Høgli reddet VM-håpet for Norge: – Scorer omtrent en gang i skuddåret

TIRANA/OSLO (NRK.no): Det så bekmørkt ut. Så dukket Tom Høgli opp og headet inn målet som reddet ett særdeles viktig poeng for Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Albania.

Tom Høgli etter 1-1 og scoring mot Albania.

Tom Høgli sier det var utrolig deilig å score. – Jeg scorer jo en gang i skuddåret omtrent, sier landslagsspilleren.

Tom Høgli

Tom Høgli rakk knapt å feire utligningsmålet før han løp tilbake mot midtsirkene for å jakte et seiersmål. Det kom aldri, men Norge tok likevel et viktig poeng med seg fra kampen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det var utrolig deilig å score. Jeg scorer jo en gang i skuddåret omtrent, så det er deilig. Det er godt å ta med seg inn mot den kommende uka, sier Tom Høgli til NRK.no etter kampen.

Valdet Ramas mål like før pause gjorde VM-motbakken bratt for Norge. Egil Olsens menn måtte ut og jage utligningsmål, men slet med å spille seg til store sjanser.

På en corner fire minutter før slutt løsnet det endelig. Espen Ruud sendte ballen inn foran mål, og Tom Høgli stupte inn 1-1.

For første gang på tre timer stilnet det på tribunene i Albania.

– Det er en tøff kamp, som forventet. Vi møter et ok lag på en vanskelig hjemmebane. Men vi skulle vinne i dag, så helt fornøyd er vi ikke, oppsummerer Høgli.

– Viktig poeng

Egil Olsen ønsket seg også seier, men slik kampen ble er han glad det i det hele tatt ble poeng for Norge.

I utgangspunktet skulle vi helst hatt tre poeng, men slik det utviklet seg er jeg likevel ikke så veldig misfornøyd, for vi gjør en dårlig kamp, sier «Drillo» til NRK.no.

– Men vi står på og får scoringen på slutten. Humøret er betydelig bedre enn om vi hadde tapt 1-0. Vi er veldig godt med fremdeles når det gjelder play off-plass. De sjansene er ikke svekket noe særlig, mener landslagssjefen.

Høgli tror også det er andreplassen Norge må gå for.

– Det er en ærlig sak. Vi har mange hjemmekamper, så vi er med i gruppa, sier han.

Slovenia sikret 4-2-seier borte mot Island i den andre kampen i Norges gruppe fredag kveld. Sveits ledeer fremdeles gruppa, ett poeng foran Albania. Norge er nummer fire, ett poeng bak Island.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Egil Drillo Olsen etter 1-1 borte mot Albania.

- Sånn som det utvikla seg, er jeg ikke så misfornøyd. Vi spilte en dårlig kamp, sier Egil Olsen etter kampen.

King yppet seg

Det kokte på tribunene allerede to timer før kampstart, og da vertsnasjonen spilte seg til kampens første sjanse etter bare ett minutts spill ble lydnivået enda høyere - selv om Rune Almenning Jarstein ryddet unna for Norge.

Joshua King

Joshua King var stadig en trussel for det albanske forsvaret tidlig i kampen, men spissen fikk etter hvert vanskelige arbeidsforhold.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Joshua King fikk tillit fra start og viste frem noen av sine tekniske ferdigheter da han etter ti minutter dro seg inn fra høyresiden. King la inn foran mål, men Tarik Elyounoussi fikk det ikke til å stemme i avslutningsøyeblikket og sendte ballen over tverrliggeren.

Norges andre store mulighet kom vel midtveis i omgangen. Etter et hjørnespark havnet ballen på 16-metersstreken hos Markus Henriksen som dundret til på hel volley, men ballen gikk like utenfor stolperota.

Så skjedde det som ikke måtte skje for Norge. I sin andre landskamp for Albania scoret Valdet Rama og sendte vertskapet opp i ledelsen fire minutter før pause.

Store Albania-sjanser

Norge tok over mye av spillet i andre omgang, men slet med å spille seg til store muligheter. Det klarte derimot Albania på de få visittene de hadde.

Hamdi Salihi var farlig nær scoring da han headet mot bakre stolpe i duell med Tom Høgli, men Jarstein klarte å vippe ballen unna.

Bare minutter senere var Albania nok en gang farlig frempå, men Emiljano Vilas forsøk endte i nettveggen.

Også etter Norges utligningsmål hadde vertskapet én stor mulighet, men Norge og «Drillo» kunne til slutt puste lettet ut for et viktig poeng.

Norges neste VM-kvalifiseringskamp er mot Kypros 6. september.

Fotballnyheter