Takket nei til NFFs avskjedsmarkering

Fotballforbundet ville hylle Egil Olsen, Ola By Rise og Roar Robinson for deres innsats for den norske fotballandslaget. Men alle tre takke torsdag nei.

Drillo, Ola By Rise, Roar Robinson

Roar Robinson, Ola By Rise og Egil Olsen takket nei til NFFs avskjedsmarkering i morgen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi gjorde det etter initiativ fra Drillo. Du må snakke med ham for å få vite mer om dette, er den knappe kommentaren NRK får fra landslagets mangeårige fysioterapeut Roar Robinson.

Egil Olsen bekrefter dette selv overfor VG Nett. Han sier at avslaget bunner i avskjeden han og de to andre fikk fra NFF i september.

– Alle skjønner vel at det ville vært litt kunstig om de som sparket oss, skulle takket oss av for lang og tro tjeneste. Derfor takket vi nei. Uten at det er dramatikk i det. Jeg trives fortsatt godt i forbundet og er innom iblant, sier Drillo til VG.

Ola By Rise sier til NRK at det passet ikke den dagen, og vil ellers ikke kommentere det.

De tre måtte slutte på dagen 27. september i fjor . Da overtok Per-Mathias Høgmo som landslagssjef etter Egil Olsen, og assistent Ola By Rise og fysioterapeut Roar Robinson måtte også gå.

Bekrefter invitasjonen

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund bekrefter overfor NRK at NFF hadde invitert de tre til et arrangement fredag.

– Vi hadde en avskjedstilstelning før jul. Denne gangen ville vi hylle dem for et større publikum. De ansatte ønsket å få lov til å takke dem for det de har gjort, sier Graff.

Han har fått avslagene fra alle tre, men kan ikke si noe om begrunnelsen.

– Nei, vi vet bare at de har takket nei, sier han.

Vurderer måter å hylle Drillo på

– Kommer dere til å invitere til et liknende arrangement ved en seinere anledning?

– Jeg vet ikke. Vi diskuterer fortløpende hvordan vi skal markere hva Drillo har gjort for norsk fotball. Statue utenfor Ullevaal er noe vi har snakket om, en større markering knyttet til en landskamp er noe annet. Alt dette er foreløpig på diskusjonsstadiet. Vi vet alle hvor mye Drillo har hatt å bety for fotballen, og det skal vi på en eller annen måte vise at vi setter pris på, sier Svein Graff.

Fotballnyheter