NRK Meny
Normal

Høgmos bønn til folket: Vær tålmodige

MARIBOR (NRK.no): Norges nye landslagssjef er klokkeklar på en ting: Det kommer til å ta tid å løfte landslaget tilbake til gamle høyder.

Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var offensiv da han møtte pressen i Maribor lørdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Litt før halv tolv lørdag formiddag tok landslagssjefen i mot norsk presse på spillerhotellet Habakuk i Maribor. Da hadde han allerede sett tapet mot Slovenia om igjen på pc-en og var klar på én ting:

Prosjekt «Nye Norge» kommer til å ta tid. Derfor ber han det norske fotballpublikum være tålmodig.

– Jeg håper man ser at det dette prosjektet kommer til å kreve tid og at vi dermed kan glede oss over at veien er målet like mye som sluttdelen, sa han.

Gullklokke

Mens flere fotballpersonligheter, deriblant NRK-kommentator Arne Scheie, mente at det ikke var store fremskritt å spore fra Drillo-tiden, insisterte Høgmo selv på at det var mye positivt å se i laget etter ydmykelsen i Maribor fredag kveld.

Ifølge Høgmo er spillerne positive til omveltningene han har satt i gang og tross tre baklengsmål i bagasjen skal det ha vært positiv stemning i troppen fredag kveld.

– Jeg kan jo nevne Tarik (Elyounoussi), som fikk gullklokka (25 landskamper) etter kampen i går kveld. Han sa at det selvsagt var en nedtur resultatmessig, men han sa også at det hadde vært morsomt å spille, svarte Høgmo på spørsmål fra NRK.no om hvilke tilbakemeldinger han har fått av spillerne på den nye spillestilen.

Små gleder

Høgmo frir nå til folket og kom med følgende budskap lørdag formiddag:

Det norske fotballpublikum må nyte de små gledene som hver kamp fremover gir, og så kan fotballfans og landslagsspillere sammen feire et bra sluttresultat med EM-plass i Frankrike-EM om tre år.

– Vi hadde alle veldig lyst til å komme til Brasil, men nå håper jeg så mange som mulig i dette landet også har lyst til å se norsk fotball gå i riktig retning og at vi klarer å se fremover sammen, sier Høgmo.

Det er et «samarbeid» han vil at skal starte allerede på Ullevaal til tirsdag.

– Jeg håper at folk har lyst til å komme og se mye av det vi viste i går allerede mot Island, sier han.

Norge avslutter VM-kvalifiseringen hjemme på Ullevaal mot Island førstkommende tirsdag kl 20. Etter fredagens 3-0-tap mot Slovenia er Norge uten mulighet til å kvalifisere seg til VM i Brasil neste sommer.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia