Hoseth sikret plassen

Magne Hoseths scoring mot Tromsø sørget for at Molde med all sannsynlighet spiller i eliteserien også neste sesong.

Magne Hoseth scorer for Molde

Magne Hoseth scorer for Molde rett før pause i eliteseriekampen mot Tromsø

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Kampfakta: Tromsø - Molde 0-1

Uwe Rösler

Uwe Rösler har vist veien for Molde-spillerne

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Molde-trener Uwe Rösler har dermed gjort den jobben han ble hentet for å gjøre da Kjell Jonevret fikk sparken. Det var var å holde Molde i eliteserien også neste sesong. Det er nå bare i teorien at det ikke skal gå. Fasiten etter at Rösler overtok er fire seire og en uavgjort.

- Det viktigste i dag var at vi fikk med oss tre poeng og sikret plassen, sa Uwe Rösler til TV 2 etter kampen.

- At vi vant her i dag var overraskende, men vi er veldig godt fornøye med det, sa han videre.

Reiser til England

Etter den imponerende poengfangste han kan vise til de siste fem kampene, har kravet om at tyskeren må bli på nord-vestlandet blitt styrket, men selv står han på det han hele tiden har sagt.

- Jeg har hatt en fantastisk tid i Molde, men jeg kommer til å reise tilbake til England etter sesongen for å være sammen med familien min der, sa Rösler videre.

Klubben er ni poeng foran Hønefoss på kvalifiseringsplassen og har vestentlig bedre målforskjell.

Bør Røsler få fortsette som Molde-trener? Diskuter nederst i saken!

Nett-TV: - Oppskriften er at vi har jobbet som et lag

Video Røsler flytter til England

Superscoring

Hoseth sørget for at Molde tok ledelsen like før pause etter at han gjorde det få andre i eliteserien gjør like bra som ham. Han fikk ballen rett utenffor 16-meteren, fintet bort en forsvarer og knallet ballen i mål.

Dette var totalt mot spillets gang ettersom det var hjemmelaget som var best på Alfheim den første omgangen.

Nett-TV: Hoseth likte klapset på rumpa av Rushfeldt

Video Hoset likte klapset på rompa fra Rushfeldt

Må passe seg

Etter pause var det også Tromsø som både hadde ballen mest og spilte seg til de største sjansene, men Molde forsvarte seg godt og hadde en god sisteskanse i Espen Bugge Pettersen.

Selv om Tromsø var det førende laget i mandagens oppgjør, gav det liten uttelling poengmessig. Dermed må de røde og hvite trolig se langt etter Vålerenga på sølvplassen, og heller passe på å holde Haugesund og Odd Grenland bak seg på tabellen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England