Ullevål sykehus: – Skadene til Solli er moderate

Skadene Hønefoss-kaptein Aleksander Solli (24) fikk mandag skyldtes en albue i panna. 24-åringen skal ha fått et brudd i kinnet etter sammenstøtet.

Skadene Hønefoss-kaptein Aleksander Solli (24) fikk mandag skyldtes en albue i panna. 24-åringen skal ha fått et kutt i hodet etter sammenstøtet.

SE VIDEO: Her ser du duellen som førte til at Hønefoss-kaptein Aleksander Solli ble fraktet i luftambulanse til Ullevål sykehus mandag. Solli skal ha sluppet unna episoden, som fremsto dramatisk, med moderate skader. Tromsdalen-spiller Tor Martin Mienna var den andre spilleren i duellen, han skal også ha fått kuttskade, men kom bedre ut av det enn Solli.

Laster innhold, vennligst vent..

Dramatikken i Hønefoss mandag kveld startet kort tid før kampslutt på stillingen 4-0 til hjemmelaget.

Hønefoss-kaptein Aleksander Solli gikk rett i bakken etter en duell med Tromsdalens Tor Martin Mienna. Solli slo hodet i bakken da han landet. 24-åringen ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus.

Litt før klokken ti mandag kveld melder sykehuset følgende om tilstanden til fotballspilleren:

«Fått albue i panna, høyre side, under fotballkamp, moderate skader.»

Aleksander var ved bevissthet og kunne gjøre rede for seg da han dro herfra. Han visste hvor han var, hva han het og hadde rørlighet i armer og bein, sier konstituert daglig leder i Hønefoss, Rolf Magne Walstad, til NRK.no.

Se hele intervjuet med daglig leder i Hønefoss Rolf Magne Walstad:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Daglig leder i Hønefoss ballklubb Rolf-Magne Walstad om ulykken.

SE VIDEO: – Solli var ved bevissthet da han ble hentet, sier konstituert daglig leder i Hønefoss, Rolf Magne Walstad.

Aleksander Solli

Her blir Hønefoss-kaptein Aleksander Solli båret inn i ambulansehelikopteret etter å ha pådratt seg en skade i kampen mot Tromsdalen.

Foto: Ole Edving Tangen / Presse30.no
Molde - Hønefoss 1 - 0

Hønefoss-kaptein Aleksander Solli (til høyre) fikk en albue i panna under mandagens 1. divisjonskamp mot Tromsdalen. Solli ble fraktet til Ullevål sykehus på grunn av skaden.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Vi er sterkt preget

De siste meldingene er langt mer positive enn hva man fyktet da Solli gikk i bakken og det hele fremsto svært dramatisk ut.

HBK-kapteinen ble liggende bevisstløs og fikk behandling på stedet. Luftambulansen kom etter omlag et kvarter.

– Vi er alle sterkt preget av den meget alvorlige hendelsen som medførte at HBKs kaptein, Aleksander Solli, måtte fraktes med luftambulanse til Oslo Universitetssykehus i kveld.

– Våre tanker går nå til Alexander på sykehuset samt til hans samboer og familie, skriver klubben på sin hjemmeside mandag kveld.

15 minutter

Tirsdag morgen sier Walstad til NRK at Solli har fått et brudd i kinnet.

Også Tromsdalen-spiller Tor Martin Mienna, som var i duellen, fikk et kutt, opplyser Hønefoss’ medieansvarlige til CSports.

– Vi avventer informasjon fra sykehuset om Aleksanders tilstand. Etter skaden fikk han øyeblikkelig, stabiliserende behandling av tre tilstedeværende leger. Ambulanse var raskt på plass, og luftambulansen landet på AKA Arena etter ca 15 minutter, skrev klubben på sine hjemmesider mandag kveld.

Helikopteret med Solli om bord landet på Ullevål sykehus like før klokken 21.

– Tenkte på Enerly

Hønefoss-supporter Eivind Johnsrud Tandberg (21) var på kampen og sier til NRK.no at han opplevde hendelsen som skremmende.

– Dette var jo egentlig en festforestilling siden Hønefoss ledet 4-0, men så skjedde dette på slutten, og da ble det bare leit. Jeg tenkte med en gang tilbake på det forferdelige som skjedde med Dagfinn Enerly, forteller han.

Enerly ble lam etter at han brakk nakken under en bortekamp mot Start i 2005. Etter år med intensiv trening klarte han i 2011 å stå oppreist for aller første gang etter skaden.

Tandberg opplevde situasjonen med Solli slik:

– Jeg så at han gikk i duell med en Tromsdalen-spiller, jeg vet ikke om han skallet eller hva som skjedde, men fra der jeg sto virket det som om Solli mistet bevisstheten i lufta for han landet uten og ta seg for. Han slo hodet i bakken i landingen.

Laster Twitter-innhold

Publikum fikk beskjed over høyttaleranlegget om å holde seg inne på stadion til Solli var blitt hentet av ambulansen, det ble etter hvert endret til luftambulansen.

– Vi vil få uttrykke en dypfølt takk til alle tilskuerne, vaktmannskapene, frivillige og alle andre som bidro med å hjelpe til for en rolig og korrekt opptreden etter skadeepisoden, skriver HBK på klubbens hjemmeside.

– Spillerne gråt

Dommer Espen Berntsen valgte å sette i gang kampen igjen etter at Solli var fraktet til sykehus.

Det hadde da det vært stopp i spillet i omtrent en halv time, og det var rundt fire minutter igjen å spille.

– Da var det dårlig stemning og spillerne sto bare stille på banen og begynte å takke hverandre for kampen før dommeren blåste av, forteller Hønefoss-supporter Tandberg.

– Da dommeren blåste av takket spillerne så publikum for kampen ved å klappe før de gikk inn i garderoben, sier Tandberg.

Ifølge tweets fra Christian Aa. Bjerke, som også var på kampen, fremsto situasjonen med Solli som alvorlig der og da:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter