NRK Meny
Normal

Høydepunkter 15. runde

Alta-trener Aasmund Bjørkan var lite fornøyd med dommer Petter Toppe etter kampen og mente at de ble snytt for seieren i sluttminuttene mot NIL-Trysil.

Video Uavgjort i Alta

Se situasjonen her!

Alta – NIL-Trysil 3-3

De aller fleste trodde nok at Petter Larsen hadde avgjort kampen til Altas fordel med sin 3-2 scoring like før slutt, men Nybergsund-Trysil og Kim Ojo hadde andre planer.

NIL-Trysil stormet rett i angrep fra avspark og Ojo fikk rom til å vende opp i feltet før han plasserte ballen nede ved den venstre stolpen forbi en sjanseløs keeper.

Åsmund Bjørkan - trener, Alta

Åsmund Bjørkan var ikke fornøyd med dommeren etter NIL-Trysils kontroversielle 3-3 scoring.

Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK

Hjemmelaget protesterte voldsomt i etterkant av scoringen for da dommeren blåste i gang spillet etter Larsens scoring var fortsatt fire eller fem Alta-spillere godt inne på bortelagets banehalvdel.

Trener Aasmund Bjørkan var mildt sagt ikke fornøyd med avgjørelsen, men dommer Petter Toppe godkjente scoringen.

- Aldri sett på maken


- Jeg har vært i fotballen i 20-25 år og har aldri opplevd maken. Dommeren starter kampen mens vi har fire-fem mann på feil banehalvdel – inkludert vår midtstopper. Rett og slett en utrolig igangsetting av dommeren sa Bjørkan til NRK etter kampen.

En rasende Bjørkan mener det er typisk at slike avgjørelser går mot en liten klubb.

- Jeg ønsker ikke å fremstå som en dårlig taper for NIL-Trysil har også gode muligheter til å avgjøre kampen, men måten målet kommer på gjør det ekstra surt. Når du er en liten klubb, ligger sist på tabellen, og får et baklengs på den måten så kan man begynne å spekulere. Jeg har som sagt aldri opplevd maken tordnet treneren.

Fartsfylt oppgjør

NIL-Trysil startet oppgjøret i Finnmarkshallen best og før halvtimen var spilt hadde bortelaget satt to baller i nettet bak keeper Faris Efendic. Alta kjempet seg etterhvert mer inn i kampen og fikk sin redusering før pause etter at Petter Larsen headet en retur fra keeper i mål.

Begge lag fortsatte å produsere store sjanser utover i kampen, men godt keeperspill og dårlige avslutninger gjorde at scoringene lot vente på seg.

Drømmetreff fra Andersen

Begge lag fortsatte å sende mange folk i angrep mot slutten av kampen og knappe ti minutter før slutt skulle Alta få sin utligning.

Magnus Andersen fikk drømmetreff fra rundt 16-meter og banket ballen helt oppe i vinkelen med strak vrist. Rett og slett en perle fra Alta-spilleren.

Sist på tabellen

Alta trengte sårt tre poeng fra dagens oppgjør og da var det nok ekstra surt at Nil-Trysils utligning kom på det tidspunktet og på den måten den gjorde. Hjemmelaget ligger nå helt sist i 1. divisjon, men kan trøste seg med at det er veldig jevnt i bunnen. Det er kun ett poeng opp til sikker plass, men Alta går en tøff høst i møte.

Video: Se alle målene her

Video Alta - Nybergsund ny

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Ett år uten hjemmetap i Sarpsborg

Sarpsborg 08 - Moss 4-1

Siste hjemmetapet for Sarpsborg kom 26. juli 2009 mot Bryne. Med dagens snuoperasjon på Sarpsborg stadion har Sarpsborg dermed rundet et helt år uten hjemmetap.

Hoås startet snuoperasjonen

To minutter ut i andre omgang startet Thomas Klaussen målfesten som skulle ende uten flere mål til bortelaget. Etter 55 minutter slo Sarpsborg og Øyvind Hoås tilbake. Breive slo et presist innlegg til Hoås, som var suveren i lufta og headet ballen i venstre kryss. Etter det handlet det bare om hjemmelaget som dominerte resten av omgangen og til slutt vant 4-1.

Moss under streken

Med søndagens stortap faller Moss under nedrykkstreken, men likt på poeng med Sandnes Ulf på 10. plass. Sarpsborg avanserer forbi Bodø/Glimt til 4. plassen på tabellen.

Video Sarpsborg 08 - Moss

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Jubel i regnet

Follo - Strømmen 2-0

Øystein Grini scoret kampens første mål på en corner i det 8. spilleminutt på Ski stadion. Etter det hadde hjemmelaget god kontroll på den søkkvåte gressmatten. Ett minutt ut i andre omgang kranglet Bonaventure Maruti inn kampens andre og siste scoring.

Kampen ble preget av det tunget regnværet og det så ut til at det var hjemmelaget som taklet forholdene best. Strømmen klarte aldri å spille seg ordentlig inn i kampen og Follo vant fortjent til slutt.

Seier sender Follo fra sisteplass på tabellen til sikker grunn over nedrykkstreken. Dermed hadde publikum på Ski stadion all grunn til å juble i regnet.

Video Follo - Strømmen

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Sogndal fortsetter å vinne

Mjøndalen - Sogndal 0-1

Sogndal Skapte sjanse etter sjanse borte mot Mjøndalen, men det måtte til slutt et frispark fra Per Egil Flo og en stuss fra Håvard Flo i det 75. spilleminutt for å sikre alle tre poengene.

Mjøndalen var aldri i nærheten av å skape problemer for Sogndal. Spørsmålet var bare når bortelaget skulle få hull på byllen. Serielederen burde laget flere enn det ene målet de fikk, men mot et tafatt Mjøndalen-lag var det nok.

Med seieren fortsetter Sogndal dominansen i 1. divisjon. Laget leder med fem poeng foran Fredrikstad på andreplassen. Mjøndalen rykker en plass ned og har nå kun Alta bak seg på tabellen.

Video Mjøndalen - Sogndal

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Ranheim snudde til seier

Ranheim – Bodø/Glimt 2-1

Daniel Krogstad ble den store helten for hjemmelaget med sine to scoringer da Ranheim tok tre viktige poeng i toppoppgjøret mot Bodø/Glimt.

Glimt startet kampen best og tok ledelsen etter nesten halvspilt første omgang med Thiago Martins. Brasilianeren dro lekkert av oppasseren sin før han satte ballen nede i det lengste hjørnet fra spiss vinkel.

Etter hvilen kom Ranheim mer med i kampen og to scoringer av Krogstad i andre omgang avgjorde kampen for hjemmelagets del.

Video Ranheim - Bodø/Glimt

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Bryne-kollapsen fortsetter

Bryne – Løv-Ham 2-5

Bryne hadde en god vårsesong, men etter sommerpausen har det meste gått galt for laget fra Jæren. De fire siste kampene har endt med fire strake tap og hele 7-19 i målforskjell.

Bryne tok ledelsen med Marius Helle, men bortelaget svarte med å score hele fire ganger før pause. Bryne reduserte en gang etter hvilen, men Mads Cato Moldskred fjernet all tvil da han økte til 5-2 halvveis ut i andre omgang.

Løv-Ham tok med det en viktig seier og klatret opp på 8. plass med samme antall poeng som Bryne på plassen foran

Video Bryne - Løv/Ham

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Fredrikstad snudde kampen

Tromsdalen – Fredrikstad 2-5

Fredrikstad tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Tromsdalen, men fikk seg en kalddusj like etter hvilen da hjemmelaget satte to baller i nettet bak keeper Lasse Staw.

Laget fra plankebyen trengte noen minutter på å komme seg til hektene igjen, men viste seg som et topplag da de snudde kampen til sin fordel i andre omgang. Først satte Celso Borges inn sin andre scoring for dangen, før Mattias Andersson noterte seg for to fulltreffere. Alex Valencia fjernet all tvil mot slutten da han satte inn scoring nummer fem på overtid.

FFK ligger på andreplass, fem poeng bak serieleder Sogndal, men har en kamp til gode på laget fra saftbygda. Tromsdalen på sin side ligger like over nedrykkstreken og må kjempe for å holde nedrykkspøkelset unna.

Video Tromsdalen - Fredrikstad

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Fotballnyheter