NRK Meny
Normal

Høydepunkter 13. runde

Sogndal økte forspranget i toppen av tabellen med dagens brakseier på Jæren.

Video Førde - Sogndal
Foto: Nyhetsspiller

Målkalas på Jæren

Bryne - Sogndal 2-5

Bryne hadde ikke tapt på eget gress før møtet med Sogndal i dag. Dermed øker vestlendingene forspranget i toppen av tabellen.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Sogndal tok tidlig ledelsen ved Ulrik Flo og Ole Jørgen Halvorsen økte fra straffemerket et drøyt kvarter senere. Sogndal sjokkerte de betalende på Bryne Stadion med effektiv angrepsfotball.

1. divisjons toppscorer, Marius Helle, reduserte for Bryne like før hvilen og står nå med hele 15 nettkjenninger så langt.

I andre omgang fortsatte Sogndal stormløpet mot Brynes mål og Espen Olsen punkterte kampen tidlig i andre omgang. Bryne var ikke så underlegne som resultatet tilsier, men skapte faktisk nok sjanser til å utligne.

Men dette var ikke Brynes dag og Sogndal vant til slutt hele 5-2 og påførte med det Brynes deres første poengtap på hjemmebane.

Se sammendrag fra kampen her:

Video SM-BRYNE-SOGN-120710-WW_MXF_Innboks.MP4

Follo - Fredrikstad 1-2

Fredrikstad har hatt en tøff uke med tap hjemme mot Ranheim sist søndag og cup-exit mot Start på onsdag, men fikk i dag en opptur med seier Follo.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Fredrikstad fikk en god start på kampen da Raijo Piroja raget høyest på en corner fra Alex Valencia etter bare tre minutter. FFK fortsatte å dominere utover i kampen, men som sist helg sløste laget fra plankebyen med sjansene.

Armin Askar hadde tre store muligheter alene keeper, men dårlige avslutninger og en god Glenn Arne Hansen i Follo-målet hindret scoring.

FFK fikk også en gylden mulighet fra straffemerket, men Celso Borges misbrukte muligheten fra elleve meter.

- Vi misser et straffespark, har bøttevis av sjanser og bør avgjøre kampen mye tidligere, men det er veldig deilig å ta med seg tre poeng, sa trener Tom Freddy Aune til NRK etter kampen.

FFK fortsatte å presse på, men drøye fem minutter etter hvilen fikk bortelaget seg en kalddusj. Alexander Ruud Tveter skar inn fra sin høyrekantposisjon og plasserte ballen nede ved nærmeste stolpe fra omtrent 20 meter.

Fredrikstad skulle likevel slå tilbake bare minutter senere da laget ble tildelt et nytt straffespark. Kaptein og tidligere FFK-spiller Christian Petersen handset på streken og ble belønnet med rødt kort og straffespark mot.

Denne gangen fikk Fernando Wallace prøve seg fra krittmerket og han satte ballen sikkert i mål.

Dermed tok Fredrikstad tre meget viktige poeng, mens Follo må fortsette nedrykkskampen.

Se sammendrag fra kampen her:

Video FOLLO-FREDRIKS-110710-WW_MXF_Innboks.MP4


Alta best i Finnmark

Alta-Moss 3-1

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Alta tok alle tre poengene hjemme i Finnmarkshallen. Finnmarkslaget åpnet best og etter 23 minutter satte Christian Gauseth inn 1-0. Moss svaret umidelbart, og gikk rett i angerp, Thomas klaussen klinte til fra spissen av sekstenmeteren og overlistet Efendic i Alta buret. I det 39 minutt satte Thomas Andersen inn til 2-1 for hjemmelaget, noe som også ble pauseresultatet.

I andre omgang var Alta det beste laget, og skapte godt med sjanser. Et kvarter før fulltid banket Christian Gauseth inn sitt andre for kvelden.

Moss satte inn et lite press på slutten, og Muiruri skapte noen får muligheter for gjestene, men maktet ikke å score. Dermed vant Alta 3-1 og fikk tre desperate poeng i kampen om å unngå nedrykk.

Se sammendrag fra kampen her:

Video SM-ALTA-MOSS-120710-WW_MXF_Innboks.MP4


Ranheim ned på jorda igjen

Ranheim - Løv-Ham 1-3

Ranheim var i syvende himmel etter den sterke cup-seieren mot Tromsø på onsdag. Etter kampen mot Løv-Ham kom de nok ned på jorda igjen.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Det var tydelig at Ranheim-spillerne hadde konsentrasjonsvansker i dagens kamp mot Løv-Ham. De virket slitne, motløse og ufokuserte, spesielt i første omgang og det utnyttet Løv-Ham til det fulle.

Sindre Marøy ga bortelaget ledelsen etter bare 17 minutter. Samme mann doblet ledelsen like etter sidebytte.

I andre omgang skjerpet Ranheim spillet sitt og dominerte til tider kampen. Reduseringen kom midtveis i omgangen, og Ranheim presset på for utligning. Men det holdt ikke for trønderne og de mistet litt av futten mot slutten. Den mørke dagen ble helsvart da Trond Erik Asbjørnsen punkterte kampen på overtid.

Se sammendrag fra kampen her:

Video SM-RANH-LØVH-120710-WW_MXF_Innboks.MP4


Tamt på Nedre Eiker

Mjøndalen-Strømmen 0-0

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Det startet særdeles kjedelig på Nedre Eiker Stadion i aften. I den første halvtimen skjedde det så godt som ingen ting, men så kom sjansene først ved Mjøndalens Fabian Andersen som banket til på volley, men Hording gjorde en feberredning i Strømmen buret. Så en god sjanse ved Laajab og så Andersen igjen. Men ingen av sjansene endte i mål og lagene gikk til pause med 0-0.


Andre omgang var like tam som den første startet, og ingen av lagene skapte noen særlig store sjanser, kun et par små til begge lag. Dermed endte det med 0-0 på Nedre Eiker og poengdeling, noe Strømmen sansynligvis er mest forsmøyd med. Dermed er Mjøndalen på 12. plass, med 13 poeng, mens Strømmen er på 8. plass med 16 poeng etter 13 runder i årets førstedivisjon.

Se sammendrag fra kampen her:

Video SM-MJØND-STRØM-120710-WW_MXF_Innboks.MP4

Sterk borteseier

Tromsdalen - Nybergsund Trysil 1-2

De første førtifem minuttene Tromsdalen Kunstgress var et eneste stort gjesp. Ingen målsjanser ble produsert, men publikum fikk valuta for pengene i andre omgang.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Det virket som begge lag hadde fått "hårføneren" i garderoben for de framstod som mye mer angrepsvillig og engasjerte i andre omgang.

Wycliffe Juma Oluoch og Remond Macougne Mendy scoret to kjappe for gjestene mot slutten av omgangen. Tromsdalen reduserte ved Reidar Waage like etterpå, men det holdt ut til siste blås i fløyta for Nybergsund Trysil som med seieren i dag hopper opp på sjetteplass, plassen under oppryksstreken.

Se sammendrag fra kampen her:

Video SM-TUIL-NYB-120710-WW_MXF_Innboks.MP4

Poengdeling i Sandnes

Sandnes Ulf-Bodø Glimt 1-1

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Det var ikke noen pangstart på Sandnes Idrettspark i dagens oppgjør i den 13. runden i årets førstedivisjon. Sandnes er desperate etter poeng, og sliter i bunnen av tabellen, men etter 35 minutter spilt satte Anders konradsen inn til 1-0 for Bodø Glimt etter innlegg av glim-vetereanen Runar Berg. Det så ut til å holde seg til pause, men i det 44. minutt satte Allan Borgvardt inn utligning og 1-1 til pause.

I andre omgang spilte begge lag godt og skapte masse sjanser, men ingen maktet å få uttelling. Dermed endte det med 1-1 og poengdeling i Sandnes. Bodø Glimt ligger da midt på tabellen på en syvende plass og 17 poeng, mens Sandnes Ulf sliter i bunnen og ligger nest sist med 11 poeng, like mange som Follo som ligger helt sist, men med bedre målforskjell.

Se sammendrag fra kampen her:

Video SM-SAND-BODØ-120710-WW_MXF_Innboks.MP4

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.