Høydepunkter 17. runde

Fredrikstad rotet bort alle tre poengene mot Strømmen etter å ha ledet 2-0 ved pause.

Misfornøyde FFK-supportere
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

FFK rotet bort tre poeng

Strømmen-Fredrikstad 3-2

Video Sarpsborg 08 - Sogndal

Christian Gamboa, "Folkets spiller" i Fredrikstad, fikk en drømmestart i sin debut for Fredrikstad i oppgjøret borte mot Strømmen i aften med assist og mål for sin nye klubb. Etter kun fire minutter spilt serverte Gamboa Celso Borges fra sin høyre kant, landsmannen kunne sette ballen enkelt i mål. Rett før pause, i det 45 minutt headet debutanten inn til 2-0 for gjestene, og dermed var drømmedebuten et faktum.

Det så ut til at FFK hadde god kontroll med 2-0 ledelse til pause, men et kvarter ut i andre omgang rystet Strømmen FFK og satte inn to kjappe mål, først ved Alan Jakirovic og siden ved Francois Yabre. Dermed var det kamp igjen på Strømmen etter at FFK hadde dominert kampen fullstendig. Seks minutter før fulltid satte Andreas Moen inn til 3-2 til Strømmen etter en fin kontring av vertslaget. Fredrikstad som hadde tre poeng i sine egne hender står nå igjen uten noen.

Fredrikstad kunne pustet Sogndal helt oppe i nakken med tre poeng her, men er i steden fire poeng bak på en andre plass. Strømmen er oppe i 22 poeng og ligger midt på tabellen, på en åttende plass.

Folkets spiller er altså at spillerkjøpet ble finansiert av fansen, der man kunne kjøpe en pin for 100 kr, hvor da pengene går til kjøp/drift av folkets spiller. Dette førte til at Christian Gamboa ble FFK spiller. Gamboa var på prøvespill for Lillestrøm på La Manga i vinter, og spilte da blant annet mot nettopp Fredrikstad. Costa Ricaneren overbeviste i den gule trøya, men det var leiekontraketen med nettopp Tarik Elyanussi som gjorde at Gamboa ikke ble Lillestrømspiller.

Den Costa Ricanske spilleren kom til Fredrikstad for to uker siden. Han ble presentert for fansen i forige runde, da Fredrikstad tok i mot Moss, men kom ikke inn på banen i den kampen.

Strømmen-Fredrikstad spark for spark

Alta sterkest i nord


Tromsdalen – Alta 0-2

Video Tromsdalen - Alta

Både Tromsdalen og Alta spilte for mer enn poengene i dagens kamp. Æren stod på spill da 1. divisjons to nordligste lag møttes til lokaloppgjør.

Tromsdalen lå under streken og var på desperat poengjakt i søndagens kamp mot nabo Alta som lå kun ett poeng foran på tabellen. Alexandar Vasilev ga Alta ledelsen i det 38.minutt og bortelaget fra Finnmark gikk til pause med en fortjent 1-0 ledelse etter en svært tam omgang.

Etter hvilen våknet begge lag og skapte flere målsjanser. I det 57. minutt doblet Christian Reginiussen ledelsen etter et praktangrep og Alta innkasserte sesongens femte seier.

Tromsdalen-Alta spark for spark

Ojo senket Moss


Moss – Nybergsund Trysil 0-1

Video Moss - Nybergsund-Trysil

Moss trengte sårt poeng for å henge med i kampen om videre spill i 1. divisjon mens bortesterke Nybergsund kjemper i andre enden av tabellen om kvalifiseringsplass til opprykk.

I en sjansefattig første omgang var det Nybergsund Trysil som trakk det lengste strået. Lagets toppscorer, Kim Ojo, scoret i det 39. minutt sitt tiende mål for sesongen.

I andre omgang var Moss sjanseløse mot et bortelag som hadde full kontroll bakover og imponerte med fin angrepsfotball framover på banen. Det ble ingen flere mål og det lukter nedrykk av den tidligere storklubben Moss. Nybergsund Trysil ligger på plassen under kvallikplass, á poeng med Bodø/Glimt.

Moss-Nybersund-Trysil spark for spark

Glimt fortsatt uten seier på bortebane

Follo - Bodø/Glimt 1-1

Video Follo - Bodø/Glimt

Kveldens kamp på Ski stadion ble aldri noen stor underholdning for de fremøtte tilskuerne. Varmen så ut til å tære på tempoet i kampen, som ble en sjansefattig og kjedelig affære. Hjemmelaget tok ledelsen i det 60. spilleminutt, etter et velplassert skudd fra spissen Bonaventure Maruti. Bodø/Glimt slo tilbake like etterpå, da Mounir Hamoud ble spilt gjennom og ikke gjorde noen feil alene mot Hansen.

1-1 i kveld betyr at Bodø/Glimt fortsatt står uten seier på bortebane i årets sesong. Glimt faller fra fjerdeplass til femte etter kveldens runde. Follo klatrer over streken, men ligger likt med Moss og Tromsdalen på plassene under.

Follo-Bodø/Glimt spark for spark

Ny skuffelse på Jæren

Bryne - Sandnes Ulf 1-3

Video Bryne - Sandnes Ulf

Etter fire strake tap i serien toppet skuffelsen seg for Bryne med 1-3 tap hjemme mot rivalene fra Sandnes. Da Ezekiel Bala utnyttet en feil i Sandnes-forsvaret to minutter før full tid, og reduserte for hjemmelaget, var håpet om poeng allerede svunnet for Bryne. Sandnes Ulf hadde allerede avgjort kampen med 3-0 scoringen to minutter tidligere.

Bryne er i fritt fall på tabellen og har etter i kveld tapt 1-3, 2-5, 3-0, 2-5 og 6-3 på sine fem siste kamper. Foreløpig ligger de midt på tabellen, men med klubbens tredje strake hjemmetap og ingenting som tyder på at utviklingen er i ferd med å snu, kan denne sesongen fort bli til en kamp for overlevelse for laget fra Jæren.

Bryne-Sandnes Ulf spark for spark

Løv-Ham tok sterk borteseier

Mjøndalen - Løv-Ham 0-2

Video Mjøndalen - Løv-Ham

Etter to minutter tok Løv-Ham ledelsen da Arve Walde satte et straffespark i mål. Ti minutter før pause la bortelaget på til 0-2. Marøy spilte Haugen alene gjennom mot Rotevatn. Haugen chippet ballen elegant over keeperen og i mål.

Det var hjemmelaget som skapte flest sjanser, i begge omgangene, men bergenserne var effektive og det ble avgjøerende. Mjøndalen presset i andre omgang etter reduseringer, men klarte ikke å omgjøre sjansene i scoringer.

Med tre poeng i kveld er Løv-Ham kun to poeng bak den viktige kvalikplassen, Mjøndalen ligger sist på tabellen, men kun to poeng bak Follo som ligger over streken.

Mjøndalen-Løv-Ham spark for spark

Fotballnyheter