Hopp til innhold

Ullevål sykehus: – Skadene til Solli er moderate

Skadene Hønefoss-kaptein Aleksander Solli (24) fikk mandag skyldtes en albue i panna. 24-åringen skal ha fått et brudd i kinnet etter sammenstøtet.

Skadene Hønefoss-kaptein Aleksander Solli (24) fikk mandag skyldtes en albue i panna. 24-åringen skal ha fått et kutt i hodet etter sammenstøtet.

SE VIDEO: Her ser du duellen som førte til at Hønefoss-kaptein Aleksander Solli ble fraktet i luftambulanse til Ullevål sykehus mandag. Solli skal ha sluppet unna episoden, som fremsto dramatisk, med moderate skader. Tromsdalen-spiller Tor Martin Mienna var den andre spilleren i duellen, han skal også ha fått kuttskade, men kom bedre ut av det enn Solli.

Laster innhold, vennligst vent..

Dramatikken i Hønefoss mandag kveld startet kort tid før kampslutt på stillingen 4-0 til hjemmelaget.

Hønefoss-kaptein Aleksander Solli gikk rett i bakken etter en duell med Tromsdalens Tor Martin Mienna. Solli slo hodet i bakken da han landet. 24-åringen ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus.

Litt før klokken ti mandag kveld melder sykehuset følgende om tilstanden til fotballspilleren:

«Fått albue i panna, høyre side, under fotballkamp, moderate skader.»

Aleksander var ved bevissthet og kunne gjøre rede for seg da han dro herfra. Han visste hvor han var, hva han het og hadde rørlighet i armer og bein, sier konstituert daglig leder i Hønefoss, Rolf Magne Walstad, til NRK.no.

Se hele intervjuet med daglig leder i Hønefoss Rolf Magne Walstad:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Daglig leder i Hønefoss ballklubb Rolf-Magne Walstad om ulykken.

SE VIDEO: – Solli var ved bevissthet da han ble hentet, sier konstituert daglig leder i Hønefoss, Rolf Magne Walstad.

Aleksander Solli

Her blir Hønefoss-kaptein Aleksander Solli båret inn i ambulansehelikopteret etter å ha pådratt seg en skade i kampen mot Tromsdalen.

Foto: Ole Edving Tangen / Presse30.no
Molde - Hønefoss 1 - 0

Hønefoss-kaptein Aleksander Solli (til høyre) fikk en albue i panna under mandagens 1. divisjonskamp mot Tromsdalen. Solli ble fraktet til Ullevål sykehus på grunn av skaden.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Vi er sterkt preget

De siste meldingene er langt mer positive enn hva man fyktet da Solli gikk i bakken og det hele fremsto svært dramatisk ut.

HBK-kapteinen ble liggende bevisstløs og fikk behandling på stedet. Luftambulansen kom etter omlag et kvarter.

– Vi er alle sterkt preget av den meget alvorlige hendelsen som medførte at HBKs kaptein, Aleksander Solli, måtte fraktes med luftambulanse til Oslo Universitetssykehus i kveld.

– Våre tanker går nå til Alexander på sykehuset samt til hans samboer og familie, skriver klubben på sin hjemmeside mandag kveld.

15 minutter

Tirsdag morgen sier Walstad til NRK at Solli har fått et brudd i kinnet.

Også Tromsdalen-spiller Tor Martin Mienna, som var i duellen, fikk et kutt, opplyser Hønefoss’ medieansvarlige til CSports.

– Vi avventer informasjon fra sykehuset om Aleksanders tilstand. Etter skaden fikk han øyeblikkelig, stabiliserende behandling av tre tilstedeværende leger. Ambulanse var raskt på plass, og luftambulansen landet på AKA Arena etter ca 15 minutter, skrev klubben på sine hjemmesider mandag kveld.

Helikopteret med Solli om bord landet på Ullevål sykehus like før klokken 21.

– Tenkte på Enerly

Hønefoss-supporter Eivind Johnsrud Tandberg (21) var på kampen og sier til NRK.no at han opplevde hendelsen som skremmende.

– Dette var jo egentlig en festforestilling siden Hønefoss ledet 4-0, men så skjedde dette på slutten, og da ble det bare leit. Jeg tenkte med en gang tilbake på det forferdelige som skjedde med Dagfinn Enerly, forteller han.

Enerly ble lam etter at han brakk nakken under en bortekamp mot Start i 2005. Etter år med intensiv trening klarte han i 2011 å stå oppreist for aller første gang etter skaden.

Tandberg opplevde situasjonen med Solli slik:

– Jeg så at han gikk i duell med en Tromsdalen-spiller, jeg vet ikke om han skallet eller hva som skjedde, men fra der jeg sto virket det som om Solli mistet bevisstheten i lufta for han landet uten og ta seg for. Han slo hodet i bakken i landingen.

Laster Twitter-innhold

Publikum fikk beskjed over høyttaleranlegget om å holde seg inne på stadion til Solli var blitt hentet av ambulansen, det ble etter hvert endret til luftambulansen.

– Vi vil få uttrykke en dypfølt takk til alle tilskuerne, vaktmannskapene, frivillige og alle andre som bidro med å hjelpe til for en rolig og korrekt opptreden etter skadeepisoden, skriver HBK på klubbens hjemmeside.

– Spillerne gråt

Dommer Espen Berntsen valgte å sette i gang kampen igjen etter at Solli var fraktet til sykehus.

Det hadde da det vært stopp i spillet i omtrent en halv time, og det var rundt fire minutter igjen å spille.

– Da var det dårlig stemning og spillerne sto bare stille på banen og begynte å takke hverandre for kampen før dommeren blåste av, forteller Hønefoss-supporter Tandberg.

– Da dommeren blåste av takket spillerne så publikum for kampen ved å klappe før de gikk inn i garderoben, sier Tandberg.

Ifølge tweets fra Christian Aa. Bjerke, som også var på kampen, fremsto situasjonen med Solli som alvorlig der og da:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden