NRK Meny
Normal

Mourinho om Howards skyllebøtte: – Han forsøker å få Costa utvist

Diego Costa feiret ett av Chelseas seks (!) mål med å juble opp i ansiktet på ulykkesfuglen Seamus Coleman. Det fikk begeret til å renne over for Everton-målvakt Tim Howard. Som igjen irriterte José Mourinho.

Howard og Costa krangler

HAVNET I HÅNDGEMENG: Tim Howard tok et kraftig tak i drakta til Diego Costa og fortalte ham akkurat hva han syntes om måten han feiret Chelseas 3-1-mål på (innfelt).

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det eneste jeg ikke likte med denne kampen, foruten vårt defensive spill, var hvordan visse Everton-spillere forsøkte å få Diego Costa utvist på. Det er ikke sånn engelsk fotball skal være og det er ikke Everton verdig, raste José Mourinho etter lørdagens godtepose av en fotballkamp på Goodison Park.

Mourinho etter Everton-kampen

KRITISK: José Mourinho mener Everton-keeper Tim Howard forsøkte å fremprovosere en reaksjon fra Diego Costa da de to spillerne braket sammen etter ett av målene i kampen på Goodison Park.

Foto: Jon Super / Ap

– Å drive å jage kort på en spesifikk spiller, og oppføre seg på den måten i håp om å vinne kampen, er utrolig skuffende, fortsatte Chelsea-manageren.

Situasjonen Mourinho reagerte på, skjedde i andreomgang. Etter ett av målene i scoringsfesten på Goodison Park brøt det ut heftig håndgemeng mellom flere Chelsea- og Everton-spillere.

Nær ved å slåss

TV-reprisene viste at Diego Costa feiret Seamus Coleman sitt selvmål, scoringen som sendte London-laget opp i 3-1-ledelse, med å gestikulere hemningsløst mot Everton-backen. Like før hadde Coleman sklidd et lavt innlegg i eget nett.

Den usportlige gesten fra Chelsea-spissen likte Tim Howard svært dårlig.

Den amerikanske keeperveteranen spurtet bort til den spanskbrasilianske spissen og tok et kraftig tak i skjortekragen hans. Deretter fulgte noen velvalgte gloser fra begge parter.

Diego Costa, som sendte Chelsea i føringen allerede etter bare tretti sekunders spill, tente på alle plugger, og dyttet målvakten unna.

Flere spillere fra hvert lag stormet til for å skille kamphanene. Dommeren belønnet Howard med gult kort for den voldsomme reaksjonen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Diego Costa og Tim Howard krangler

SINNATAGGER: Tim Howard fortalte Diego Costa akkurat hva han mente om spanjolens oppførsel etter Chelseas 3-1-mål.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Martinez svarte på kritikken

Everton-manager Roberto Martinez likte dårlig uttalelsene til Mourinho om situasjonen med Howard og Costa. Spanjolen mener Chelsea-sjefen bør holde seg for god til å rakke ned på motstanderlagets spillere.

– Jeg blir skuffet over at en manager, som nettopp har vunnet på bortebane, klager på oppførselen til spillerne mine. Jeg vil ikke gå altfor mye inn på det. Men jeg synes det er visse utenlandske spillere som må forstå etikken i Premier League og hvordan vi oppfører oss i denne ligaen.

– At man må ha respekt for motstanderen sin selv om de spiller i en mindre klubb, svarte Martinez.

Chelsea ledet 2-0 etter tre minutter

Nesten-slåssingen mellom Costa og Howard var imidlertid bare én av svært mange situasjoner å ta tak i fra festkampen i Liverpool lørdag kveld.

Chelsea scoret som nevnt tidlig, og ledet 2-0 før tre minutter var spilt. Først ved Costa, deretter doblet Branislav Ivanovic ledelsen med et lavt skudd like etter.

Everton ville imidlertid være med på leken. Like før pause reduserte Kevin Mirallas med et nydelig hodestøt.

Fem mål på 11 minutter

I andreomgang begynte målene å renne inn. Begge veier. Mellom det 67.- og det 77. minutt ble det scoret fem ganger!

Først økte Chelsea ledelsen til 3-1 da den nevnte ulykkesfuglen Seamus Coleman skled et lavt Eden Hazard-innlegg i mål, før Steven Naismith reduserte til 2-3 med et velplassert skudd to minutter senere.

Kun tre minutter senere hamret Nemanja Matic inn Chelseas fjerde for kvelden, før innbytter Samuel Eto'o sendte Everton opp i ryggen på Chelsea for tredje gang i kampen og 4-3.

Men moroa var ikke slutt. Bare ett minutt etter Eto'os redusering punkterte Ramires kampen med Chelseas femte scoring. 5-3.

Mourinho ikke fornøyd tross målfest

Costa pyntet ytterligere på resultatet med sitt andre mål for kvelden ett minutt før full tid. Spanjolen har nå scoret fire mål på sine tre første kamper i Premier League.

– Det var en fantastisk kamp å se for alle, men ikke for meg. Vi kan ikke gjøre så mange defensive feil. Vi må forbedre forsvarsspillet vårt. Vi har blitt bedre på noen områder men må holde balanse i forsvar, sier Chelsea-boss José Mourinho.

Seieren fører Chelsea til topps på Premier League-tabellen, på bedre målforskjell enn Swansea.

PS! Tim Howard og Diego Costa ga hverandre en god klem ved kampslutt.

Diego Costa

PANGSTART: Diego Costa har fått en kanonstart på Chelsea-karrieren. Spanjolen står med fire mål på sine tre første kamper.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.