Høgmo med skadeskutt mannskap

Skader og lite spilletid på viktige spillere kan føre til overraskelser når landslagssjef Per-Mathias Høgmo presenterer troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia.

Per-Mathias Høgmo

DIREKTE: Se landslagsuttaket fra Ullevaal fra kl 12.

Landslaget skal forberede seg i spanske Marbella.

Dit drar de førstkommende mandag, men må trolig reise uten Joshua King og Mats Møller Dæhli.

Begge har sagt at de håper å rekke kampen, men at de ikke er klare igjen etter skade. King var heller ikke med i 1-0-seieren borte mot Aserbajdsjan 16. november i fjor, men scoret to mål og storspilte da Norge tok sine første EM-poeng på Malta noen uker før det igjen.

Tysklands-proffene sliter

Flere av Tyskland-proffene har også slitt med lite spilletid den siste tiden. Håvard Nordtveit var ikke i troppen til Borussia Monchengladbach i helgen. Tarik Elyounoussi var tilbake etter skade og spilte 11 minutter for Hoffenheim da Hamburg ble slått 3-0.

Håvard Nielsen er også tilbake etter skade, og han spilte hele kampen for Eintracht Braunschweig i 2. Bundesliga.

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred spiller fast på Hertha Berlin og fikk 77 minutter mot Schalke, men Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern) er ute i mange uker med skade.

Nürnberg-spiller Even Hovland er imidlertid en som landslaget har fulgt med på den siste tiden, og som kan få sjansen mot Kroatia.

Hva med Ødegaard?

Mohammed Abdellaoue er tilbake etter langtidsskade, men har måttet nøye seg med spill for Stuttgarts B-lag i 3. divisjon.

Omar Elabdellaoui har spilt fast for greske Olympiakos, men var ikke i troppen til klubben sin i helgen.

Martin Ødegaard var i Høgmos tropp. Han er nå på Real Madrids B-lag, der han sist spilte en en halvtime i søndagens kamp mot Huesca. Er han i god nok form nå?

Langtidsskade

Tom Høgli (FC København), Stefan Johansen (Celtic) og Alexander Tettey (Norwich) har alle fått mye spilletid under Høgmos regjeringstid, og alle tre spiller jevnt og trutt i klubbene sine. De bør derfor være temmelig trygge på at de er med mot Kroatia også.

Andre utenlandsproffer med mye spilletid er Markus Henriksen (Alkmaar), Anders Konradsen (Rennes) og Vegar Eggen Hedenstad (Braunschweig).

Hjemme i Norge har ikke serien kommet i gang ennå, men det er likevel klart at landslagssjef Høgmo ikke kan velge seg ut Molde-spissen Fredrik Gulbrandsen. Han er langtidsskadd. Rosenborgs Alexander Søderlund har også vært skadd i sesongoppkjøringen og er neppe med mot Kroatia.

Kampen i Zagreb spilles 28. mars.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter