Hønefoss vil ha revansje

Hønefoss ble rundspilt av Moss i forrige runde. Nå trenger serielederen tre poeng mot Haugesund for å trygge ledelsen. Følg og se alle kampene i 1. divisjon her.

Hønefoss
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Dette er den 21. runden i 1. divisjon.

Bryne - Sogndal kl 16.00

Haugesund - Hønefoss 16.00

Tromsdalen - Løv-Ham 16.00

Sarpsborg 08 - Nybergsund-Trysil 16.00

Notodden - Moss 18.00

Skeid - Mjøndalen 18.00

HamKam - Stavanger 18.00

Kongsvinger - Alta, tirsdag 19.35

Resultater og tabell i 1. divisjon

Haugesund - Hønefoss

Hønefoss har mulighet til å riste av seg en av sine nærmeste konkurrenter på Haugesund stadion. Hønefoss har hatt en meget imponerende sesong og sto før forrige runde med ti strake kamper uten tap. Sist mot Moss endte det riktignok med en real smell og 4-0 tap på Melløs stadion. Haugesund har vært med i tetstriden hele veien, og har stort sett vært plassert mellom 5. - og 3. plass. Med ti poeng på siste fire kampene, har rogalendingene for alvor kloret seg fast i toppen. Denne kampen kan vippe alle veier.

Se Haugesund - Hønefoss direkte

Bryne - Sogndal

Sogndal har slitt i sine to siste kamper, men har kommet unna med seier i begge. Det viser styrke for sogndølingene som ligger på andreplass på tabellen med like mange poeng som serieleder Hønefoss. Men det er ingen enkel oppgave som venter på Bryne stadion. Bryne har nemlig ikke tapt på hjemmebane i år, og har gjort et byks på tabellen etter en veldig svak start på sesongen. Mons Ivar Mjeldes menn er med i kampen om en kvalikplass og etter bare to poeng bak Alta som innehar femteplassen. Bryne vil helt sikkert by Sogndal på problemer på Jøren.

Se Bryne - Sogndal direkte

Notodden - Moss

Moss har økonomiske problemer utenfor banen, men på banen går det bedre. Østfoldingene knuste serieleder Hønefoss 4-0 i forrige runde og er bare ett poeng bak en kvalikplass. Men 1. divisjon er rekordjevn, og det er ikke mer enn fire poeng ned til nedrykk. Notodden er helt ute av form og har tapt sine fire siste kamper. Det har ført telemarkingene langt under nedrykksstreken. Det er nå åtte poeng opp til sikker plass for Notodden. Moss er favoritter i dette oppgjøret.

Se Notodden - Moss direkte

Sarpsborg 08 - Nybergsund-Trysil

Sarpsborg har ikke tapt på fire kamper og har for alvor meldt seg på i kampen om en kvalikplass, til tross for at klubben er trukket tre poeng for økonomisk rot. Det er kun ett poeng opp til Alta på femteplass for østfoldingene som spilte 0-0 mot Mjøndalen sist. Nybergsund-Trysil har falt som en stein etter en god start. Riktignok vant tryslingene 2-0 hjemme mot Bryne sist, men er nå bare tre poeng fra nedrykkstreken. Likevel, vinner Nybergsund en kamp eller to er de plutselig med i kampen om kvalikplass igjen. Tabellen i 1. divisjon kan ikke bli jevnere.

Se Sarpsborg 08 - Nybergsund-Trysil direkte

Skeid - Mjøndalen

To lag under streken møtes på Bislett stadion, men Mjøndalen har kapret dobbelt så mange poeng som Skeid, og må regnes som favoritt. Mjøndalen spilte 0-0 sist mot Sarpsborg og er tre poeng fra sikker plass. Skeid virker helt fortapt i bunnen, men tok ett etterlengtet poeng borte mot Tromsdalen i forrige runde.

Se Skeid - Mjøndalen direkte

Tromsdalen - Løv-Ham

Tromsdalen har fem kamper på rad uten tap på hjemmebane og er noe overraskende nummer seks på tabellen, med like mange poeng som Alta på plassen over. I forrige runde ble dete poengdeling hjemme mot Skeid. Løv-Ham er nummer elleve på tabellen med 27 poeng, to bak Tromsdalen og tre foran Mjøndalen som er best av lagene under streken. Bergenserne spilte 1-1 mot sterke Haugesund i forrige runde.

Se Tromsdalen - Løv-Ham direkte

HamKam - Stavanger

Kampstart 18.00

HamKam tapte spilte forrige runde mest underholdende kamp og tapte 5-3 borte for Alta. Hedmarkingene har skuffet så langt og ligger midt på tabellen, med kort vei både til kvalikplass og nedrykk. Stavanger skapte i likhet med HamKam underholdning i forrige runde. 5-3 tap hjemme for Kongsvinger gjør at rogalendingene er nestsist på tabellen med ni poeng opp til sikker plass. HamKam er med andre ord klar favoritt på Briskeby.

Se HamKam - Stavanger direkte

Fotball

 • Bøtelagt for dommeruttalelser

  Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag.

  Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren.

  – Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham etter oppgjøret

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

  Parallelt med DFBs sanksjonssak etterforskes Bellinghams uttalelser av tysk politi. Ifølge Sky Sports skal påtalemyndigheten i Dortmund avgjøre om saken også får strafferettslige virkninger for briten. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Får ikke fortsette – legger opp

  Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland er ferdig i Rosenborg.

  Hun får ikke fornyet kontrakt med klubben og avslutter karrieren, bekrefter trønderklubbens trener Steinar Lein overfor Nidaros.

  – Det er en veldig vanskelig avgjørelse for oss, sier Lein.

  29 år gamle Utland har i flere år vært en sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så sent som i 10-0-seieren over Armenia i forrige uke scoret hun to ganger.

  Spissen er på utgående kontrakt med klubblaget Rosenborg. Den blir altså ikke forlenget.

  Utland har spilt for Rosenborg de to siste sesongene. Før det var hun England-proff i klubben Reading. 29-åringen har også spilt for svenske Rosengård, Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.

  Armenia Norway Women's WCup 2023 Soccer
  Foto: Hakob Berberyan / AP
 • Skal ha Qatar-samtale med Haaland

  Landslagssjef Ståle Solbakken sier han vil snakke med Erling Braut Haaland vedrørende landslagets markeringer rundt menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

  Det er VG som har satt søkelys på at Haaland tilsynelatende ikke framstår like engasjert i landslagets mange markeringer rundt neste års VM-sluttspill.

  – Jeg skal snakke med Erling om det. Jeg har latt ham være i fred etter samlingen på grunn av skaden, sier Ståle Solbakken nå til samme avis.

  Bilder av det norske lagets markeringer viser at Haaland tilsynelatende ikke er like aktiv som lagkameratene, enten det handler om å heve hånden eller når bannere skal synliggjøres.

  Landslagssjef Solbakken understreker samtidig at han oppfatter at det hele veien har vært bred oppslutning i troppen om landslagets Qatar-utspill.

  – Han (Haaland) har vært med på alt. Da vi hadde den store, store diskusjonen og la de store, store planene som var på den første heseblesende samlingen, var det stor enighet. Det er det fortsatt, sier Solbakken.

  Haaland deltok ikke på de to siste landslagssamlingene i oktober og november. (NTB)

  Pressekonferransen fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Nederland - Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Etterforsker dommeruttalelser

  Borussia Dortmund følte seg snytt av dommeren etter kampen mot Bayern München lørdag. Tysk politi etterforsker nå uttalelsene til Jude Bellingham etter kampen, melder Sky Sports.

  – Man gir en dommer, som er blitt dømt for matchfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk.

  Robert Lewandowski avgjorde til 3-2 for Bayern på straffesparket og flere spillere uttalte seg i frustrasjon om dommeren etter kampen.

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for matchfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto for å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic