Hovedsponsor: - Klubben er vanstyrt

Hovedsponsoren til Follo er sjokkerte over at ledelsen i klubben ikke har søkt om lisens for å få spille i 1. divisjon.

Follo-drakter med Skeidar-reklame

Follo-drakter med Skeidar-reklame på

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

NRK var til stede i Follo fredag formiddag, og fikk vite at styret i klubben stiller sine plasser til disposisjon.

Hovedsponsor Skeidar kommer med flengende kritikk av ledelsen i klubben.

- Det slår oss at dette er en klubb som er vanstyrt, sier administrerende direktør i Skeidar, Erik Moe, som er hovedsponsor for Follo.

I går ble det klart at Follo ikke får lisens til å spille i 1. divisjon neste sesong selv om de skulle slå Moss på søndag og dermed berger plassen i ligaen.

- Vi er sjokkerte. Først og fremst tenker vi på spillerne som har løftet klubben i flere år, og ikke minst de siste ukene. De har forberedt seg til at søndagens kamp mot Moss, men nå kan det se ut som den kampen blir helt uvesentlig, sier Moe videre.

Follo kom virkelig i rampelyset etter at de sikret seg plass i cupfinalen etter at de slo ut Rosenborg, men selv om de vinner cupfinalen mot Strømsgodset kommer det ikke til å få plass i europacupen ettersom de ikke har nasjonal lisens som reglene krever.

Ikke søkt

Follo har slitt med anstrengt økonomi i lengre tid og ville slite med å få lisens av den grunn, men de har etter det NRK erfarer heller ikke sendt inn de nødvendige papirene til Norges Fotballforbund for å få lisen.

- Vi ble kjent med denne saken gjennom media, men da vi kontaktet ledelsen i Follo la de seg flate. Da hadde ikke levert inn søknad og tar konsekvensen av det, sier han.

Etter det NRK forstår, har Follo visst helt siden 15. september at de ikke får lisens. De visste også at de ikke har oppfylt lisenskravene, verken i form av en handlingsplan, eller fordi de ikke har en økonomi som oppfyller lisenskravet.

Det vil si at allerede da de slo ut Rosenborg i cupsemifinalen 22. september, visste klubbens ledelse at de ikke kunne unngå nedrykk. For de hadde ikke søkt om å få lov til å spille i 1. divisjon.

Video Cup-eventyret berger Follos økonomi

Follo-spillerne julet da de slo ut Rosenborg i cupens semifinale

Foto: Nyhetsspiller

Hvordan påvirker dette det videre samarbeidet med Follo?

- Det har vi ikke vurdert ennå. Vi er glade i spillerne og apparatet rundt, så vi skal prøve å bistå så godt vi kan. Så får vi se hvordan det blir etter cupfinalen. Men det er klart at de har gjort det vanskeligere for seg selv, avslutter Moe.

Klubben skal ha nytt styremøte fredag ettermiddag, og NRK.no kommer tilbake med mer etter det.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Sandefjord unngår direkte nedrykk

  Sandefjord vant 1–0 over Ålesund etter scoring fra Deyver Vega. Sandefjord tok med det viktige poeng i kampen mot nedrykk.

  Sandefjord kan ikke lenger rykke direkte ned etter dagens seier, ettersom Mjøndalen avga poeng i sin kamp.

  Laget fra hvalfangerbyen kjemper nå for å unngå kvalifiseringsplass. Den plassen er det Strømsgodset som innehar for øyeblikket, sju poeng bak Sandefjord.

  Ålesund har allerede rykket ned.

  Deyver Vega
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Sent poengtap for Mjøndalen

  Sondre Liseth tente Mjøndalen-håpet om forlenget kontrakt med et hodestøt som ga 1-0 mot Haugesund.

  Så raknet det da keeper Sosha Makani ble utvist, før Fredrik Pallesen Knudsen utlignet til 1-1 to minutter før slutt.

  Mjøndalen har nå tre poeng opp til Strømsgodset på kvalifiseringsplassen, som i tillegg har en kamp mindre spilt. Opp til Start er det fem poeng.

 • Sarpsborg utlignet med ti mann

  Sarpsborg slet lenge hjemme mot et Europa-jagende Kristiansund, men etter å ha blitt redusert til ti mann sikret Sebastian Jarl 1-1 med en sen utligning.

  Olaus Skarsem ga Kristiansund ledelsen etter et flott angrep, men Jarls seine utligning gjør at KBK fortsatt er poenget bak Europa-plassen, mens Sarpsborg har ni poeng ned til Mjøndalen på nedrykksplass.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Kristiansund
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Poengdeling og poengrekord

  Etter poengdeling og 1-1 borte mot Start har Bodø/Glimt 72 poeng. Det er den høyeste poengsummen et lag har fått i Eliteserien.

  Eirik Schulze lirket inn ledelsen for hjemmelaget etter et strålende forarbeid fra Christian Bolaños, før et straffespark fra Kasper Junker utlignet for seriemesteren fra Bodø.

  Start tar et viktig poeng i kampen om å unngå nedrykk. Strømsgodset og Mjøndalen ligger pr. nå under nedrykksstreken og ligger henholdsvis to og fire poeng bak sørlendingene.

  Eliteserien fotball 2020: Start - Bodø/Glimt
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB