Høydepunkter 12. runde

Strømmen leverte en fantastisk andre omgang og sendte Bryne hjem til Jæren med hele seks baklengs i bagasjen.

Strømmen fotball
Foto: Gro Kristoffersen Hernæs/ http://strommen-if.no

Strømmen - Bryne 6-3

Bryne kom til Strømmen stadion fulle av selvtillit etter fem strake seiere før sommerpausen og bortelaget fikk også en god start på dagens kamp. Gjestene gikk tidlig opp i en tomålsledelse, men Strømmen skulle komme sterkt tilbake.

Hjemmelaget leverte en fantastisk andre omgang der de puttet fem mål bak keeper Anders Kristiansen og vant til slutt hele 6-3.

Storscorer Helle

Marius Helle hadde en fantastisk vårsesong for Bryne og spissen har tydeligvis ikke mistet scoringsteften i løpet av sommeren. Allerede før kvarteret var spilt hadde Helle notert seg for to scoringer og spissen står nå med 16 mål etter 12 serierunder.

Fem mål i andre omgang

Strømmen reduserte en gang før pause, men gikk ut i en mer offensiv 4-3-3 formasjon etter hvilen. Det fikk umiddelbart resultater og etter et drøyt kvarters spill av andre omgang hadde hjemmelaget snudd kampen.

Bryne, som har scoret klart flest mål i årets 1. divisjon, kom riktignok tilbake bare minutter senere da Kai Ove Stokkeland satte inn utligningen. Men de siste 20 minuttene skulle handle kun om Strømmen.

I løpet av ti hektiske minutter noterte innbytter Trond Haugstad seg for to scoringer, mens Andreas Moen også puttet sitt andre mål for dagen, og fjernet med det all tvil om hvor seieren skulle havne.

Mistet tabelltoppen

Med dagens tap falt Bryne ned på tredjeplass på tabellen og har nå både Ranheim og Sogndal over seg.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video STRØMMEN-BRYNE

Ranheim tilbake på tabelltopp

Fredrikstad - Ranheim 2-3

Nyopprykkede Ranheim fortsetter å imponere i 1. divisjon og påførte i dag Fredrikstad årets første tap på hjemmebane. FFK var det førende laget i store deler av kampen, men som så mange ganger tidligere i år klarte de blåkledde fra Trondheim å avgjøre en jevn kamp til sin fordel.

Ranheim kunne gå til pause med 2-0 etter et selvmål av Jan Tore Ophaug og en frisparkscoring av Robert Stene, men Celso Borges skapte nytt liv i kampen med sin redusering halvveis ut i andre omgang. FFK fortsatte å presse på, men Michael Jamtdall økte til 3-1 for bortelaget bare minutter senere og da hjalp det lite at Borges reduserte igjen fra straffemerket fem minutter før slutt.

Med tre poeng i Fredrikstad, og Brynes tap borte mot Strømmen, tok Ranheim tilbake tabelltoppen i 1. divisjon.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video FFK-RANHEIM

Sjansesløseri mot effektivitet

Løv-Ham – Follo 1-3

Begge lag befant seg på nedre del av tabellen og var på desperat poengjakt før dagens oppgjør på Varden Amfi. Løv-Ham åpnet klart best og det så ut til å bli utklassing fra hjemmelaget, men Follo slo tilbake i andre omgang.

Løv-Ham har visst fulgt med på fotball-vm og lå med mange mann bak ballen og kom på hurtige overganger når de fikk sjansen. Særlig samarbeidet Kaland/Moldskred på høyresiden fungerte til tider svært bra. Løv-Ham gikk til pause med 1-0 i scoringer og 5-0 i målsjanser. Sindre Marøy var målscorer, i sin 100. kamp for Løv-Ham.

Etter hvilen mistet de tempoet og Follo kom med i kampen. Straffespark og en scoring til i løpet av tre minutter snudde kampen. Follo satte spikern i kista mot slutten og poengranet var et faktum. Denne kampen er et godt eksempel på at det er ikke alltid den som spiller best fotball som vinner. For i dag vant Follo 3-1. Markegård, Grini og Ruud Tveter scoret for bortelaget.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video LØV HAM-FOLLO

Bodø uten Martins

Bodø Glimt-Alta 2-0

Bodø Glimt måtte klare seg uten deres største profil Thiago Martins, som sonet for rødt kort i dagens kamp mot Alta. Håvard Sakariasen ble satt inn i brasilianerens rolle på topp hos bodø-væringene, og det var knyttet stor spenning i om han maktet å innfri.

Etter 29 minutter gjorde Sakariasen jobben sin og satte inn 1-0 for Bodø Glimt, etter at laget hadde dominert alt fra starten av kampen. Resultatet holdt til pause.

Etter pause fortsatte Glimt dominansen, og skapte godt med målsjanser, mot et tamt Alta. Etter 66 minutter gjør ikke Aziz Idris det noe enklere for gjestene, da han skaffer seg et velfortjent rødt kort, etter å ha slått en Glimt-spiller.

Det så ut til at det skulle ende i 1-0 helt til det 89. minutt, da satte Anders Karlsen spikern i kista og 2-0 til vertene, som vant fult fortjent.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video BODØ-ALTA

Sarpsborg snudde kampen

Nybergsund Trysil – Sarpsborg 08 2-3

I fjor lå Sarpsborg 08 under 2-0 på Nybergsund Stadion og snudde det til 3-2. Ingen hadde trodd på reprise i dagens tilsvarende oppgjør. Men det fikk de.

Hjemmelaget tok tidlig ledelsen ved Lars Fuhre og Kim Ojo økte til 2-0 halvtimen senere. Sarpsborg reduserte før pause og beholdt med det spenningen i kampen. Målscorer var Øyvind Hoås.

Etter hvilen la Nybersund seg lenger bak på banen og skapte lite målsjanser. Gjestene fra Østfold utnyttet taktskifte og la om til et høyere gir. Martin Wiig utlignet i det 57. minutt og opphentingen var et faktum da Tom Erik Breive pirket inn 3-2 ti minutter senere. Sterkt resultat for ”sarpingene” som henger med i toppen av 1. divisjon.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video NYBERGSUND-SARPSBORG

Viktig seier

Moss – Sogndal 1-4

Sogndal trengte tre poeng i dagens kamp mot Moss for å tette luken Ranheim hadde skaffet seg i toppen av tabellen. Moss gjorde lite for å hindre dette.

Sogndal startet og avsluttet kampen som det beste laget. De fikk fire nettkjenninger på bortebane, noe som er bra i seg selv, men hadde spill og sjanser til å scoret det dobbelte.

Moss hadde egentlig aldri en sjanse mot poengsultne Sogndal-spillere. Ahyee Aye Elvis og Espen Olsen sørget for at det stod 0-2 til pause.

Djedje Arnaud Sery reduserte for Moss like etter hvilen, men to scoringer av Ole Jørgen Halvorsen punkterte kampen. Dermed er Sogndal to poeng bak serieleder Ranheim, med en kamp mindre spilt enn trønderne. Bryne ligger på tredjeplass, ett poeng bak Sogndal.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video MOSS-SOGNDAL

Bunnoppgjør på Nedre Eiker

Mjøndalen-Sandnes Ulf 2-2

Sandnes Ulf ledet 1-0 til pause i en svært jevnspilt omgang på Nedre Eiker. Morten Eriksen satte inn 1-0 for gjestene like før pause, etter å ha kommet alene med Rotevatn å Mjøndalen-buret.

Mjøndalen maktet ikke å svare umidelbart etter pausen, men 20 minutter før fulltid satte Erik Midtgarden inn utligning for vertene. Sandnes Ulf kom sterkt tilbake og i det 86 minutt satte Borgvardt inn 2-1 ledelse for vestlands klubben, og det så ut til å gå gjestenes vei, men Abdurahim Laajaab ville det annerledes, og i det 90. minutt klinket han inn 2-2 utligningen som også ble sluttresultatet.

Dermed ligger både Mjøndalen og Sandens under streken, og er like desperate etter poeng som de var før kampen.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Mjøndalen-Sandnes Ulf

Fotballnyheter