Hønefoss til topps

Hønefoss klatret til topps på 1. divisjonstabellen etter at de slo HamKam 2-1 på bortebane tirsdag.

Hønefoss-jubel
Foto: Simen Berge Størkersen / Scanpix

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

Til tross for tidvis overkjøring klarte HamKam nok en gang å rote bort poengene da de tapte hjemme mot Hønefoss tirsdag kveld.

I HamKam har det etter helgen vært ny optimisme, da den økonomiske krisen klubben har havnet i, ser ut til å nærme seg en løsning. Men den sportslige nedturen derimot – ser ut til å ingen ende ta.

Etter nærmest å ha overkjørt Hønefoss uten uttelling i 45 minutter, klarte HamKam endelig å omsette en sjanse i mål ved Marius Gullerud like etter pause.

Gleden skulle imidlertid bli kort.

Minuttet etter utliknet svenske Andreas Tegström for gjestene. Og da Fridjof Seeberg minuttet før slutt sendte Hønefoss opp i 2-1-ledelse, var ydmykelsen et faktum.

- Vanvittig prestasjon

Mens skuffelsen naturlig nok var stor i HamKam-leiren etter kampen, var Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot strålende fornøyd med 2-1 og tre poeng.

- Det er bare å ta av seg hatten – en vanvittig prestasjon, strålte Sundgot etter kampen.

Etter nok en trepoenger er Hønefoss oppe på førsteplass i Adeccoligaen, noe som gjør at deres trener ikke kan la være å tenke på opprykk til den øverste divisjonen.

- Du kan ikke avskrive et lag etter 23. runde. Vi ligger der vi ligger og vi ligger der av en grunn, konkluderte Sundgot.

Fotballnyheter