NRK Meny
Normal

Hønefoss nekter å tape

Tromsø stod med tre seire på sine første tre hjemmekamper i årets Eliteserie. I kveld stoppet rekken, mot et Hønefoss som nekter å tape.

Clark

Hønefoss-keeper Steve Clark slår unna et innlegg i duell med Kenneth Di Vita Jensen og Tromsøs Fredrik Björck. Hønefoss har ennå ikke tapt i årets Eliteserie.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Dette var en meget bra bortekamp, oppsummerer Hønefoss-kaptein Frode Lafton på TV 2 etter uavgjort mot Tromsø på Alfheim.

Hønefoss ble av mange eksperter tippet en tilværelse i bunnen av Eliteserien, men etter seks kamper står det nyopprykkede laget fra AKA Arena uten tap.

Verken Lillestrøm, Sogndal, Fredrikstad, Stabæk eller Aalesund har maktet å slå Leif Gunnar Smeruds menn, og i kveldens oppgjør måtte også Tromsø gå av banen uten tre poeng mot Hønefoss.

Les også: Smeruds suksessoppskrift har gjort Hønefoss «uslåelige»

Tromsø, som hadde vunnet alle sine tre hjemmekamper i Eliteserien før kveldens sjette runde, trykket på for tre poeng mot slutten, men Hønefoss kjempet seg til nok et poeng.

Bortelaget begynte best

Hønefoss var det klart beste laget i førsteomgangen på Alfheim i kveld, men tverrliggeren hindret tidligere TIL-spiller Kevin Larsen i å sende Hønefoss i ledelsen like før halvtimen spilt.

– Jeg skulle nok vært litt kaldere i den situasjoen. Jeg var usikker på om jeg skulle heade eller ikke, men avslutningen ble brukbar, sier Kevin Larsen om sin volley i tverrliggeren til TV2.

Samme Larsen fikk en ny god mulighet bare noen minutter senere, men avslutningen traff lagkameraten Helge Haugen, også han med fortid i Tromsø, i ryggen, og dermed slapp TIL med skrekken.

Haugen er tydeligvis kjøpt og betalt av Tromsø, fleipet Larsen.

Fem minutter inn i den andre omgangen var den finske formspilleren Riku Riski svært nære å sende bortelaget i føringen, men skuddet fra 18 meter strøk like utenfor den bortre stolpen.

Vinnermålet annullert

Utover i omgangen tok Gutan gradvis over initiativet i oppgjøret, og ti minutter før slutt trodde hele Alfheim at midtstopper Miika Koppinen hadde sendt dem i ledelsen.

Målet ble imidlertid annulert for offside, en avgjørelse som var korrekt av dommer Anders Johansen.

– Det var synd at målet ikke ble godkjent, men uavgjort var et rettferdig resultat, dessvarre, sa Koppinen til TV2.

Også Hønefoss-kaptein Frode Lafton mente poengdeling var på sin plass, men han var likevel litt skuffet over at det ikke ble tre poeng for Hønefoss.

– Vi er fornøyd, men jeg skulle ønske vi hadde gått enda sterkere for tre poeng. Men vi er i gang nå, avslutter Lafton.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.