NRK Meny
Normal

- Viktig at klubben slapp sanksjoner

Kapteinen på Hønefoss har tro på at den nye hovedtreneren kan gjøre klubben god nok til å beholde plassen i eliteserien.

Frode Lafton jubler for scoring

Kaptein Frode Lafton er positiv til den nye treneren i Hønefoss.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Tirsdag kveld ble Reidar Vågnes ansatt som ny hovedtrener i Hønefoss.

- Ny trener gir nye utfordringer og impulser for oss. Jeg håper dette fører til at vi blir hakket bedre og berger plassen i eliteserien, sier kaptein på Hønefoss, Frode Lafton til NRK.

«Bukken» fortsetter

Reidar Vågnes

Ny trener i Hønefoss, Reidar Vågnes.

Vågnes er ansatt som hovedtrener ut sesongen og tar over ansvaret etter Tom «Bukken» Gulbrandsen. Gulbrandsen fortsetter likevel i trenerteamet sammen med Håkon Wibe Lund og Morten Bakke, og det er Gulbrandsen som vil lede treningene fremover. Den nye treneren bor nemlig i Ålesund.

- I starten vil Vågnes være på plass hele uka. Etter hvert har vi en avtale på at han er på to til tre treninger i uka i tillegg til kampdag, sier daglig leder i Hønefoss, Geir Håvard Solvang.

Se Hønefoss' cupkamp mot Sarpsborg 08 direkte her kl 18 onsdag:

Video NM Sarpsborg 08 - Hønefoss 30.06.10

- Overraskende avgjørelse

Spillerene fikk beskjed om ansettelsen tirsdag ettermiddag.

- Det kom overraskende på meg, men det viktigste er at klubben slipper sanksjoner fra Norges Fotballforbund. Jeg er trygg på at klubben har tatt et riktig valg og personlig har jeg bare hørt gode ting om Reidar, sier kaptein Lafton.

Tom Gulbrandsen tok over treneransvaret i Hønefoss etter de seks første kampene endte med tap. Det førte til at styret fikk nok og sparket Ole Bjørn Sundgot. Siden da har Hønefoss tatt 11 poeng, og ligger ikke lenger sist på tabellen. Problemet har vært at Gulbrandsen ikke hadde de rette papirene i orden for å trene et eliteserielag. Derfor ble utpekt til den som skulle ta hovedtreneransvaret. Papirene hans var i orden, men en kontrakt med Canal+ gjorde at han ikke var like tilgjenglig som det NFF krevde, og saken dro ut i tid.

Se cupen i nett-TV

Drømmer om Tjærnås

Nå har Hønefoss funnet en person som både har tid og papirene i orden i Reidar Vågnes. Likevel drømmer fortsatt kapteinen om at Tjærnås blir å finne i klubben på sikt.

Geir Håvard Solvang

Daglig leder i Hønefoss, Geir Håvard Solvang.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

- Jeg skulle gjerne ha sett Lars Tjærnås i denne klubben, og jeg tror han vil bli det en gang i fremtiden. Det ønsker han jo selv også, og det ønsket støtter jeg fullt ut, sier Lafton.

Ledelsen i klubben utelukker heller ikke at den drømmen vil bli virkelighet i fremtiden, kanskje allerede neste sesong.

- Vi har skrevet kontrakt med Vågnes ut sesongen. Etter den tid er alle muligheter åpne, sier daglig leder, Geir Håvard Solvang.

Onsdag spiller Hønefoss cupkamp mot Sarpsborg 08. 4. juli er første kamp Reidar Vågnes er sjef, hjemmekamp mot fylkesrival Strømsgodset.

Fotball-NM 2010

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.