NRK Meny
Normal

Hønefoss nekter å tape

Tromsø stod med tre seire på sine første tre hjemmekamper i årets Eliteserie. I kveld stoppet rekken, mot et Hønefoss som nekter å tape.

Clark

Hønefoss-keeper Steve Clark slår unna et innlegg i duell med Kenneth Di Vita Jensen og Tromsøs Fredrik Björck. Hønefoss har ennå ikke tapt i årets Eliteserie.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Dette var en meget bra bortekamp, oppsummerer Hønefoss-kaptein Frode Lafton på TV 2 etter uavgjort mot Tromsø på Alfheim.

Hønefoss ble av mange eksperter tippet en tilværelse i bunnen av Eliteserien, men etter seks kamper står det nyopprykkede laget fra AKA Arena uten tap.

Verken Lillestrøm, Sogndal, Fredrikstad, Stabæk eller Aalesund har maktet å slå Leif Gunnar Smeruds menn, og i kveldens oppgjør måtte også Tromsø gå av banen uten tre poeng mot Hønefoss.

Les også: Smeruds suksessoppskrift har gjort Hønefoss «uslåelige»

Tromsø, som hadde vunnet alle sine tre hjemmekamper i Eliteserien før kveldens sjette runde, trykket på for tre poeng mot slutten, men Hønefoss kjempet seg til nok et poeng.

Bortelaget begynte best

Hønefoss var det klart beste laget i førsteomgangen på Alfheim i kveld, men tverrliggeren hindret tidligere TIL-spiller Kevin Larsen i å sende Hønefoss i ledelsen like før halvtimen spilt.

– Jeg skulle nok vært litt kaldere i den situasjoen. Jeg var usikker på om jeg skulle heade eller ikke, men avslutningen ble brukbar, sier Kevin Larsen om sin volley i tverrliggeren til TV2.

Samme Larsen fikk en ny god mulighet bare noen minutter senere, men avslutningen traff lagkameraten Helge Haugen, også han med fortid i Tromsø, i ryggen, og dermed slapp TIL med skrekken.

Haugen er tydeligvis kjøpt og betalt av Tromsø, fleipet Larsen.

Fem minutter inn i den andre omgangen var den finske formspilleren Riku Riski svært nære å sende bortelaget i føringen, men skuddet fra 18 meter strøk like utenfor den bortre stolpen.

Vinnermålet annullert

Utover i omgangen tok Gutan gradvis over initiativet i oppgjøret, og ti minutter før slutt trodde hele Alfheim at midtstopper Miika Koppinen hadde sendt dem i ledelsen.

Målet ble imidlertid annulert for offside, en avgjørelse som var korrekt av dommer Anders Johansen.

– Det var synd at målet ikke ble godkjent, men uavgjort var et rettferdig resultat, dessvarre, sa Koppinen til TV2.

Også Hønefoss-kaptein Frode Lafton mente poengdeling var på sin plass, men han var likevel litt skuffet over at det ikke ble tre poeng for Hønefoss.

– Vi er fornøyd, men jeg skulle ønske vi hadde gått enda sterkere for tre poeng. Men vi er i gang nå, avslutter Lafton.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia