NRK Meny
Normal

Høgmo med verdifull hjelp fra RBK-Kåre og Solskjær

LILLESTRØM (NRK): Flere av Rosenborg- og Molde-spillerne fikk en pust i bakken i seriefinalen. Det kan ha vært en genistrek før Norges skjebneuke.

Høgmo

I GODT SLAG: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har latt seg imponere over intensiteten på treningene. Her sammen med Rosenborg-trioen André Hansen, Ole Selnæs og Pål André Helland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Søderlund

BLIR VIKTIG: Alexander Søderlund jakter sitt andre landslagsmål i playoffen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg tror Kåre (Ingebrigtsen) tar en fin avgjørelse for Per-Mathias når han sparer oss landslagsgutta for Ålesund. Da slapp vi to ganger seks timer i buss og spill på kunstgress. Nå har vi vært med å trene fra dag én, så vi skal være godt rustet, sier Pål André Helland til NRK.

Vingen garanterer selv at han er «hundre prosent» skadefri, men han er forberedt på å få en jokerrolle fra benken siden treningsgrunnlaget og pusten ble satt et hakk tilbake under skadeperiodene.

Men nå bidrar han for fullt på landslagstreningene. Mandag og tirsdag var nivået så høyt at Høgmo koste seg på feltet.

– Fint å kunne samarbeide litt

– Jeg smilte godt da jeg gikk av banen sammen med resten av støtteapparatet og tenkte «dette er gøy å se», sa Høgmo, som samtidig fleipet med at tidligere landslagsving og TV 2-ekspert Jahn Ivar Jakobsen ville slitt med å holde følge.

Mohamed Elyonoussi er blant spillerne som har vist strålende form de siste ukene, og «Moi» ble også sittende hjemme da Molde avsluttet serien i Kristiansand. 21-åringen fikk en liten smell under kampen mot Celtic i Skottland.

– Samtidig fikk jeg en frihelg der jeg kunne samle overskudd. Det har vist seg før at det har hjulpet veldig mye, og derfor har jeg ofte fått en god høst, sier Elyonoussi.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norge

GOD STEMNING: Martin Ødegaard (med ryggen til), Mohamed Elyounoussi, Ole Selnæs og Haitam Aleesami sammen under tirsdagens trening.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Han påpeker at Ole Gunnar Solskjær først og fremst tenker på sitt eget lag og sine egne spillere, men:

– Når det er såpass viktige kamper, er det fint å kunne samarbeide litt.

– Vanskelig å henge med

Rosenborg-keeper André Hansen ble med til Ålesund, hvor han til gjengjeld holdt nullen og var blant banens beste. Midtstopper Vegard Forren bidro også i 3-0-seieren over Start, mens både Martin Linnes og Rosenborgs Ole Selnæs ble hjemme.

Det ble også eliteseriens toppscorer og Høgmos førstevalg på topp de siste kampene.

– Jeg tror det var viktig å få helga av. Det har vært en pil som har pekt litt nedover. Det gjorde godt. Nå kjenner jeg meg pigg og fin igjen, sier Alexander Søderlund.

Han merker også at spillergruppa er heltent før playoff-kampene. Den første mesterskapsbilletten på 16 år er 180 minutter unna.

– Det var bra trøkk (på treningene). Det var vanskelig å henge med. Gutta står på og gjør alt skikkelig, sier Rosenborg-spissen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.