Høgmo klar for hett derby

Svensk spaltist: – Det blir en "galen" stemning.

AIK - Djurgården

Det går ofte hett for seg når rivalene Djurgården og AIK møtes (arkivfoto).

Foto: Persson, Fredrik / SCANPIX

Per-Mathias Høgmo åpnet med seier i sin første kamp som Djurgården-trener på søndag. Onsdag kveld blir det hett for nordlendingen på Friends Arena når hans nye klubb møter naboen AIK til det klassiske Stockholm-derbyet.

– Det blir en "galen" stemning. Det er det alltid. Vi får bare håpe at volden uteblir. Skjer det, blir det en fest som savner sitt motstykke i Skandinavia, sier journalist og spaltist i Expressen, Mathias Lühr, til NRK. Han har fulgt Djurgården tett i 12 år.

Mathias Lühr i Expressen

Mathias Lühr i Expressen har latt seg imponere av Per-Mathias Høgmo, men lover et hett derby mot AIK onsdag.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

300 politifolk

300 politifolk er kalt inn til onsdagens oppgjør, det første derbyet mellom disse to klubbene på Friends Arena.

– Jeg gleder meg utrolig til 40 000 tilskuere på Friends Arena og rammen rundt. Det er jo derfor vi holder på med dette gamet, sier Høgmo til NRK.

Han frykter ikke at derbyet skal bli ødelagt av opptøyer selv om bydelen Husby i Stockholm de siste dagene har preget av heftige opptøyer.

– De har ikke noe med fotballen å gjøre. Jeg regner med at AIK som arrangør har kontroll på dette, sier Per-Mathias Høgmo.

Tatt godt imot

Den tidligere Tromsø-treneren har blitt tatt meget godt imot i Djurgården. Også media liker den nye sjefen i den tradisjonsrike Stockholm-klubben.

– Han sprer glede, selvtillit og god stemning rundt seg, sier Mathias Lühr, som i dagens utgave av Expressen forklarer hvordan Djurgården klarte å få napp hos Høgmo.

Blant annet var Sveriges tidligere landslagssjef, Lars Lagerbäck, inne i bildet. Han snakker med Per-Mathias og overtalte ham på et vis at det var et riktig valg å ta Djurgården, sier Mathias Lühr.

Engasjert på feltet

På tirsdagens trening, den siste før møtet med AIK, var det en meget engasjert Høgmo som styrte med fast hånd.

– Det er veldig gøy. Og veldig motiverende å komme til et nytt land. Det er andre kulturer, andre spillere, andre typer motstandere og det er spennende å komme hit å sette sitt preg på dette laget, sier Per-Mathias Høgmo.

Etter onsdagens kamp mot AIK, venter en ny stor utfordring for Høgmo cupfinale mot IFK Göteborg på søndag. Også den på Friends Arena.

Per-Mathias Høgmo har fått en knallstart som trener i svenske Djurgården, men morgendagens derby mot AIK blir en stor prøve.

VIDEO: Per-Mathias Høgmo er på plass som Djurgården-trener.

Fotball

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Zlatan med frispark-scoring

  Zlatan Ibrahimovic er i ferd med å finne formen igjen etter sine langvarige skadeproblemer. Han scoret direkte på frispark da Milan vant 3-0 over Genoa.

  Før det var spilt ti minutter av onsdagens bortekamp fikk den 40-årige svensken ta frispark fra 25 meter. Milan stilte opp flere spillere foran muren, og mens han var i tilløpet løp de til siden i håp om å lage et hull han kunne skyte i.

  Zlatan skrudde i stedet ballen på den andre siden av muren og så den forsvinne inn i hjørnet utenfor keeper Salvatore Sirigus rekkevidde.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • «Moi» tilbake for Southampton

  Mohamed Elyounoussi fikk spille det siste kvarteret da hans Southampton spilte 2-2 mot Leicester i Premier League onsdag kveld.

  Elyounoussi hadde vært på banen i ti kamper på rad for Southampton før han gikk glipp av møtet med Liverpool på bortebane sist runde.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic