NRK Meny
Normal

Høydepunkter 19. runde

Sogndal rotet det til borte mot Tromsdalen og mistet med det serieledelsen til Fredrikstad.

Video Tromsdalen-Sogndal

Tromsdalen sjokkerte serielederen og tok en viktig seier.

1 divisjon: Resultater og tabell

Tromsdalen - Sogndal 1-0

Sogndal var serieleder før den 18. serierunden, men etter tapet mot Tromsdalen og Fredrikstads seier borte mot Mjøndalen klatret laget fra plankebyen forbi Sogndal på toppen av tabellen med bedre målforskjell.

Sen scoring

Det ble aldri en fartsfylt forestilling Tromsdalen kunstgress og ingen av lagene klarte å rive til seg et klart spillemessig overtak. Avgjørelsen kom ikke før i det 86. minutt da Bjørn Strøm dukket opp på rett sted til rett tid for hjemmelaget.

Jonas Jonasen prøvde et skudd, men forsøket endte til slutt opp hos Strøm. Han nølte ikke et sekund og satte ballen i mål via en Sogndal-spiller.

Viktige poeng for Tromsdalen

Tromsdalen sliter i bunnen av 1. divisjon og trengte sårt tre poeng fra dagens oppgjør. Laget ligger fortsatt under streken, men har nå like mange poeng som både Alta og Sandes Ulf som ligger på 11. og 12. plass.

Det er utrolig jevnt i bunnen og det skiller bare fire poeng mellomo Bryne på 10. plass og Follo som ligger helt nederst.

Spennende i toppen

Det ligger an til å bli spennende i opprykkskampen og per dags dato er det Fredrikstad og Sogndal som ligger best an. Likevel kan de ikke føle seg trygge for nykommer Ranheim ligger bare tre poeng bak og har to kamper til gode på FFK og en kamp til gode på Sogndal.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Fredrikstad til topps etter scoringsfest

Video Mjøndalen-Fredrikstad

Mjøndalen - Fredrikstad 2-5

Publikum ble vitne til en forrykende kamp på Nedre Eiker stadion med syv scoringer, to røde kort, og to straffespark.

Mattias Andersson sendte bortelaget i ledelsen etter bare åtte minutter, men to mål at Erik Midtgarden snudde kampen for Mjøndalen. Etter en halvtimes spill ble Christian Smerud utvist for hjemmelaget og like etterpå eksploderte FFK.

I løpet av de siste 10 minuttene før pause scorte Fredrikstad fire ganger og pungterte i realiteten kampen. Andersson var sist på ballen på to av scoringene og ble med det tremålsscorer.

Andre omgang ble ikke like innholdsrik, men drøye ti minutter før slutt ble bortelagets Christian Gaboa utvist da han pådro seg dagens andre gule kort.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Ranheim seiret etter straffe

Video Bryne-Ranheim

Bryne-Ranheim 0-1

Det var en jevnspilt kamp på Bryne stadion i kveld. Bryne var det beste laget før pause og skapte flere sjanser ved Ezekiel Bala, men ingen maktet å ta ledelsen.

I den andre omgangen var det svært jevnt mellom de to lagene, men etter 81 minutter fikk Ranheim straffe. Kenneth Dokken satte ballen enkelt i mål for Ranheim, og alt så ut til å gå gjestene sin vei.

Men få minutter etter ble det hjemmelaget sin tur fra straffemerket, Daniel Moen Hansen hadde dermed en kjempemulighet til å skaffe Bryne sin første uavgjort på eget gress i år, men straffen var for dårlig, og Lindberg reddet.

Dermed forblir Ranheim på tredje plass, mens Bryne forblir på en tiende plass.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Sarpsborg snudde til seier

Video Sarpsborg 08-Løv Ham

Sarpsborg 08 - Løv-Ham 3-2

Sarpborg fortsatte sin gode hjemmestatistikk med seieren hjemme mot Løv-Ham i kveld og har dermed kontakt med tetlagene i 1. divisjon.

Det ble en jevnspilt kamp på Sarpsborg stadion som fort kunne med Løv-Ham seier. Sindre Marøy sendte bortelaget i ledelsen, men Morten Giæver utlignet fra straffemerket like før pause.

Like etter pause var det Løv-Ham som fikk straffespark og gikk nok en gang opp i ledelsen etter at Fredrik Haugen var kald fra krittmerket. Sarpsborg ga riktignok ikke opp og utlignet like etterpå etter en nydelig scoring av Magnar Ødegaard.

Avgjørelsen kom like før slutt da superinnbytter Michael Trulsen rev seg løs fra markeringen sin og satte ballen forbi keeper.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Strømmen med god hjemmestatistikk

Video Strømmen-Sandens Ulf

Strømmen-Sandnes Ulf 2-0

Strømmen tok sin femte strake hjemmeseier i dagens oppgjør mot Sandnes Ulf. Strømmen startet best og var det desidert beste laget den første halvtimen hjemme på Strømmen stadion i aften. Etter halvtimen spilt yppet Sandnes seg litt frempå med to gode muligheter, først ved Borgvardt så ved Vindenes, men maktet ikke å sette ballen i mål. Rett før pause er Strømmen igjen best, og fikk en kjempesjanse da Sandnes reddet på streken.

I andre omgang fortsatte Strømmen dominansen og kun seks minutter ut i andre omgang satte Fredrik Nilsen inn 1-0 ledelse for hjemmelaget. Etter det kom Sandnes betraktelig mye mer med i kampen og skapte flere store muligheter, den som var nærmest var Morten Eriksen som fikk muligheten til å heade ballen i åpent mål fra få meter, men bommet på ballen. I steden var det Strømmen som satte spikeren i kista i det 90 minutt, ved Andreas Moen.

Dermed klatrer hjemmelaget opp på syvende plass på tabellen, mens Sandnes forblir på en ellevte plass.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Moss med tre poeng på Melløs

Video Moss-Alta

Moss-Alta 2-0

Moss startet best hjemme på Melløs i kveldens oppgjør mot Alta. Det tok kun seks minutter før Thomas Klaussen sendte hjemmelaget i ledelsen. Etter målet var det gjestene som virket mest sultne på mål, og fikk hele åtte muligheter på corner, men dessverre er det ikke dødball som er Alta sin sterkeste side, og det stod 1-0 til pause.

Andre omgang var en jevnspilt affære og ni minutter før slutt fikk Moss straffe. Kevin Nicol var sikker fra straffemerket og doblet ledelsen for hjemmelaget. Få minutter senere fikk Jonathan Meades sitt andre gule for kvelden og måtte tidlig i dusjen. Men resultatet holdt inn og Moss tok dermed alle tre poengene,

Dermed er Moss på en niende plass med atten kamper spilt, mens Alta ligger på tolvte med seksten kamper spilt.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Begge lag med hver sin omgang i Nybergsund

Video Nybergsund/Trysil-Bodø/Glimt

NIL-Trysil-Bodø/Glimt 2-2

Nybergsund fikk en pangstart og ledet 2-0 etter 17 minutter spilt. Det første målet kom på straffe ved Mirza Durkovic som satte ballen iskaldt i mål. Få minutter etterpå satte Remond Mendy ballen elegant i mål etter fint forspill. Nybergsund kontrollerte store deler av første omgang og ledet fortjent 2-0 til pause.

Etter hvilen våknet gjestene som har en forferdelig bortestatistikk, uten seier på fremmed gress. Elleve minutter ut i andre omgang satte Anders Konradsen inn reduseringen, og kun ni minutter etter det banket han inn en perle av et mål og dermed 2-2 som også ble sluttresultatet.

Nybersund ligger da på en femte plass, med sytten kamper spilt, mens Bodø/Glimt ligger på plassen bak, med en kamp mindre spilt.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Fotballnyheter