NRK Meny
Normal

Hønefoss vil ha revansje

Hønefoss ble rundspilt av Moss i forrige runde. Nå trenger serielederen tre poeng mot Haugesund for å trygge ledelsen. Følg og se alle kampene i 1. divisjon her.

Hønefoss
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Dette er den 21. runden i 1. divisjon.

Bryne - Sogndal kl 16.00

Haugesund - Hønefoss 16.00

Tromsdalen - Løv-Ham 16.00

Sarpsborg 08 - Nybergsund-Trysil 16.00

Notodden - Moss 18.00

Skeid - Mjøndalen 18.00

HamKam - Stavanger 18.00

Kongsvinger - Alta, tirsdag 19.35

Resultater og tabell i 1. divisjon

Haugesund - Hønefoss

Hønefoss har mulighet til å riste av seg en av sine nærmeste konkurrenter på Haugesund stadion. Hønefoss har hatt en meget imponerende sesong og sto før forrige runde med ti strake kamper uten tap. Sist mot Moss endte det riktignok med en real smell og 4-0 tap på Melløs stadion. Haugesund har vært med i tetstriden hele veien, og har stort sett vært plassert mellom 5. - og 3. plass. Med ti poeng på siste fire kampene, har rogalendingene for alvor kloret seg fast i toppen. Denne kampen kan vippe alle veier.

Se Haugesund - Hønefoss direkte

Bryne - Sogndal

Sogndal har slitt i sine to siste kamper, men har kommet unna med seier i begge. Det viser styrke for sogndølingene som ligger på andreplass på tabellen med like mange poeng som serieleder Hønefoss. Men det er ingen enkel oppgave som venter på Bryne stadion. Bryne har nemlig ikke tapt på hjemmebane i år, og har gjort et byks på tabellen etter en veldig svak start på sesongen. Mons Ivar Mjeldes menn er med i kampen om en kvalikplass og etter bare to poeng bak Alta som innehar femteplassen. Bryne vil helt sikkert by Sogndal på problemer på Jøren.

Se Bryne - Sogndal direkte

Notodden - Moss

Moss har økonomiske problemer utenfor banen, men på banen går det bedre. Østfoldingene knuste serieleder Hønefoss 4-0 i forrige runde og er bare ett poeng bak en kvalikplass. Men 1. divisjon er rekordjevn, og det er ikke mer enn fire poeng ned til nedrykk. Notodden er helt ute av form og har tapt sine fire siste kamper. Det har ført telemarkingene langt under nedrykksstreken. Det er nå åtte poeng opp til sikker plass for Notodden. Moss er favoritter i dette oppgjøret.

Se Notodden - Moss direkte

Sarpsborg 08 - Nybergsund-Trysil

Sarpsborg har ikke tapt på fire kamper og har for alvor meldt seg på i kampen om en kvalikplass, til tross for at klubben er trukket tre poeng for økonomisk rot. Det er kun ett poeng opp til Alta på femteplass for østfoldingene som spilte 0-0 mot Mjøndalen sist. Nybergsund-Trysil har falt som en stein etter en god start. Riktignok vant tryslingene 2-0 hjemme mot Bryne sist, men er nå bare tre poeng fra nedrykkstreken. Likevel, vinner Nybergsund en kamp eller to er de plutselig med i kampen om kvalikplass igjen. Tabellen i 1. divisjon kan ikke bli jevnere.

Se Sarpsborg 08 - Nybergsund-Trysil direkte

Skeid - Mjøndalen

To lag under streken møtes på Bislett stadion, men Mjøndalen har kapret dobbelt så mange poeng som Skeid, og må regnes som favoritt. Mjøndalen spilte 0-0 sist mot Sarpsborg og er tre poeng fra sikker plass. Skeid virker helt fortapt i bunnen, men tok ett etterlengtet poeng borte mot Tromsdalen i forrige runde.

Se Skeid - Mjøndalen direkte

Tromsdalen - Løv-Ham

Tromsdalen har fem kamper på rad uten tap på hjemmebane og er noe overraskende nummer seks på tabellen, med like mange poeng som Alta på plassen over. I forrige runde ble dete poengdeling hjemme mot Skeid. Løv-Ham er nummer elleve på tabellen med 27 poeng, to bak Tromsdalen og tre foran Mjøndalen som er best av lagene under streken. Bergenserne spilte 1-1 mot sterke Haugesund i forrige runde.

Se Tromsdalen - Løv-Ham direkte

HamKam - Stavanger

Kampstart 18.00

HamKam tapte spilte forrige runde mest underholdende kamp og tapte 5-3 borte for Alta. Hedmarkingene har skuffet så langt og ligger midt på tabellen, med kort vei både til kvalikplass og nedrykk. Stavanger skapte i likhet med HamKam underholdning i forrige runde. 5-3 tap hjemme for Kongsvinger gjør at rogalendingene er nestsist på tabellen med ni poeng opp til sikker plass. HamKam er med andre ord klar favoritt på Briskeby.

Se HamKam - Stavanger direkte

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.