NRK Meny
Normal

Høgmo støtter Solskjærs kontroversielle valg

Solskjær ble advart mot å ta Cardiff-jobben, men Norges landslagssjef er ikke i tvil om at kristiansunderen har gjort det rette.

Høgmo og Solskjær

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er trygg på at Ole Gunnar Solskjær har tatt høyde for at han må samarbeide med den kontroversielle Cardiff-eieren Vincent Tan. Her er de etter en kamp da de begge fortsatt var eliteserietrenere i 2012.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Cardiff har en moderne stadion. De har en supporterkultur og økomisk sterk eier og summen av det gjør at det finnes muligheter til å utvikle klubben videre, sier Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo som er begeistret over utfordringen Ole Gunnar Solskjær når begir seg ut på.

– Sånn jeg kjenner Ole Gunnar er dette elementer han har vurdert nøye før han takket ja til jobben.

Kontroversiell eier

Da Solskjær torsdag ble presentert som ny manager i Premier League-klubben Cardiff City innrømmet han samtidig at han har mottatt tekstmeldinger fra personer som har bedt ham tenke seg om to ganger før han tok jobben.

Noe av årsaken er klubbens malaysiske eier Vincent Tan som angivelig skal være mer opptatt av å tjene penger enn å tenke på fotballen.

Høgmo mener Solskjær har tatt høyde for dette.

– Ole Gunnar er en person som tenker godt gjennom ting før han gjør noe, sier Høgmo.

Solskjær møtte Cardiff-eieren personlig før avtalen kom i boks. Nettopp derfor tar Høgmo dette med ro.

– Et godt valg

– Jeg regner med at Ole Gunnar har tatt høyde for at han skal samarbeide med eieren. Han har jo møtt han selv, sier Høgmo.

– Hvor langt mener du Solskjær kan nå som manager?

– Han kommer til å dra Cardiff videre, det betyr å klatre opp i Premier League-systemet. Hvor langt han når får vi vente å se, men jeg er veldig trygg på at han er et godt valg for Cardiff nå.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.