NRK Meny
Normal

- Håper de skyter straffer til over midnatt

NRKs radiokommentator håper på en like dramatisk mesterligafinale i år som i fjor.

Mesterliga-pokalen
Foto: FRANCK FIFE / AFP

For onsdag kveld kan du høre hele finalen mellom Barcelona og Manchester United direkte i NRK P1. Olav Traaen er kommentator, og sendingen begynner klokka 20.30.

Og du får absolutt hele kampen, selv om ekstraomganger og straffer skulle sprenge P1s sendeskjema i småbiter.

Hør Olav Traaen kommentere finalen

Det skjedde i fjor, da Manchester United slo Chelsea på straffer.

- Jeg kommenterte også den finalen direkte, og husker meget godt dramatikken da. Det er ikke meg imot om det blir det samme i år - for meg må de skyte straffer til over midnatt, sier Traaen, som tror på en helt jevn kamp, og som ikke holder noen av lagene som favoritt.

Håper på tidlig mål

- Jeg tror som alle andre at det blir en jevn finale. Taktisk og fysisk tror jeg nok United er et lite hakk bedre, og at de derfor tar en knapp seier, tror NRKs Arne Scheie.

Men han er litt redd for at det kan bli en kamp der lagene står og "hakker på hverandre" - litt som da Barcelona møtte Chelsea i semifinalen.

- Jeg håper vi får en scoring tidlig. Det vil åpne kampen, og da kan vi får en virkelig underholdende finale, tror Scheie.

Ti år siden Solskjær

Vinner United, blir de første lag som gjør det to år på rad etter at mesterligaen overtok for den gamle europacupen i 1992.

Og de gjør det i så fall ti år etter at Ole Gunnar Solskjær sikret United seieren med sitt overtidsmål mot Bayern München - et mål som nordmannen alltid vil bli husket for.

Det er Barcelona som har vært mest målfarlige denne sesongen. I alle turneringene de har deltatt i, har de scoret 157 mål. Og de har vunnet alt hittil. United har "bare" nettet 99 ganger, og de blir ikke cupmester hjemme.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.