Her depper keeperen etter en av årets rareste tabber

Steve Clark hadde full kontroll og ballen i fanget. Så dyttet han av en eller annen grunn borti nærmeste motspiller og lagde straffe. – Merkelig å dømme straffe der, sier treneren.

Steve Clark

Hønefoss-keeper Steve Clark dyttet overende en motspiller inne i feltet - selv om han hadde ballen trygt i fanget.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Kampreferat: Hønefoss - Viking 2-2

Kampen mellom Hønefoss og Viking endte 2-2 etter en heseblesende avslutning, men spørsmålet alle stiller seg etterpå handlet om noe helt annet:

Hva i all verden tenkte Steve Clark da han dyttet en motstander inne i egen 16-meter - med ballen i fanget og full kontroll?

Hønefoss-keeperen fanget ballen sikkert etter et slapt frispark, og vendte seg straks fremover for å sette igang en kontring.

Foran ham stod en motspiller, og Clark plantet armen i nakkeområdet hans for å få plass.

Viking-spilleren deiset i bakken, og dommeren dømte straffen som ga Viking 2-0.

Mener dommeren tok feil

Clark selv mente at det aldri burde vært dømt straffespark.

– Jeg prøver ikke å slå noen ned. Men hver gang jeg prøver å sette igang tidlig, blir jeg truffet, sier Clark til CMore.

Han hadde nok et poeng, for motspilleren falt veldig lett.

– Alle lag prøver å hindre meg, for jeg setter igang raskt. Bare se på opptaket av alle kampene mine. Jeg gjorde ikke noe annet enn jeg pleier, og plutselig blåser han straffe imot, utdyper han overfor NRK.

– Han stiller seg i veien for meg. Jeg synes ikke det er straffe, og det vil jeg aldri endre mening om. Jeg liker alle dommerne, men her synes jeg han tok feil. Spilleren obstruerer meg, han går ikke etter ballen, sier Clark.

Clark fikk støtte av trener Leif Gunnar Smerud, som pratet med dommeren før han ville uttale seg til pressen. Treneren mener det virker merkelig å dømme straffe i situasjonen.

– Men jeg har ikke sett situasjonen på TV ennå, så det er vanskelig å si noe mer enn det, sier Smerud til NRK.

Likevel kunne keeperen selvfølgelig unngått å sette dommeren i en vanskelig situasjon ved å ikke meie ned motspilleren i det hele tatt.

Mirakelcomeback på slutten

Patrik Ingelsten satte straffen sikkert. Da hadde allerede El Hadji Makhtar Thioune gitt Viking ledelsen i første omgang.

På det tidspunktet så det mørkt ut for Hønefoss, men de siste minuttene snudde kampen helt. Først reduserte Kristjan Örn Sigurdsson med syv minutter igjen.

De siste minuttene kom Clark opp på corner for å redde laget i sluttminuttene, og Viking holdt på å kontre inn 3-1 med keeperen ute av mål. Men siddisene rotet bort sjansen, og Clark fikk klarert. Klareringen var så god at den endte med en siste målsjanse, og Tor Øivind Hovda satte inn 2-2 to minutter på overtid.

– Det ble et fyrverkeri. Vi er strålende fornøyd med å komme tilbake etter 2-0, selv om vi gjerne skulle hatt tre poeng, sier Hovda til NRK.

Fotballnyheter