NRK Meny
Normal

Hovedsponsor: - Klubben er vanstyrt

Hovedsponsoren til Follo er sjokkerte over at ledelsen i klubben ikke har søkt om lisens for å få spille i 1. divisjon.

Follo-drakter med Skeidar-reklame

Follo-drakter med Skeidar-reklame på

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

NRK var til stede i Follo fredag formiddag, og fikk vite at styret i klubben stiller sine plasser til disposisjon.

Hovedsponsor Skeidar kommer med flengende kritikk av ledelsen i klubben.

- Det slår oss at dette er en klubb som er vanstyrt, sier administrerende direktør i Skeidar, Erik Moe, som er hovedsponsor for Follo.

I går ble det klart at Follo ikke får lisens til å spille i 1. divisjon neste sesong selv om de skulle slå Moss på søndag og dermed berger plassen i ligaen.

- Vi er sjokkerte. Først og fremst tenker vi på spillerne som har løftet klubben i flere år, og ikke minst de siste ukene. De har forberedt seg til at søndagens kamp mot Moss, men nå kan det se ut som den kampen blir helt uvesentlig, sier Moe videre.

Follo kom virkelig i rampelyset etter at de sikret seg plass i cupfinalen etter at de slo ut Rosenborg, men selv om de vinner cupfinalen mot Strømsgodset kommer det ikke til å få plass i europacupen ettersom de ikke har nasjonal lisens som reglene krever.

Ikke søkt

Follo har slitt med anstrengt økonomi i lengre tid og ville slite med å få lisens av den grunn, men de har etter det NRK erfarer heller ikke sendt inn de nødvendige papirene til Norges Fotballforbund for å få lisen.

- Vi ble kjent med denne saken gjennom media, men da vi kontaktet ledelsen i Follo la de seg flate. Da hadde ikke levert inn søknad og tar konsekvensen av det, sier han.

Etter det NRK forstår, har Follo visst helt siden 15. september at de ikke får lisens. De visste også at de ikke har oppfylt lisenskravene, verken i form av en handlingsplan, eller fordi de ikke har en økonomi som oppfyller lisenskravet.

Det vil si at allerede da de slo ut Rosenborg i cupsemifinalen 22. september, visste klubbens ledelse at de ikke kunne unngå nedrykk. For de hadde ikke søkt om å få lov til å spille i 1. divisjon.

Video Cup-eventyret berger Follos økonomi

Follo-spillerne julet da de slo ut Rosenborg i cupens semifinale

Foto: Nyhetsspiller

Hvordan påvirker dette det videre samarbeidet med Follo?

- Det har vi ikke vurdert ennå. Vi er glade i spillerne og apparatet rundt, så vi skal prøve å bistå så godt vi kan. Så får vi se hvordan det blir etter cupfinalen. Men det er klart at de har gjort det vanskeligere for seg selv, avslutter Moe.

Klubben skal ha nytt styremøte fredag ettermiddag, og NRK.no kommer tilbake med mer etter det.

Fotballnyheter