NRK Meny
Normal

Høgmo tør ikke tippe seriemesteren

ULLEVAAL STADION: (NRK.no): – I fotball er ikke alltid to pluss to fire, sier landslagssjef Per-Mathis Høgmo når han blir bedt om å tippe utfallet av gullkampen i eliteserien. Samtidig er han mest opptatt av nedrykksstriden.

Per-Mathias Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (midten) er tidligere Tromsø-spiller og -trener, og legger ikke skjul på at han heier på TIL i nedrykkskampen. Her er han flankert av landslagsassistent Tor Ole Skullerud (t.v.) og kommunikasjonsdirektør i fotballforbunde Svein Graff.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Ronny Deila

Blir det Strømsgodset og trener Ronny Deila som tar gullet, eller...

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Per Joar Hansen

...er havner det i Trondheim hos Rosenborg og trener Per Joar Hansen?

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Da landslagssjefen mandag presenterte troppen til Norges privatlandskamper i november ble han også bedt om å tippe hvem som stikker av med seriegullet kommende helg. Det ble verre.

– Det må være godt å være i Drammen for øyeblikket, sa Høgmo med et smil før han la til:

– Men gullstriden er ikke avgjort. Jeg vet hvordan det fungerer i innspurten, det er mye spenning og i fotball er ikke alltid to pluss to fire.

– De to beste

Han tenker på at Strømsgodset med sitt forsprang på ett poeng og hjemmefordel har alt i sine hender og bør avgjøre. Samtidig som Rosenborg har erfaringen Godset mangler i gullstriden.

– Det er i hvert fall ingen tvil om at det er de to beste lagene i årets sesong som nå gjør opp om tittelen, sier landslagssjefen.

Strømsgodset leder serien ett poeng foran Rosenborg før den siste runden. Til søndag tar Godset i mot Haugesund, som allerede har sikret seg bronsen, på Marienlyst, mens Rosenborg møter Lillestrøm borte på Åråsen.

Heier på Tromsø

Vel så viktig som gullkampen er imidlertid nedrykkssdramaet for Høgmo. Der sitter nemlig hans kjære Tromsø fast i gjørma.

– Med hånda på hjertet kan jeg si at jeg skulle ønske Tromsø ikke var der de er nå, sier Høgmo som trente nettopp Tromsø forrige sesong.

Da endte laget på 4.-plass, bare seks poeng bak bronsen. Nå ligger laget på nedrykksplass og er avhengig av hjelp for å berge plassen.

Høgmo har også vært spiller på TIL-spiller i flere år og har totalt trent laget i tre perioder.

God trener

53-åringen trakk på smilebåndet da en journalist ville vite om forskjellen på fjorårets og årets Tromsø-sesong er beviset på at han er en god trener.

– Jeg håper jeg er en god trener, sa den ferske landslagssjefen før fotballforbundets kommunikasjonsdirektør, sittende ved siden av han på podiet foran pressen, avbrøt svaret med et glis og sa:

– Det er derfor han sitter her.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.