Høgmo: – Norge er sårbare

Med en snittalder på kun 25 år frykter landslagssjef Per-Mathias Høgmo for stabiliteten til troppen.

Landslaget

DET NORSKE LANDSLAGET: Snittalderen på troppen er kun 25 år.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– I forhold til manglende rutine er vi sårbare, sier Høgmo.

Landslagssjefen leder en landslagssamling med en tropp med en snittalder på knappe 25 år. Eldstemann er Tom Høgli (31), mens Martin Ødegaard er yngst med sine 16 år.

Ødegaard

YNGST: Martin Ødegaard.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Til sammenligning hadde det svenske laget som møtte Norge på Ullevaal et snitt på 30 år i sin tropp.

– Vi er sårbare når det gjelder stabilitet siden vi er så ferske i internasjonal sammenheng. Dermed kan prestasjonene svinge, sier Høgmo.

– Men hver eneste kamp er et skritt videre for oss. Vi har en tropp som er i utvikling. Snittalderen sier litt om at det er et lag som har fremtiden foran seg, mener landslagssjefen.

– Har ingen Messi eller Ronaldo

Kaptein Per Ciljan Skjelbred (27) er enig med Høgmo at det kan være et problem at laget mangler rutine. Skjelbred er likevel mest opptatt av å se på fordelene.

– Vi har et veldig ungt lag. Tom er den eldste spilleren vi har, men det er både plusser og minuser med å ha en så ung tropp. Vi får prøve å trekke frem plussene, ha litt pågangsmot og være litt frekk. Få frem energien som bor i laget, sier han.

– Vi har ingen Ronaldo eller Messi, så vi må være gira og vi må være frempå.

Tom Høgli

ELDST: Tom Høgli.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Spillerne på laget må ha lyst til å vise seg frem - gå i kjelleren for å vise hva de kan, understreker Skjelbred.

– Jobber hardt sammen

Alexander Søderlund (27) var involvert i flere store sjanser i kampen mot Sverige. Han mener at de unge spillerne gjør at man kan se lyst på fremtiden til det norske landslaget.

– Vi har kanskje ikke så mye rutine, men vi jobber hardt sammen. Det kommer til å bli bra fremover, tror jeg. Det er mange spillere som vil mye og som jobber knallhardt, påpeker han.

Norge møter Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal fredag. Det første møtet lagene mellom i Baku i november endte med norsk 1-0-seier.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Coman hjarteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problem med hjarterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir truleg berre ute i to veker.

  Coman blei bytta inn i Bayerns 3-0-siger over Barcelona i meisterligaen onsdag. Dagen etter blei han operert, og klubben hans opplyser at alt gjekk som det skulle.

  – Han har eit lite problem med hjarterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikkje ta meir enn ti dagar til to veker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trenar Julian Nagelsmann på ein pressekonferanse fredag.

  Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Christof Stache / Reuters
 • Bryne-trener ferdig etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen gir seg som Brynes hovedtrener etter sesongen. 1.-divisjonsklubben opplyste om den kommende avgangen fredag. 58-åringen ledet klubben opp til 1. divisjon i fjor og har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo