.

Vegar Gjermundsen sendte en avklaring hardt i beina på en medspiller, og ballen spratt rett til Trond Haugstad som plutselig var alene med keeper. Haugstad gjorde ingen feil, og satte ballen til høyre for keeper, og i mål.

Lyn fortsatte å jobbe på for å få målet. Oslo-laget skapte mange sjanser, men verken Ihuga, Gulbrandsen eller Kjeldner klarte å omsette sine muligheter til scoring.

Rødt kort

Etter 32 minutter stoppet fjerdedommeren kampen etter å ha sett en albue fra Strømmens Jonny Hansen. Etter en prat med hoveddommeren fikk Hansen rødt kort, og Strømmen-trener Thomas Berntsen ble sendt på tribunen.

Corner er mål

Det meste av spillet foregikk på Strømmen banehalvdel resten av kampen. Lyn rullet opp angrep etter angrep, og Strømmen lå bakpå å forsvarte seg så godt de kunne. Corner-statistikken endte 17-1 i Lyns favør, og det var på corner Lyn tilslutt fikk det etterlengtede målet.

Oliver Risser fikk ballen inne i feltet etter en corner fra Kjeldner i det 73. spilleminutt. Risser så ut til å være ute av balanse, men fikk knallet ballen i krysset fra kort hold.

Lyn fortsatte å presse på for å vinne, men en god Kim Hording i Strømmen-målet gjorde flere fantastiske redninger å reddet ett poeng for hjemmelaget.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Fredrikstad sikret ett poeng på overtid

Fredrikstad - Mjøndalen 3-3

Jevnspilt førsteomgang

Fredrikstad startet best hjemme i plankebyen, og etter kun fire minutter sto det 1-0 til vertene. Mattias Andersson scoret det første målet. Etter målet dabbet kampen noe av i Fredrikstad, men etter 42 minutter presset de brunkledde hard. Og fikk uteling, ved Abdurahim Laajaab.

Etter hvilen var Mjøndalen det beste laget, og etter 56 minutter scorte Bajram Ajeti, for gjestene, men kun to minutter senere svarer Fredrikstad, ved Amin Alskar som utligner for vertslaget.

Redusert til ti mann

Midtveis i andre omgang pådrar Paal Alsaker seg sitt andre gule kort, og må gå i dusjen etter en stygg takling

I det 76 spilleminutt fikk Mjøndalen straffe. Ajeti ble felt av Askar i Fredrikstad-forvaret, og Laajaab var sikker fra straffemerket, og satt ballen kontrolert i mål. Etter dette sendte Fredrikstad opp allt av spillere og presset på, og fire minutter på overtid så redder Andersson ett poeng for vertslaget, han header ballen i mål på corner.

Kun fire poeng

Fredrikstad står da med kun fire poeng etter tre spilte kamper av årets føtsredivisjon. Mjøndalen står også med fire poeng, men er nok mer fornøyd med det.

Nett-TV: Se sammendrag fra Fredrikstad - Mjøndalen

Video Fredrikstad - Mjøndalen

Ny seier for Ranheim

Ranheim - Bryne 1-0

Forrige runde vant Ranheim knepent 1-0 over Follo. Og i dag klarte de det igjen. Kampen bølget lenge fram og tilbake med Bryne som det førende laget, men Daniel Krogstad ga hjemmelaget ledelsen i andre omgang. Dermed kunne de kontrollere inn sin andre hjemmeseier for sesongen.

Hver sin omgang

Første omgang tilhørte Bryne som imponerte alle med å knuse Moss 5-0 i forrige runde. Gjestene fra Jæren hadde flere muligheter til å gå opp i ledelsen før pause, men slet med effektiviteten. Etter pause jevnet det seg litt ut og Ranheim kom mer med i kampen.

Ranheim, som rykket opp til 1. divisjon før denne sesongen, vant til slutt sjansestatistikken og vant fortjent. Daniel Krogstad som opprinnelig kommer fra Strindheim avgjorde for trønderne i det 58. minutt.

Etter scoringen var Ranheim det dominerende laget og skapte flere målsjanser etter scoringen enn i resten av kampen.

Se: Sammendrag Ranheim - Bryne

Video Ranheim - Bryne

Sarpsborg 08 forsetter å imponere

Sogndal - Sarpsborg 08 1-2

Med dagens seier troner Sarpsborg 08 øverst på tabellen. Den plassen må de dele med dagens motstander, Sogndal, og Trøndelag eneste representant i 1. divisjon, Ranheim. Alle tre lagene har innkassert seks poeng så langt.

Sjokkåpning

Gjestene fra Østfold åpnet i et forrykende tempo og ledet 2-0 før det første kvarteret var spilt. Martin Wiig ble nydelig spilt gjennom av spissmakker, Øyvind Hoås, og vippet ballen over den utrusende Piotr Leciejewski i Sogndal-buret.

Like etterpå var det klart for dobling av ledelsen. Berat Jusufi fyrer av et skudd fra 40 meter. Leciejewski, som riktignok hadde sola i øynene, feilberegner skuddet og noterer seg for sesongens første tabbe.

Espen Olsen reduserte for hjemmelaget like før pause og ga laget sitt en god følelse før de gikk i garderoben.

Sto i mot presset

Etter hvilen handlet det om Sogndal og jakten på utligning. Vertene, som toppet tabellen alene før dagens kamp, presset voldsomt på mot Sarpsborgs mål. Men en et solid forsvar holdt unna for presset og Sarpsborg vant til slutt helt fortjent.

Nett-TV: Se sammendrag fra Sogndal - Sarpsborg

Video Sogndal - Sarpsborg 08

Første poengfangst for Sandnes Ulf

Løv-Ham - Sandnes Ulf 2-2

Etter en ganske tam første omgang, endte det med fire mål i andre omgang på Varden Anfi i dagens oppjør mellom Løv-Ham og Sandnes Ulf.

Fire mål i andre omgang

Sindre Marøy scoret begge målene for Arne Sandstøs menn, og etter 63 minutter ledet Løv-Ham 2-0, da så det mørkt ut for gjestene fra Sandnes. Men etter 71 minutter spilt så reduserer Morten Eriksen, for Sandnes. Etter dette så presset Sandes på og i det 89 minutt så headet Andreas Westlye inn utligning og 2-2, som ble sluttresultatet.

Burde avgjort på overtid

Arve Walde fikk matchball, og straffe på overtid av andre omgang, men Bo Andersen i Sandnes buret reddet et svakt skudd nede i venstre hjørnet.

Nett-TV: Se sammedrag fra Løv-Ham - Sandnes Ulf

Video Løv-Ham - Sandnes Ulf

Tre kamper i den tredje serierunden ble utsatt på grunn av transportproblemer som et resultat av vulkanutbruddet på Island. Kampene Bodø/Glimt - Nybersund-Trysil, Follo - Alta og Moss - Tromsdalen ble derfor spilt 28.04.

Tre kamper ble utsatt på grunn av flyproblemene denne helga. Alle tre ble spilt ti dager seinere, onsdag 28. april:

Storseier til Glimt

Bodø/Glimt - Nybergsund Trysil 5-0

Nett-TV: Se sammendrag fra Glimt - Nybergsund

Video Bodø/Glimt - Nybergsund Trysil

Bodø/Glimt hadde muligheten til å innta tabelltopp med seier mot Nybergsund Trysil og det var aldri tvil om hvilken vei dette skulle gå. Allerede etter fire minutter sendte Thiago Martins hjemmelaget i ledelsen og etter dette så Glimt seg aldri tilbake.

Målrush mot slutten

Nybergsund Trysil hang bra med i første omgang, men etter en times spill var Martins frempå igjen. Runar Berg fant brasilianeren med en lekker pasning og Martins gjorde ingen feil alene med keeper. Han satte ballen sikkert i mål og bortelaget og kampen virket kjørt. Men vondt skulle bli til værre for gjestene.

Drøye 8 minutter før slutt felte Emil Haucke Stefan Johanson som bakereste mann og Haucke fikk rødt kort og straffe mot. Den satte Mounir Hamoud sikkert i mål og kampen var avgjort.

Hjemmelaget ga seg riktignok ikke med det og Anders Konradsen og Håvard Sakariasen noterte seg for hver sin scoring før kampen var over.

Fortsatt uten scoring

Follo - Alta 0-0

Follo hadde til gode å score før dagens oppgjør mot Alta, og nok en gang måtte hjemmelaget gå målløse av banen. Selv om oppgjøret endte 0-0 hadde begge lag flere gode muligheter til å avgjøre kampen.

Straffebom

Follo startet kampen best, men etter hvert tok Alta mer og mer over. Laget fra nord klarte å etablere et trykk på hjemmelaget og etter et lite kvarters spill fikk bortelaget muligheten fra straffemerket etter at Petter Larsen ble felt inne i Follos 16-meter.

Christian Gauseth gjorde seg klar, men forsøket fra elleve meter gikk til side for mål. En svak straffe fra Gauseth som ellers spilte en meget god kamp.

Sjansesløseri

Alta fortsatte å holde trykket oppe i første omgang, men klarte aldri å finne nettmaskene før hvilen. Etter pause tok Follo mer og mer over og skapte etter hvert flere store muligheter.

Helt på slutten fikk Alban Shipshani en gylden mulighet alene med keeper etter dårlig forsvarsspill av Alta, men Shipshani satte ballen utenfor fra litt spiss vinkel.

Dermed endte et fartsfylt oppjgør på Ski stadion målløst.

Video Follo-Alta 0-0

Høydepunkter fra Follo - Alta

Målløst i Moss

Moss - Tromsdalen 0-0

Moss hadde muligheten til å blande seg inn i toppen av tabellen med seier hjemme mot Tromsdalen i kveld, men slik skulle det ikke gå.

Sjansefattig

Det ble aldri den helt store festforestillingen på Melløs og ingen av lagene klarte å spille seg til store sjanser. 0-0 var et rettferdig resultat, men Moss hadde et lite overtak i banespillet.

Både Moss og Tromsdalen fikk en dårlig start på kampen da begge måtte gjøre forandringer på startoppstillingen etter skader under oppvarmingen.

Video Moss-Tromsdalen 0-0

Høydepunkter fra Moss - Tromsdalen

Nrksport fulgte kampen spark for spark

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.