«Johannes Paul? Mor Teresa? Nei, nei. Per-Messias Høgmo»

Per-Mathias Høgmo har fått en kjempestart på trenerkarrieren i Djurgården. Kriseklubben er som forvandlet etter trenerbyttet. Det har svenske aviser bitt seg merke i.

Høgmo

'Per-Messias Høgmo'. Slik omtaler Aftonbladet Djurgårdens suksesstrener.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Nordmannen får godord fra alle kanter. Avisen Aftonbladet slår skikkelig til fredag:

– Johannes Paul? Mor Teresa? Nei, nei. Verdens mest dyrkede menneske gjennom tidene heter Per-Messias, unnskyld Per-Mathias Høgmo. Det råder det ingen tvil om i fotballfamilien, skriver avisen fredag.

Per-Mathias Høgmo

Per-Mathias Høgmo for skryt for sine taktiske egenskaper og sin positive energi.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Selv om det ble tap i cupfinalen mot IFK Göteborg, kan den norske treneren vise til gode resultater i sin første tid i klubben. To 1-0-seire og to 1-1-resultater er fasiten.

– Ingen har noe vondt å si om Høgmo. Torsdag fikk han også skryt av en konkurrent som tapte med minste mulige margin, skriver avisen og viser til 1-0-seieren over Kalmar.

Hylles av spillerne

Det er ikke bare avisene som har latt seg imponere stort av den tidligere Tromsø-treneren. Også spillerne er i ekstase over jobben «Per-Messias» har gjort siden inntreden i Stockholms-klubben.

– Vi jobber sammen nå. Se på hvordan vi løper, se på hvordan vi er med ballen. Vi er kalde. Tidligere ville vi bare sagt fra oss ansvaret, sier angriperen Amadou Jawo til Expressen.

Han mener, i likhet med sine lagkamerater, at Høgmo fortjener skryt for sine taktiske egenskaper, og ikke minst den positive energien han har tatt med seg til treningene.

– Han betyr mye. Han gir alle selvtillit. Han bygger opp spillere, han bygger opp en ung tropp. Det er fantastisk, sier Jawo.

Djurgården

Høgmo jubler for seieren mot Kalmar med flere av sine spillere. Djurgården er i støtet etter Høgmos inntreden.

Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix

Skal bli enda bedre

Troppen er imidlertid ikke god nok til at nordmannen skal klare å lede laget noe høyere opp på tabellen enn midten, tror SVTs ekspert Markus Johannesson.

– Med det materialet han har er det nok ikke mulig å komme høyere på tabellen enn midten. Om han likevel skulle klare det, da har han gjort en fantastisk bra jobb, sier Johannesson til NRK.

Nettopp derfor er Høgmo - som i øyeblikket kun er opptatt av å redde plassen til Djurgården - innstilt på å forsterke laget i sommer.

– Det er fortsatt en jobb å gjøre. Vi skal ta de nødvendige grepene inn mot høsten, sier Høgmo til NRK.no når han blir spurt om nye spillerkjøp.

Fotballnyheter