Normal

Høgmo klar for hett derby

Svensk spaltist: – Det blir en "galen" stemning.

AIK - Djurgården

Det går ofte hett for seg når rivalene Djurgården og AIK møtes (arkivfoto).

Foto: Persson, Fredrik / SCANPIX

Per-Mathias Høgmo åpnet med seier i sin første kamp som Djurgården-trener på søndag. Onsdag kveld blir det hett for nordlendingen på Friends Arena når hans nye klubb møter naboen AIK til det klassiske Stockholm-derbyet.

– Det blir en "galen" stemning. Det er det alltid. Vi får bare håpe at volden uteblir. Skjer det, blir det en fest som savner sitt motstykke i Skandinavia, sier journalist og spaltist i Expressen, Mathias Lühr, til NRK. Han har fulgt Djurgården tett i 12 år.

Mathias Lühr i Expressen

Mathias Lühr i Expressen har latt seg imponere av Per-Mathias Høgmo, men lover et hett derby mot AIK onsdag.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

300 politifolk

300 politifolk er kalt inn til onsdagens oppgjør, det første derbyet mellom disse to klubbene på Friends Arena.

– Jeg gleder meg utrolig til 40 000 tilskuere på Friends Arena og rammen rundt. Det er jo derfor vi holder på med dette gamet, sier Høgmo til NRK.

Han frykter ikke at derbyet skal bli ødelagt av opptøyer selv om bydelen Husby i Stockholm de siste dagene har preget av heftige opptøyer.

– De har ikke noe med fotballen å gjøre. Jeg regner med at AIK som arrangør har kontroll på dette, sier Per-Mathias Høgmo.

Tatt godt imot

Den tidligere Tromsø-treneren har blitt tatt meget godt imot i Djurgården. Også media liker den nye sjefen i den tradisjonsrike Stockholm-klubben.

– Han sprer glede, selvtillit og god stemning rundt seg, sier Mathias Lühr, som i dagens utgave av Expressen forklarer hvordan Djurgården klarte å få napp hos Høgmo.

Blant annet var Sveriges tidligere landslagssjef, Lars Lagerbäck, inne i bildet. Han snakker med Per-Mathias og overtalte ham på et vis at det var et riktig valg å ta Djurgården, sier Mathias Lühr.

Engasjert på feltet

På tirsdagens trening, den siste før møtet med AIK, var det en meget engasjert Høgmo som styrte med fast hånd.

– Det er veldig gøy. Og veldig motiverende å komme til et nytt land. Det er andre kulturer, andre spillere, andre typer motstandere og det er spennende å komme hit å sette sitt preg på dette laget, sier Per-Mathias Høgmo.

Etter onsdagens kamp mot AIK, venter en ny stor utfordring for Høgmo cupfinale mot IFK Göteborg på søndag. Også den på Friends Arena.

Per-Mathias Høgmo har fått en knallstart som trener i svenske Djurgården, men morgendagens derby mot AIK blir en stor prøve.

VIDEO: Per-Mathias Høgmo er på plass som Djurgården-trener.

Fotballnyheter