NRK Meny
Normal

Høgmo henter assistent fra Djurgården

Djurgården-trener Martin Foyston (32) blir Per-Mathias Høgmos assistent på landslaget i de to siste VM-kvalifiseringskampene.

Høgmo

Per-Mathias Høgmo tar med seg Djurgården-trener Martin Foyston til Norge, ifølge Expressen.

Foto: Hillergren, Andreas / NTB scanpix

Ifølge den svenske avisen Expressen er svensken også aktuell som fast assisterende trener for Høgmo. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Informasjonsansvarlig i Norges Fotballforbund, Svein Graff, sier til NRK.no at Foyston skal være med til Slovenia og Island først og fremst som video- og analyseansvarlig.

– Dette har vært oppgaver som Ola By Rise tidligere har tatt seg av. Det er for tidlig å si hvordan det vil bli i 2014, sier han.

Engelske Foyston var en av Høgmos assisterende trenere da nordmannen trente den svenske klubben. Også her var det Høgmo som tok initiativ til å hente briten til Sverige.

Ble hentet fra Fulham

Foyston hadde spesielt ansvar for individuell utvikling og videoanalyse i Djurgården. Han hadde blant annet jobbet syv år i Fulham før Høgmo hentet ham til Sverige.

– Er det aktuelt å hente ham inn på permanent basis?

– Det er ikke gjort noen avtale for 2014 foreløpig. I første omgang forholder vi oss til Skullerud. Dette er det Høgmo som tar seg av, sier Graff.

– Støtteapparat for 2014 er noe han vil bruke tid på å få på plass, poengterer landslagets medietalsmann.

Skullerud inntil videre

Det har vært mye inn og ut på landslaget den siste uka. Først forsvant Egil «Drillo» Olsen ut av sjefsstolen. Deretter mistet assistenttrener Ola By Rise jobben til fordel for Tor Ole Skullerud. By Rise hadde da vært i jobben siden 2006.

Landslagets mangeårige fysioterapeut Roar Robinson måtte også gå - inn kommer i stedet Thomas Ødegaard, som har lang fartstid med det norske U21-landslaget.

Roar Robinson hadde ledet oppvarmingen på landslaget i mer enn 1000 kamper.

Allerede i sitt første landslagsuttak gjør Per Mathias Høgmo mange endringer. Den nye landslagssjefen tar inn nye folk både i troppen OG i støtteapparatet.
Reporter: Carl Andreas Wold, foto: Lokman Ghorbani, redigering: Marianne Melau

VIDEO: Mange endringer i Høgmos landslag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.