Hopp til innhold

Høydepunkter 21. runde

Se høydepunkter fra den 21. runden i 1. divisjon her.

Sogndal-jubel for mål
Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK

Resultater og tabell i 1. divisjon.

Sogndal kunne trygget serieledelsen sin med seier borte mot Bryne, siden Hønefoss gikk på et tap mot Haugesund, men Bryne ble ingen enkel oppgave.

Bryne - Sogndal 1-1

Bryne startet respektløst mot serielederen, og var det beste laget den første delen av første omgang. Ezekiel Bala på topp var flere ganger farlig frempå, og hadde en kjempesjanse etter 10 minutter. Kun en god redning fra Piotr Liciejewski i Sogndal-målet hindret ledelse.

Sogndal kom mer og mer inn i kampen, men de store sjansene uteble.

Kremdebut

Etter pause var det igjen Bryne som startet best, og etter 53 minutter var det innleide Aram Khalli som som i sin debut scoret 1-0-målet foran hjemmepublikummet.
Khalli gjorde en god kamp , og kom til flere sjanser.

Sogndal klarte igjen å heve seg, og mot slutten av kampen var det bortelaget som presset på. Både Kennet Kvalheim, og Ulrik Flo hadde store målsjanser før Tarjei Dale fortjent satte inn utligningen etter 86 minutter.

På overtid var Ulrik Flo nære på å kapre allee poengene, men headingen gikk like til side for mål.

Sogndal leder fortsatt serien med ett poeng ned til Hønefoss og Haugesund, men er nok ikke fornøyd med ett poeng etter sjansesløseriet mot slutten av kampen.

Video: Se høydepunkter fra Bryne - Sogndal

Video nsps_upload_2009_8_30_22_11_27_277.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Haugesund snudde

Haugesund - Hønefoss 3-2

Haugesund tok imot serietoer Hønefoss i surt vær på Haugesund Stadion, og brukte ikke lag tid på å glede hjemmefansen. Allerede etter 2 minutter scoret Thomas Sørum på vakkert vis da han alene med keeper vippet ballen i nettet.

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser, og Sørum var like etter igjen alene med keeper. Denne gangen lyktes ikke lobben like godt, og forsøket endte høyt over mål.

Hønefoss spilte seg gradvis inn i kampen, og var farlig på overganger. Etter 16 minutter reduserte bortelaget ved Andreas Tegström.

Brasseperle

FK Haugesund supportere

Glade FKH-supportere

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Etter 24 minutters spill tok Hønefoss ledelsen da hjemmlaget ikke maktet å klarere en corner. Ballen havner hos Leo Olsen, som satte ballen i mål med et nydelig brassespark, og gjestene kunne gå til pause med 2-1 ledelse.

Haugesund utlignet ved John Pelu i det 59 minutt etter pent forarbeid, og så muligheten til å ta alle tre poengene. De fortsatte å presse på, og i det 75 minutt satte Dag Roar Ørsal inn vinner,ålet som sørget for at FKH ligger likt på poeng med Hønefoss etter dagens kamper.

Sarpsborg kjørte over Nybergsund

Sarpsborg 08 - Nybergsund/Trysil 4-1

Sarpsborg 08 imponerte på hjemmebane, med en 2. omgang som blåste gjestene av banen.
Vertene var det beste laget i første omgang også, og hadde blant annet en straffebom, men lagene gikk mål-løse til pause.

Hjemmlaget mistet aldri motet mot et Nybergsund-lag som forsvarte seg godt, og i 2. omgang fikk de betalt. Øyvind Hoås headet inn det første målet etter 52 minutters spill, men Nybergsund reduserte minuttet etter ved Viktor Arnarsson.

Bjørnar Johannesen sendte hjemmlaget i ledelsen igjen etter 63 minutter, før Øyvind Hoås scoret sitt andre etter 67 minutt.

Tom Erik Breive punkterte kampen da han i det 90 minutt fastsatte sluttresultatet til 4-1.

HamKam med hjemmeseier

HamKam - Stavanger 3-1

HamKam-spillerne jubler etter scoring.

HamKam-spillerne jubler eter scoring

HamKam førte kampen, men brukte tid på å komme skikkelig i gang mot nedrykkskandidat Stavanger. HamKam tok ledelsen ved Kaptein Vegar Bjerke etter 20 minutters spill, men på tross av få sjanser klarte gjestene å utligne like før pause etter scoring ved Kenneth Sola.

Utover i 2. omgang kom HamKam skikkelig i gang, og to mål fra Adem Güven sørget for fortjent hjemmeseier til Hamar-laget, som klatret til 7. plass på tabellen. Stavanger ligger nest sist, og skal slite med å overleve i 1. divisjon.

Video: Se høydepunkter fra HamKam - Stavanger

Video nsps_upload_2009_8_30_22_19_21_278.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tabbekamp

Tromsdalen – Løv-Ham 3-1

Tromsdalen ville heve seg etter forrige rundes uavgjort mot Skeid på hjemmebane, men slet i den første omgangen mot Løv-Ham. Laget hadde flere sjanser,men fikk ikke scoringen i en omgang med mange harde dueller.

Etter pause var det Løv-Ham som tok ledelsen med en frisparkperle i krysset fra Mads Cato Moldskred etter 53 minutters spill.

Tromsdalen ga seg imidlertid ikke opp, og utlignet ved Reidar Waage etter en keepertabbe. Tabbene fortsatte for Gjestene, og like etter scoret Kristian Vange selvmål etter et TUIL-frispark.

Mot slutten av kampen fastsatte Aslak Sokki Sluttresultatet til 3-1 med en pen heading.

Video: Se høydepunkter fra Tromsdalen - Løv-Ham

Video nsps_upload_2009_8_30_21_53_22_276.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.


Sandstø-effekten

Notodden – Moss 2-0

Notodden skulle spille sin første kamp på hjemmebane etter at Arne Sandstø overtok som hovedtrener, og brukte ikke lang tid på å glede hjemmefansen.

Hjemmelaget førte kampen fra start, og det var fortjent da Per Christian Alsaker klinket ballen i krysset fra nesten 30 meters hold etter 20 minutter spill. Notodden hadde flere gode sjanser før pause, mens Moss slet med å få til noe som helst.

Vertene var klart best også i den andre omgangen, og Borgar Velta Stanget inn 2-0 etter 69 minutter.

Video: Se høydepunkter fra Notodden - Moss

Video nsps_upload_2009_8_30_21_31_11_273.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skeid sjanseløse

Skeid - Mjøndalen 1-3

Etter et oppmuntrende uavgjort-resultat mot TUIL i forrige runde, stilte Skeid-trener Arild Stavrum med identisk mannskap, og håp om ny suksess i kveldens oppgjør.

Målsulten Rnkovic

Mjøndalen ville det annerledes, og avgjorde kampen med en imponerende første-omgang.

Laget vant det meste av dueller, og en målsulten Petar Rnkovic på topp scoret to mål før 25 minutter var spilt. Begge målene kom etter gode innlegg, og mange Mjøndalen-spillere i stor fart mot mål.

Da Martin Strange scoret 3-0-målet før pause virket kampen avgjort mot et Skeid-lag som ikke skapte noe som helst de første 45 minuttene.

Mjøndalen på sikker plass

Etter pause roet Mjøndalen det offensive presset noe, og Skeid kom mer med i kampen.

Det var likevel bortelaget som kontrollerte, og selv om Bardh Shala scoret et pent utligningsmål etter 74. minutter, var gjestenes seier aldri truet.

Med kveldens tre poeng klatret Mjøndalet opp på sikker plass, mens Skeids kamp for overlevelse i 1. divisjon virker håpløs med hele 15 poeng opp til sikker plass.


Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Besim vender hjem til FK Sarajevo

  Aalesund og den bosniske klubben FK Sarajevo er enige om en overgang for midtstopper Besim Serbecic, skriver Aafk i en pressemelding.

  – Vi har vært i forhandlinger med FK Sarajevo siden tidlig i forrige uke, og basert på det valgte vi å ikke ta med Besim til Marbella. Vi har nå kommet til enighet om en overgang. Ut fra en helhetsvurdering mener vi at det er til det beste for AaFK som klubb, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

  Besim Serbecic ble hentet fra Rosenborg til Aalesund i forkant av 2022-sesongen, og spilte 28 kamper for Sunnmørsklubben.

  – Å reise hjem er alltid en god følelse, men akkurat nå har jeg veldig blandede følelser. Det var en veldig vanskelig avgjørelse. Jeg hadde en fantastisk tid i Ålesund, og jeg tar bare gode minner med meg hjem. Det er en veldig fin klubb med veldig fine folk, fra spillere til ansatte, som jeg kommer til å savne, sier Besim.

  besim
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Queiroz ansatt som ny landslagssjef i Qatar

  Trenernomaden Carlos Queiroz blir trener for fotballandslaget i Qatar.

  Portugiseren, som blir 70 år i mars, har ledet lag i VM-sluttspill fire ganger. Tre ganger har han stått i spissen fro Iran, som han har trent tilsammen i nesten et tiår.

  Queiroz tar over Qatar-jobben etter spanjolen Felix Sanchez, som ikke fikk fornyet kontrakten etter at det qatarske laget tapte alle tre gruppekampene under VM på hjemmebane i fjor.

  Queiroz sluttet som Iran-sjef etter at hans lag heller ikke klarte å spille seg fram til utslagsrundene.

  Portugiseren ledet Iran under verdensmesterskapene i 2014, 2018 og 2022. Han hadde ansvaret for Portugal i 2010, mens han ledet Sør-Afrika til VM i 2002. Da trakk han seg imidlertid før sluttspillet startet.

  Queiroz har vært landslagssjef i Colombia, Egypt og for De forente arabiske emirater. Han var også Sir Alex Fergusons assistent i Manchester United.

  Carlos Quieroz
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Reiten-mål da serieleder Chelsea vant rivalkampen

  Guro Reiten scoret sitt tredje ligamål for sesongen da Chelsea slo London-rival Tottenham 3-2 i den engelske superligaen for kvinner søndag.

  Reitens mål kom etter litt over en times spill. Hun snappet ballen foran en Tottenham-forsvarer midt på banen og satte fart fremover. Ingen kunne stoppe henne fra å score alene med keeper.

  Da økte hun ledelsen til 3-1. Før det hadde Jess Carter sendte Chelsea i føringen før Bethany England utlignet. Lauren James scoret 2-1-målet for de blåkledde. Nikola Karczewska reduserte etter 88 minutter, men nærmere kom ikke «Spurs».

  Celin Bizet Ildhusøy startet for Tottenham, men ble byttet ut etter 86 minutter. Reiten gikk av banen ti minutter før slutt, mens Maren Mjelde satt hele kampen på benken for Chelsea.

  Etter som at Manchester United måtte klare seg med 0-0 hjemme mot Everton, leder Chelsea nå ligaen med to poeng. Arsenal har imidlertid to kamper mindre spilt og kan komme à poeng med Chelsea.

  Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir var begge ubenyttede reserver for United i kampen. Lisa Naalsund var ikke i troppen til de rødkledde. Hun gjorde nylig overgang fra Brann.

  Elise Stenevik ble byttet inn for Everton etter 87 minutter.

  Guro Reiten og Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Odd-spiller innlagt på sykehus i Spania

  Odd-spiller Anders Ryste ble lørdag operert for blindtarmsbetennelse. Fotballklubben fra Skien er på treningsleir i Spania.

  Odd opplyser på sine nettsider at Ryste torsdag fikk smerter i magen, og at klubblege Casper Holmberg fulgte han tett utover kvelden og natten.

  Fredag skal smertene ha tiltatt i styrke, hvilket gjorde at det ble mistenkt at han hadde blindtarmsbetennelse.

  «Dette ble bekreftet på ultralyd sent i går kveld og han ble i morges operert på sykehuset i Marbella. Han har kommet seg greit gjennom operasjonen, som var vellykket, og han er ved godt mot», skriver Odd lørdag formiddag.

  Klubben regner med at Ryste skrives ut fra sykehuset søndag.

 • Får ikke spille for Roma i Europaligaen

  Tidligere Bodø/Glimt-spiller Ola Solbakken er utelatt fra Romas tropp i Europaligaen, skriver VG.

  Solbakken gikk fra Glimt til den italienske storheten i november.

  Roma er nå klar for sluttspillet i Europaligaen, som starter den 16. februar.

  Før sluttspillkampene er det mulig for klubbene å registrere et begrenset antall nye spillere i troppen.

  På grunn av disse begrensningene er det ikke plass til Solbakken, viser lista som Roma selv presenterer på sine nettsider.

  Ola Solbakken klar for Roma
  Foto: AS Roma
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia