Høgmos bønn til folket: Vær tålmodige

MARIBOR (NRK.no): Norges nye landslagssjef er klokkeklar på en ting: Det kommer til å ta tid å løfte landslaget tilbake til gamle høyder.

Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var offensiv da han møtte pressen i Maribor lørdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Litt før halv tolv lørdag formiddag tok landslagssjefen i mot norsk presse på spillerhotellet Habakuk i Maribor. Da hadde han allerede sett tapet mot Slovenia om igjen på pc-en og var klar på én ting:

Prosjekt «Nye Norge» kommer til å ta tid. Derfor ber han det norske fotballpublikum være tålmodig.

– Jeg håper man ser at det dette prosjektet kommer til å kreve tid og at vi dermed kan glede oss over at veien er målet like mye som sluttdelen, sa han.

Gullklokke

Mens flere fotballpersonligheter, deriblant NRK-kommentator Arne Scheie, mente at det ikke var store fremskritt å spore fra Drillo-tiden, insisterte Høgmo selv på at det var mye positivt å se i laget etter ydmykelsen i Maribor fredag kveld.

Ifølge Høgmo er spillerne positive til omveltningene han har satt i gang og tross tre baklengsmål i bagasjen skal det ha vært positiv stemning i troppen fredag kveld.

– Jeg kan jo nevne Tarik (Elyounoussi), som fikk gullklokka (25 landskamper) etter kampen i går kveld. Han sa at det selvsagt var en nedtur resultatmessig, men han sa også at det hadde vært morsomt å spille, svarte Høgmo på spørsmål fra NRK.no om hvilke tilbakemeldinger han har fått av spillerne på den nye spillestilen.

Små gleder

Høgmo frir nå til folket og kom med følgende budskap lørdag formiddag:

Det norske fotballpublikum må nyte de små gledene som hver kamp fremover gir, og så kan fotballfans og landslagsspillere sammen feire et bra sluttresultat med EM-plass i Frankrike-EM om tre år.

– Vi hadde alle veldig lyst til å komme til Brasil, men nå håper jeg så mange som mulig i dette landet også har lyst til å se norsk fotball gå i riktig retning og at vi klarer å se fremover sammen, sier Høgmo.

Det er et «samarbeid» han vil at skal starte allerede på Ullevaal til tirsdag.

– Jeg håper at folk har lyst til å komme og se mye av det vi viste i går allerede mot Island, sier han.

Norge avslutter VM-kvalifiseringen hjemme på Ullevaal mot Island førstkommende tirsdag kl 20. Etter fredagens 3-0-tap mot Slovenia er Norge uten mulighet til å kvalifisere seg til VM i Brasil neste sommer.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  De gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • André Hansen ut med skade

  Skadene hoper seg opp for landslaget før de viktige kampene mot Tyrkia og Montenegro om to uker. I kveld måtte keeper Hansen gi seg halvveis ut i andre omgang med det som så ut som en smell i kneet.

  – Han går av fordi han har vondt i venstre kne, en vridning i kneet som gjør vondt. Det er for tidlig å si noe om landskampene, sa RBK-lege Reidar Due etter kampen.

  Selve kampen vant Rosenborg til slutt 3-1. Formspiller Stefano Vecchia satte inn 1-0 etter 26 minutter spill. Kent Håvard Eriksen utliknet ti minutt ut i andre omgang.

  Men Rosenborg kom tilbake. Vecchia headet inn sitt andre for kvelden et kvarter før slutt, mens Noah Holm punkterte kampen på overtid med RBKs tredje scoring.

  Med det tar Rosenborg viktige poeng i medaljestriden.

  Eliteserien fotball 2021: Rosenborg - Mjøndalen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kjempetabbe avgjorde for Vålerenga

  Agnete Nielsen utnyttet en tabbe av gjestene og senket erkerivalene rett før slutt. Malin Brenn mistet ballen på klønete vis, og Nielsen kunne enkelt avgjøre kampen.

  – Det skjedde veldig plutselig. Jeg hadde bare en tanke i hode, og det var at den ballen skal bare inn. Det var deilig. sier Nielsen.

  Det var også Vålerenga som kom best i gang i hovedstaden. Etter en halvtimes spill chippet Marie Dølvik Markussen Vålerenga i ledelsen etter en strålende kontring.

  Kampen var tett og jevn gjennom samtlige 90 minutter. Og LSK slo tilbake et kvarter før slutt. Mimmi Löfwenius ble truffet av innlegget til Emilie Haavi, og ballen skrudde så vidt inn ved lengste stolpe.

  Men drøye ti minutt før slutt avgjorde Agnete Nielsen, og sendte Vålerenga opp i ryggen på LSK på tabellen. Seieren holder også liv i medaljedrømmen til hovedstadslaget.

  – Det var en veldig viktig kamp rent innbyrdes også, for tabellen. Jeg har hørt at disse kampene er spesielle, og det var mange på stadion og god stemning, avslutter Nielsen.

 • Tviler på fullsatt Lerkendal

  Det åpnes for fulle stadioner igjen i helgen, men Rosenborg tror ikke det blir fullsatt på Lerkendal når 80-åringen Nils Arne Eggen skal hylles i kampen mot Mjøndalen søndag.

  Men selv om samfunnet da er gjenåpnet, tror ikke markedssjef Harald Lundemo i Rosenborg at det blir fulle tribuner allerede da.

  – Vi håper på 9-10.000, sier Lundemo til NTB.

  Det er langt under Lerkendals kapasitet på 21.400 tilskuere.

  – Folk trenger tid på å omstille seg, beskjeden om gjenåpning kom i seneste laget for denne kampen. Men mot Vålerenga skal vi ha en skikkelig åpningsfest der målet er å fylle Lerkendal, sier Lundemo om oppgjøret 17. oktober.

  mZarcfiz-V8
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo