Høgmo til spillerne: – Vis meg at dere har lyst til å starte kampen

BERLIN/OSLO (NRK): Landslagssjef Per-Mathias gav klar beskjed til spillerne på onsdagens trening om å vise hvem som har mest lyst til å starte i skjebnemøtet mot Tsjekkia.

Høgmo

STÅ FREM: Per-Mathias Høgmo ønsker spillere som er villige til å ta ansvar før møtet mot Tsjekkia. Her under landslagets trening i Berlin.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Landslaget trente onsdag morgen sin siste økt i Berlin før turen gikk videre med buss til Praha. På pressekonferansen fortalte Høgmo at det fortsatt er usikkerhet rundt en to-tre plasser.

Høgmo la opp til en spilleøkt på onsdagens trening der han forventet at spillerne «viste seg frem» før Tsjekkia-kampen.

Mats Dæhli

STARTER?: Mats Møller Dæhlki starter trolig for Norge mot Tsjekkia.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg sa til spillerne at på den økta her i dag så er det om å gjøre og gripe nuet. Vi spiller nå tre ganger ti minutt, vis meg at dere har lyst til å starte, forteller Høgmo.

– Det er disse små mulighetene som ligger i hverdagen. For dere, for meg og for alle. Ting skifter fort i samfunnet i dag, ting er ferskvare, og dere er jo uvanlig dyktige på det, smilte Høgmo til de norske journalistene i Berlin.

Møller Dæhli inn

Høgmo kommer trolig til å endre formasjonen tilbake til 4-4-2 mot Tsjekkia. Mot Tyskland startet Norge i en 4-5-1 formasjon, mens borte mot Aserbadsjan og hjemme mot San Marino spilte laget 4-3-3.

Skal vi tolke utifra onsdagens trening vil han kjøre Omar Elabdellaoui og Haitam Aleesami på de to backplassene.

Even Hovland fortsetter i midtforsvaret, mens Håvard Nordtveit og Vegard Forren kjemper om den siste midtstopperplassen.

Stefan Johansen og Alexander Tettey er blitt drillet sentralt på midten. Per Ciljan Skjelbred tar trolig den ene kantrollen, men Mats Møller Dæhli noe overraskende tar den venstre kantposisjonen.

– Jeg synes Mats har vist det vi vet bor i ham som spillertype. Det har vi fått sett, sier Høgmo, om spilleren som har vært god for U21-landslaget i høst, men som har fått lite spilletid for Freiburg.

Men Oslo-gutten, som er tilbake etter kneproblemene, scoret og overbeviste i cupkampen mot Sandhausen for to uker siden.

Skal han starte?

– Det vet vi ikke, svarte Høgmo.

Omar

SAMMEN: Omar Elabdellaoui (t.h.) går trolig inn på backplassen mot Tsjekkia. Her med Haitam Aleesami på landslagstrening i Berlin.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Grubler

Som makker ved siden av Joshua King står kampen mellom Adama Diomande og Alexander Søderlund skal man tro treningene i Berlin.

– Det at vi har fått tilbake spillere nå som har vært skadet gjør at konkurransesituasjonen er veldig skjerpa. Og vi har bevisst brukt disse treningene til å se hvem som er klar til å gjøre en jobb, og hvordan vi skal sette sammen laget, sier Per-Mathias Høgmo.

– Hvor mye grubler du på dette, spurte TV2s reporter.

– Når du har en kort samling, så er det dette du bruker tid på, og å trimme laget frem til kamp, så selve laguttaket er sentralt i så måte, svarte Høgmo.

Fotballnyheter