Dette skulle aldri vært straffe

Igjen kom dommeren i sentrum da Hønefoss tok sesongens fjerde seier mot formsvake Lillestrøm.

Hønefoss' Paul Obiefule scorer mot Lillestrøm

Hønefoss' Paul Obiefule setter straffesparket sikkert i mål.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Hønefoss - Lillestrøm 3-2

Lars-Kristian Eriksen hands

Lars-Kristian Eriksen løfter armen og får ballen i brystkassa.

Foto: TV2

– Den var ikke i nærheten av armen min. Det er ingen tvil om hvor den ballen treffer meg. Jeg tror også jeg fikk det gule kortet for handsen, jeg sa ingenting til han, sa Lars-Kristian Eriksen til TV2 etter kampen.

NRK fulgte kampen direkte: Hønefoss - Lillestrøm

Etter en sterk vårsesong, har det gått trått med Lillestrøm etter sommerpausen. Mot Hønefoss ble det nok et tap etter å ha spilt store deler av kampen med ti mann.

Dommer-skrell ødela kampen

Etter en jevnspilt åpning, kom dommeren i fokus etter 32 minutter. En Hønefoss-spiller fyrte av fra like innenfor sekstenmeteren, og ballen så ut til å gå i armen på LSK-back Lars-Kristian Eriksen. Dommeren pekte på straffemerket, og Paul Obiefule satte straffen sikkert i mål.

Reprisen viste imidlertid at ballen aldri hadde vært nær armen til den tidligere Lyn-spilleren. I tillegg var skuddet på vei utenfor mål.

Eriksen protesterte voldsomt på straffe-avgjørelsen, og med gult kort fra før kunne det bare gå en vei; 27-åringen fikk sitt andre gule, og ble utvist.

LSK-trener Henning Berg var heller ikke nådig om dommerens vurdering.

– Det burde ikke være så vanskelig å se for dommeren. Man ser det veldig godt på reprisene i hvert fall. Men gutta gjør en god jobb i dag til tross for resultatet, sa Henning Berg etter kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hønefoss-spillerne jubler for mål

Hønefoss-spillerne jubler for 1-0-scoringen, etter at Paul Obiefule satte ballen sikkert i mål fra 11-metersmerket.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Bedre ble det ikke da Hønefoss doblet ledelsen etter 45 minutter, og nok en gang var den en tidligere Lyn-spiller som scoret for «Hønsa». Davy Claude Angan scoret sitt tredje mål for sesongen da han ble spilt nydelig gjennom like før pause.

Reduserte to ganger med ti mann

LSK er det minstscorende laget i eliteserien på bortebane før pause i år, men det var før dagens kamp. For med ti mann på banen, var Lillestrøm effektive foran mål.

På overtid av førsteomgang steg Frode Kippe til værs og slo keeper Thomas Solvoll i duell om ballen. Dermed fikk kanarifuglene en viktig redusering like før hvilen.

Kun åtte minutter etter pause scoret Lillestrøm igjen. Lynraske Nosa Emanuel Igiebor førte ballen fra egen banehalvdel helt fram til Hønefoss' sekstenmeter, og fyrte av. Keeper Solvoll måtte gi retur, og Anthony Ujah var på rett plass til rett tid og fikk pirket inn 2-2-målet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ujah scorer mot Hønefoss

Anthony Ujah får dyttet ballen forbi Thomas Solvoll etter at keeperen måtte gi retur.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Hønefoss fikk vinnermålet

Men et Lillestrøm-lag uten seier siden de slo Start 3-2 i Kristiansand så langt tilbake som 6. mai i vår, fikk nok en baklengs i sekken etter 62 minutter.

Davy Claude Angan driblet rundt med Lillestrøm-forsvaret før han la et glimrende innlegg til Lennart Steffensen, som stupheadet ballen i mål.

Det flotte målet sørget for at alle tre poengene ble værende på AKA Stadion mandag kveld.

– Det var en revansjesugen gjeng som gikk ut banen i dag, og jeg synes det er kjempesterkt at vi slår Lillestrøm her i dag, sa matchvinner Steffensen etter kampen.

Lillestrøm sendte alle mann i angrep på overtid av overtiden i håp om en utlikning, men headingen fra Björn Bergmann Sigurðarson ble mesterlig reddet av Solvoll.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lillestrøms trenerteam mot Hønefoss

Lillestrøm-trener Henning Berg måtte se laget sitt gå av banen uten seier for sjuende gang på rad.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Klatrer fra dumpekandidatene

Dermed fikk Hønefoss revansje etter det forsmedelige 6-0-tapet på vårsesongen. Laget fra Ringerike fikk samtidig med seg tre livsviktige poeng, som sendte dem helt opp i ryggen på Molde, som ligger på plassen over kvalifiseringsstreken.

Full oversikt: Tabell Eliteserien 2010

Lillestrøm fortsetter å falle på tabellen, og er nå nede på 9. plass etter at 18 serierunder er spilt.

Hva synes du om kampen? Si din mening!

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp