NRK Meny
Normal

Høydepunkter 25. runde

Bodø/Glimt var i desperat poengnød etter tre strake hjemmetap. Sogndal gjorde vondt verre for nordlendingene.

Espen Olsen

Espen Olsen senket Bodø/Glimt med sin tolvte scoring for sesongen.

Foto: Rune Fossum / NRK

Tabell og resultater fra 1. divisjon

Bodø/Glimt - Sogndal 0-1

Video nff-bg-sog

Det er mørke dager i Bodø for tiden. Klubben har alvorlige økonomiske problemer og klubbens bauta, Runar Berg, la støvlene på hylla med umiddelbar virkning tidligere denne uken. Veteranen med 15 år bak seg i klubben bruker nå tiden sin til å samle inn penger for å redde klubben i sitt hjerte.

Spøker for opprykk

I tillegg til pengeproblemer har Bodø/Glimt også sportslige problemer. Med fire strake hjemmetap befinner de seg på 7. plass på tabellen med Alta og Nybergsund-Trysil pustende i nakken ett poeng bak. Summen av dette må kunne kalles en krise for klubben som spilte i Eliteserien i fjor. Det spøker for kvalikplassen og fortsetter de sånn er det ikke sikkert de avslutter sesongen med æren i behold i en svært jevn liga som 1. divisjon.

Mangler målscorere

Bodø/Glimt har vært tette bakover denne sesongen, men framover på banen har det vært tynt. På 23 kamper har de scoret bare 33 mål. Til sammenligning har Sogndal 46.

- Ingen god match. Føler vi har god kontroll, men er uheldige på overtid, sa Kåre Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Sogndal var svært forsiktige med å blottlegge seg på Aspmyra og virket fornøyd med uavgjort fra første spark på ballen. Men slik som topplag gjerne gjør så tok de vare på den ene muligheten de fikk i andre omgang og avgjorde kampen på overtid med en flott scoring av Espen Olsen.

- Fantastisk jobb av gutta. I en jevn kamp trekker vi det lengste strået, sa en smørblid Harald Aabrekk til NRK etter kampen.

Video Harald Aabrekk etter Sogndal-Alta, 26.09.10
Foto: Nyhetsspiller

På spørsmål om Sogndal var heldige som vant svarte sogndal-treneren:

- Målet var vakkert. Alt er bare vakkert.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Follo nær nedrykk

Follo-Ranheim 0-1

Video nff-c-adr25-fol-rh-ws_MXF_Innboks.MP4

Det så lenge ut til at det skulle ende slik det startet på Ski-stadion i ettemiddagens oppgjør mellom Follo-Ranheim. Men ni minutter før fulltid satte Geir Holthe inn kampens eneste mål, og dermed 1-0 seier til gjestene.

Kampen var preget av mye vann, og det var vanskelig å spille i regnet på en humpete matte. Follo startet best, og styrte det meste av spill det første kvarteret, men utover i den første omgangen tok Ranheim gradvis over spillet, men det stod 0-0 til pause etter en sjansefattig omgang.

Den andre omgangen startet som den første, Follo var det førende laget, men Ranheim tok over midtveis, og fikk utelling like før fulltid. Follo satte opp det de hadde av offensive krefter de siste ti minuttene, men maktet ikke å få ballen i mål. Dermed går det mot nedrykk for cupfinale-laget, som nå er ni poeng under streken. Ranheim ligger fortsatt på fjerde plass, men er kun to poeng bak direkte opprykk.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Sarpsborg mot opprykk

Moss-Sarpsborg 08 0-2

Video Moss-Sarpsborg 08 spark for spark

Gjestene fra Sarpsborg tok med seg alle tre poengene fra Moss i ettermiddagens oppgjør på Melløs stadion.

Sarpsborg startet best borte på Melløs, og skapte flere gode sjanser, og etter en snau halvtime fikk de uttelling, ved Martin Wiig. Moss hang ikke med og, drøye ti minutter senere doblet Øyvind Hoås ledelsen for gjestene, som kunne gå til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

Gjestene fortsatte dominansen utover i den andre omgangen, og Moss kom egentling ikke ordentilg med før i det siste kvarteret, men maktet ikke å svare. Dermed endte det med 2-0 seier til gjestene, som forblir på tredje plass på tabellen, ett poeng bak direkte opprykk før Fredrikstad har spilt sin kamp. Moss går mot nedrykk sammen med Follo. Moss er seks poeng unna sikker plass.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Seier til effektive Mjøndalen

Mjøndalen – Bryne 3-1

Video Mjøndalen - Bryne 25. runde 03.10.10

Både Mjøndalen og Bryne trengte tre poeng fra dagens oppgjør, men det var bruntrøyene som gikk av banen som det seirende laget. Det var en jevnspilt kamp på Nedre Eiker Stadion, men et effektivt hjemmelag punkterte kampen før pause.

Mjøndalen tok ledelsen etter bare fire minuter da Daniel Reinoso Herrera stanget en corner fra Christian Smerud i mål. Bryne hang bra med på notene, men fikk seg en ny smell da Erik Midtgarden på vakkert vis doblet ledelsen for hjemmelaget. Mads Hansen ville ikke være dårligere enn lagkameraten og ga Mjøndalen 3-0 drøye ti minutter før hvilen.

Resultatet til pause var veldig flatterende og Bryne skapte også sine sjanser. Laget fra Jæren reduserte en gang med Geir Andrè Herrem fra straffemerket, men det ble med den ene scoringen.

Med dagens seier gikk Mjøndalen forbi Bryne på tabellen og har tre poeng ned til Mjøndalen som ligger på plassen under streken. Bryne ligger poenget bak, og det er duket for en spennende avslutning på årets 1. divisjon.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Viktige poeng i bunnstriden

Tromsdalen – Strømmen 1-0

Video Tromsdalen - Strømmen 25. runde 03.10.10

Tromsdalen tok en viktig seier hjemme mot Strømmen og har med det fortsatt heng på lagene som ligger over streken. Avgjørelsen kom etter 37 minutter da Morten Nilsen satte ballen i mål alene med keeper.

Tromsdalen ligger på plassen under streken, men har bare to poeng opp til Bryne som ligger på sikker plass. Hadde det blitt tap i dag, ville oppgaven vært vanskelig for laget fra nord.

Strømmen gikk på sitt andre tap på rad, og begge nedelagene har kommet mot lag på nedre halvdel av tabellen. Laget som kjemper om kvalikplass til Eliteserien må snu denne trenden fort hvis opprykk skal kunne bli en realitet.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Løv-Ham stjal poeng i sluttminuttene

Alta - Løv-Ham 1-1

Video Alta - Løv-Ham

Første omgang i Finnmarkshallen var klart dominert av hjemmelaget. Alta skapte sjanse på sjanse og kunne ha ledet 4-0 etter 45 minutter. Løvene fra Bergen fikk sjelden låne ballen og skapte ikke en eneste målsjanse.

Det var Martin Norbye sendte endelig sendte Alta i ledelsen fem minutter før pause. Lynvingen ble spilt gjennom i bakrommet, rundet keeper og satte ballen i åpent mål fra svært spiss vinkel. Det kunne ikke vært særlig mer fortjent. Alta var overlegent best i første omgang.

I 2. omgang dalte tempoet noe og Alta lot Løv-Ham litt inn i kampen igjen, men det var ikke før i de siste ti minuttene at bortelaget startet å skape sjanser. Da fikk Alta til slutt svi for at de ikke hadde fått mer uttelling på spillet sitt. I det 87. minutt stanget Efe Ehiorobo inn utlikningen.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Corner var mål i Fredrikstad

Fredrikstad - Sandnes Ulf 3-1

Video Fredrikstad -Sandnes Ulf

Etter 58 målløse minutter måtte det en corner til for at Fredrikstad skulle få hull på byllen. I steden for å ta omveien via et hode i feltet, skrudde Joachim Tomassen like godt ballen direkte i mål fra cornermerket.

Det fikk fart på et til da tamt hjemmelag. Kun ett minutt senere satte Thorvaldsson inn 2-0, og dermed var mye gjort.

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser og etter 77 minutter la Amin Askar på til 3-0. Da var kampen punktert og det hjalp lite at Allan Borgvardt reduserte til 3-1 fem minutter senere.

Med seier holder Fredrikstad avstanden til Sarpsborg på 3. plass, men Sogndal ser fortsatt suverene ut på toppen av tabellen.

Sandnes Ulf vaker rundt midten av tabellen, men ligger bare tre poeng over nedrykkstreken.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Fotballnyheter