Hopp til innhold

Hønefoss og Haugesund til eliten

Hønefoss og Haugesund avgjorde den jevne tetstriden i 1. divisjon til sin fordel, og skal spille i eliteserien neste år.

Video nsps_upload_2009_11_1_15_2_32_5162.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hønefoss kan juble for opprykk

Haugesund vant divisjonen etter 3-0 over Sarpsborg 08 foran 5000 tilskuere i serieavslutningen søndag.

Hønefoss berget opprykket med et målløst toppoppgjør mot Sogndal. Hønefoss presset i det meste av kampen, men Sogndals sluttspurt kunne fort gitt dem det avgjørende målet.

Les alt om den siste runden i 1. divisjon

Hønefoss i jubelrus

Video nsps_upload_2009_11_1_19_50_30_5184.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot var overlykkelig etter å ha sikret eliteserieplassen.

- Dette er helt fantastisk, og det overgår alt jeg har vært med på som spiller, sa Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot til NRK

- Det er det største jeg har opplevd. Jeg stolt over klubben, spillere og hele byen, sa en glad trener etter kampen.

Resultater og tabell i 1. divisjon

Nett-TV: Haugesund feirer opprykket:

Video nsps_upload_2009_11_1_19_18_9_5182.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skuffet

Kongsvinger slo Mjøndalen 2-0, men det var ikke godt nok. KIL ble slått av Hønefoss på målforskjellen.

Men KIL får hjemmebanefordel i kvalifiseringskampen mot Sogndal kommende fredag, samtidig som Fredrikstad møter naborival Sarpsborg 08.

Sogndal hadde klart opprykket på Hønefoss' bekostning hvis de hadde vunnet kampen på søndag. Men ingen av lagene klarte å score.

Kongsvinger-skuffelse

Kongsvinger var skuffet over at seieren ikke holdt til opprykk

Foto: NRK

Sogndal-trener Karl Oskar Emberland var naturlig nok skuffet etter at laget ikke greide å kvalifisere seg direkte til eliteserien.

- Det er en skuffelse i dag, men vi får begynne på nytt igjen i morgen, sa han etter kampen.

Første gang

For Hønefoss blir det aller første gang laget spiller på øverste nivå. De har tidligere aldri blitt bedre enn nummer fire i 1. divisjon. Haugesund har tidligere spilt i eliteserien i tre sesonger, sist i 2000.

Nedrykket var klart allerede før siste runde.

HamKam, Notodden, Stavanger og Skeid rykker ned. De erstattes av Strømmen, Follo, Ulf Sandnes og Ranheim i neste års 1. divisjon.

Fotball

 • Jakten på landslagssjef: – Vi er godt i gang

  Leif Gunnar Smerud ledet tirsdag Norges kvinnelandslag i fotball for siste gang som midlertidig landslagssjef. Nå jobber Norges Fotballforbund (NFF) for å finne en fast løsning.

  – Vi er godt i gang med arbeidet med å rekruttere landslagssjef for A-kvinner, sier Karl-Petter Løken, generalsekretær i NFF, til NRK.

  Han forteller at det er satt ned et ansettelsesutvalg som skal ledes av Lise Klaveness. Resten av utvalget består av visepresidentene Ane Guro Skaare-Rekdal, Arne Larsen Økland, styremedlem Leon Aurdal og Løken selv.

  Generalsekstræren sier at de ikke har vært i kontakt med konkrete kandidater enda, da de har hatt fullt fokus på de viktige kampene mot Portugal og Østerrike den siste uken.

  – Vi ønsker komme i mål så raskt som mulig, men vi vil likevel bruke den tiden som behøves for å lande en god langsiktig løsning. Vi kommer ikke til å kommentere noe om konkrete kandidater eller gi ytterligere detaljer om rekrutteringsarbeidet før vi er i mål, sier han.

  Fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken på Ullevaal Stadion for å snakke om aktuelle saker fra forbundsstyret i Norges Fotballforbund.
  Foto: NTB
 • Uefa nedsetter ekspertpanel – skal utrede kneskader hos kvinner

  De siste årene har kvinnefotballen slitt stort med alvorlige kneskader. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) henter inn eksperter i jakten på svar.

  Ekspertpanelet har utformet et spørreskjema som nå går ut til klubbene. Der skal de innhente informasjon før de går i gang med jobben.

  – Å adressere den hyppige forekomsten av korsbåndsskader i kvinnefotball er avgjørende for utøvernes helse og for å fremme sporten, sier Zoran Bahtijarevic.

  Han er leder for den medisinske avdelingen i Uefa.

  Nylig ble landslagsprofil Mimmi Löfwenius korsbåndsskadd. Vålerenga-spilleren er ventet å miste ett helt år med fotball. Også i fjor var 29-åringen ute med en lignende skade.

  Flere spillere, blant andre England-stjernene Leah Williamson og Beth Mead, gikk glipp av verdensmesterskapet for kvinner tidligere i år på grunn av alvorlige kneskader.

  Utpekingen av et ekspertpanel er en del av en større kampanje knyttet til bevisstgjøring av korsbåndsskader i kvinnefotballen. Den skal starte til sommeren neste år. (NTB)

  Löfwenius nede med skade under cupfinalen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Ullevaal stadion.
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Barcelona-keeper må opereres i ryggen

  Den tyske landslagsmålvakten Marc-André ter Stegen skal under kniven i løpet av uken for å bli kvitt ryggproblemene, melder Barcelona.

  Barcelonas førstekeeper har trøblet med smerter i nedre del av ryggen og stått over flere kamper i det siste, samt Tysklands landslagssamling i november.

  – Avbrekket plager meg åpenbart. Dette er en riktig og forsvarlig avgjørelse for å komme tilbake i best mulig form, skriver 31-åringen i sosiale medier. (NTB)

  Marc-André ter Stegen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.