Landslagssjefen gir Ødegaard godkjent pluss i debuten

Per Mathias Høgmo gir Martin Ødegaard godkjent pluss i debuten når "Nye Norge" tok tre nye poeng.

Steffan Johansen og Martin Ødegaard feiret Norges seier

Steffan Johansen og Martin Ødegaard feirer Norges seier.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

"Nye Norge" har vært bunnsolide bakover i to kamper nå. Høgmo syns det er godt at de unge får betalt for strevet.

- Jeg er veldig stolt av den jobben som gjøres av spillerne og støtteapparatet. Disse unge spillerne som vil så mye får betalt i dag. Det er viktig. Og det gir oss en veldig boost i dag, sier Høgmo.

Per Mathias Høgmo på pressekonferanse etter Bulgaria kampen.

Per Mathias Høgmo på vei inn til pressekonferanse etter Bulgaria kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

- Vi la en strategi om å møte de beste. Vi visste at vi ikke kom til å gå med fire strake seire etter kamper mot Russland, England , Frankrike og Italia. Men vi har gjort det fordi det har vært viktig å matche oss selv.

Norge står nå med to seire og ett tap og en målforskjell på 5-3. I dag hadde Norge en midtbanedirigent som etter manges øyne endelig tok rollen og spilte den fullt ut.

- Dette var Stefan Johansens beste landskamp. Vi har ventet på dette. vi har hatt fokus på at han skal balansere laget vårt. I dag var han Man of the Match. Helt klart, sier landslagsjefen som roser innsatsen til Celtic proffen.

En historisk kveld

Etter 64 minutter spilt på Ullevål fikk de fremmøte oppleve et historisk øyeblikk. Ut av banen gikk Mads Møller Dæhli. Inn kom 15 år gamle Martin Ødegaard og ble tidenes yngste i en EM-kvalifisering i fotball. Og unggutten gjorde seg ikke bort.

Martin Ødegaard fikk sjansen av Per Mathias Høgmo

Martin Ødegaard fikk sjansen etter 64 minutter i Bulgaria-kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

- Dette var et fint lege for Martin å kunne prøve seg. Jeg syns han kommer fint med i kampen etterhvert. Når vi gjør flere bytter for å trygge oss defensivt kjører vi han opp i tierrollen bak Håvard Nielsen. Det funket fint, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Høgmo roste flere spillere på pressekonferansen, men naturlig nok var pressen mest opptatt av Martin Ødegaards debut.

- Han fikk beskjed om å gjøre det han pleier å gjøre. Han skulle komme seg inn i mellomrommet. Jeg syns han gjorde en godkjent pluss debut. Han var trygg, viste eksellent ballkontroll og et fint overblikk.

Det avgjørende øyeblikket

Martinn Linnes slo inn mot første stolpe. Per Ciljan Skjelbred forsøker å få ballen med seg , istedenfor så flikker kapteinen den videre med hælen og treffer innbytter Håvard Nielsen som på en slags halv volley dundrer ballen inn i lengste hjørne. Slik ble kampen avgjort. Slik gjorde at smilet kom fram hos Per Mathias Høgmo som kunne trekke en blanding av et lettelsens sukk og en enorm glede når dommeren blåste av kampen og Norge hadde sikret seg tre uhyre viktige poeng.

- Jeg syns kanskje han burde puttet to ganger, smilte Per Mathias Høgmo og henviste stil innbytter Håvard Nielsen som på et tidspunkt ble spilt gjennom av Martin Ødegaard og kanskje burde gjort det bedre. Ihvertfall ifølge landslagssjefen.

- Han har scoret flere mål i Tyskland i år og gjør det for oss i kveld. Det var viktig, sa Høgmo.

Bulgarias landslagssjef

Bulgarias landslagssjef Lyuboslav Penev syns det var tungt å tape mot Norge på Ullevål.

- Jeg tror fortsatt vi kan være med å kjempe om tredjeplassen i gruppa. Vi skal møte Norge hjemme i Sofia også.

Den bulgarske landslagssjefen fikk også spørsmål om han føler seg trygg på å beholde jobben.

- Jeg svarer ikke på spørsmål som ikke har med fotball å gjøre. Vi er ikke fornøyd med å tape to kamper på rad. Men vi skal fortsatt kjempe om sluttspillplass.

Fotballnyheter