Disse skal hjelpe Høgmo til EM

Og nå varsler landslagssjefen at han vil kontakte arbeidsløse Ole Gunnar Solskjær.

Petter Rudi og Trond Sollied

Petter Rudi og Trond Sollied skal gjøre landslagssjefen best mulig forberedt på kommende motstandere.

Foto: NTB Scanpix

– Jo før vi får positive signaler, jo bedre, sier Per-Mathias Høgmo til NRK.no, og antyder at laget må begynne poengfangsten i de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria.

Høgmo engasjert

Per-Mathias Høgmo har fått en tøff start som landslagssjef, men er på ingen måte alene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Og for å være best mulig forbredt henter han nå inn ytterligere eksperthjelp utenfra.

  • Trond Sollied blir speider i utlandet
  • Petter Rudi skal følge kommende motstandere

55 år gamle Sollied har lang erfaring som trener i utlandet, og har hatt suksess blant annet med Club Brügge og Gent i Belgia, samt Olympiakos i Hellas.

– Trond har et svært godt fotballhode og bor i Belgia, så å bruke han som speider det sier seg selv, sier Høgmo.

Analysehjelp

Markus Henriksen var blant de som var utelatt av troppen da EM-kvalifiseringen begynte. Siden den tid har Sollied fulgt midtbanespilleren i AZ Alkmaar, og i går tok landslagssjefen han inn igjen i varmen. Også tidligere Englands-proff og Molde-spiller Petter Rudi blir sentral når en presset Høgmo skal snu Norges negative kurve.

– Petter Rudi er en super speider, og en mann vi kan bruke til å se kamper for oss, er Høgmos beskrivelse av mannen som allerede har analysert Malta foran kvalifiseringskampen i neste uke.

Høgmo støtteapparat

Jarl Torske (t.v) og Martin Foyston (t.h) er blant de som allerede er hentet inn i Høgmos nye støtteapparat.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Vil snakke med Solskjær

Høgmo har allerede sikret seg et solid og relativt massivt støtteapparat siden han tok over jobben som landslagssjef for et år siden. Blant annet er Sigurd Rushfeldt hentet inn som angrepstrener. Nå kan en annen tidligere spiss bli aktuell som sparringspartner.

– Ole Gunnar Solskjær er en god kollega som jeg alltid har snakka mye med, og som jeg har besøkt mye i Cardiff. Han er en jeg alltid vil ha glede av å snakke fotball med.

Har du snakket med han siden han sluttet i Cardiff?

– Jeg prata med han da han stod midt oppi det, så nå skal han få ro. Men jeg kommer selvfølgelig til å prate med han, sier Høgmo.

Totalt teller Per-Mathias Høgmo støtteapparat 16 personer på papiret hvis man utelater speidere som Rudi og Sollied. Ni av disse har blitt hentet inn av landslagssjefen siden han overtok jobben etter Egil Olsen.

Fotballnyheter