Hønefoss mot opprykk

Hønefoss er på god vei mot eliteserien etter seier over Tromsdalen tirsdag.

Hønefoss-jubel
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

Hønefoss tok et langt steg mot eliteseriespill i til neste sesong med seieren over Tromsdalen tirsdag kveld. Men selv om laget fra Ringeriket er nærmere eliteserien nå en noen gang tidligere, så de slettes ikke ut som noe eliteserielag i kveldens kamp. Nedrykkstruede Tromsdalen styrte nemlig store deler av kampen. Spesielt i andre omgang var det bortelaget som hadde det meste av spillet. Gang på gang stanget nordlendingene mot et godt organisert Hønefoss-forsvar.

Passivt forsvarsspill ble avgjørende

Kampens første scoring kom etter 22 minutter spill. Lars Lafton ble spilt fint gjennom av Tegstrøm. Han rundet keeper og fra skrå vinkel spilte han til Leo Olsen som enkelt kunne sende hjemmelaget i ledelsen. Da Lafton rundet Sørensen befant fem Tromsdalen-spillere seg inne i 16-meteren. Allikevel fikk Hønefoss-spissen ta seg god tid før han spilte ballen videre. Den slags passivt forsvarsspill er utilgivelig fra et lag som kjemper mot nedrykk, og ble avgjørende for kveldens resultat.

Tromsdalen rettet på inntrykket etter baklengsmålet og var det førende laget utover i første omgang og store deler av de siste 45 minuttene. Men på tross av at de hadde ballen mest klarte de aldri å skape skikkelige sjanser. Forsvaret til hjemmelaget spilte med andre ord en svært solid kamp.

På overtid presset Tromsdalen veldig for en utlikning, men isteden var det Hønefoss som satte ballen i mål. Leo Olsen ble felt i straffe-feltet og Lars Lafton satte sikkert ballen i mål fra 11-metersmerket, etter at dommeren hadde blåst straffe. Målet var Laftons 19. seriemål i år.

- Å vinne i dag var viktigst. Vi spiller en middels kamp, men vi vinner. Det var mye som ikke stemte i dag, sa Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot til NRK etter kampen.

Tromsdalen-treneren var ikke like fornøyd.

- Vi spiller bra mellom 16-meterne, men vi er for dårlige i boksene. Jeg synes at vi styrer kampen, og da er det fryktelig irriterende å stå her uten noe igjen for strevet, sa Morten Pedersen.

Nett-TV: Se høydepunkter fra kampen (saken fortsetter under)

Video nsps_upload_2009_10_6_21_43_5_3382.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Eliteseriespill i 2010?

Med seier i kveld tok Hønefoss et avgjørende steg mot spill i eliteserien i neste sesong. Det er nå seks poeng ned til kvalik-plassen, dermed sitter de ganske trygt på sikker opprykksplass. Med fire kamper igjen av sesongen skal det veldig mye til for at Hønefoss ikke er å se i den aller øverste divisjonen til neste år. Det vil være historisk for Ringerike-klubben, som aldri tidligere har spilt på øverste nivå.

Tromsdalen ligger fortsatt på nedrykksplass, med dårligere målforskjell enn Mjøndalen og Bryne, men viste takter som tyder på at laget bør kunne ta poeng nok til å berge plassen.

Fotballnyheter