NRK Meny
Normal

Møtte 12 av 17 utenlandsproffer før uttaket

PRAHA/OSLO (NRK.no): Etter nyttår har landslagssjef Per-Mathias Høgmo reist over 5 000 kilometer for å besøke flest mulig av Norges utenlandsproffer.

Per-Mathias Høgmo

SE VIDEO: Per-Mathias Høgmo planlegger flere reiser frem mot EM-kvalifiseringen starter i september. Her er han på flyplassen i Praha mandag.

– Det er veldig nyttig å komme tett på spillerne i klubbhverdagen. Da ser jeg dem både i kamp og på trening, og så får jeg ikke minst snakket fotball med dem, sier Høgmo til NRK.no.

Da han fikk jobben som landslagssjef i fjor høst sa han tidlig at et av hans viktigste prosjekter ville bli å møte spillere i deres respektive klubbene. Disse tankene falt også i god jord hos fotballforbundet.

Tyskland og England

Etter nyttår har Høgmo satt planen ut i live.

De siste ukene har han besøkt 12 av de 17 utenlandsproffene han til slutt tok med i troppen som onsdag møter Tsjekkia i Praha.

Høgmo og Håvard Nielsen

Per-Mathias Høgmo sammen med Eintracht Braunschweig-spiller Håvard Nielsen på mandagens landslagstrening i Praha. Nielsen er på utlån til Bundesliga-klubben fra østerrikske Red Bull Salzburg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Høgmo har vært to ganger i Tyskland og én i England. Totalt har han tilbakelagt over 5 000 kilometer med fly, leiebil og tog på reisene.

– Styrker samholdet

Landslagskaptein og Fulham-proff Brede Hangeland er en av dem som har fått besøk av landslagssjefen.

– Dette tror jeg styrker samholdet i gruppa og forståelsen av hva Per-Mathias ønsker å gjøre med laget, sier Hangeland til NRK.no.

– Det er positivt at han er så mye rundt og ser oss live, sier Cardiff-proff Mats Møller Dæhli som også har fått besøkt av landslagssjefen.

Høgmo har også møtt Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget - de to andre nordmennene i Solskjær-klubben Cardiff.

Bundesliga-proffene Mohammed «Moa» Abdellaoue, Per Ciljan Skjelbreid og Tarik Elyounoussi er blant andre landslagsspillere som har fått besøkt av landslagssjefen.

Mer reising

Frem mot EM-kvalifiseringen starter hjemme mot Italia 9. september kommer Høgmo til å fortsetter reisevirksomheten.

– Det er veldig viktig å se fotball live. Det er flott å se det på tv, men det å være tilstede fysisk er en stor fordel, sier Høgmo.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.