NRK Meny
Normal

Høgli hater landslagets garderobemusikk

SANDVIKA (NRK.no): Tom Høgli (31) «putter en finger i hvert øre» når unggutta på landslaget tar kontroll over musikkspilleren i garderoben.

Tom Høgli

OPPGITT: Tom Høgli har lite til overs for partymusikken som gjaller i landslagsgarderoben i timen før avspark.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Musikken i garderoben er virkelig ikke bra. Det er terningkast én rett og slett, sier Høgli oppgitt når spørsmålet dreier seg om hva slags musikk som spilles i garderoben før landslaget skal spille kamp.

Norge møter Estland til privatlandskamp på Ullevaal onsdag kveld, og spillerne forteller villig vekk når NRK.no spør om hva som skjer i landslagsgarderoben den siste timen før avspark.

Stikkord: dundrende partymusikk og lettkledd dansing.

Joshua King

DJ KING: Joshua King er mannen landslagspillerne trekker frem som den største brukeren av garderobens høyttalere.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Man skulle tro vi skulle på nattklubb, sier Høgli og sukker.

King er musikk-kongen

Høglis kritikk retter seg først og fremst mot det som peker seg ut som landslagets selvutnevnte «garderobe-DJ», Joshua King.

Blackburn-spissen trekkes frem av flere spillere for å være mannen som stort sett styrer musikken i den norske landslagsgarderoben.

– Det er først og fremst Joshua, men også Omar (Elabdellaoui journ.anm.) og Harmeet (Singh journ.anm.) pleier å spille noen låter. Det går i en del afrikanske rytmer og en del partyhits. Av og til blir det noen dansetrinn på gulvet. Det er god stemning, beskriver Tarik Elyounoussi.

– Det nye albumet til Nico & Vinz har blitt mye spilt, legger Håvard Nilsen til, som personlig trives med høy partyfaktor på musikken.

– Så lenge det kommer en og annen sang jeg liker, går det greit. Jeg forsvinner inn i bobla mi uansett så det er ikke noe stort problem, sier Ørjan Nyland.

– King vet ikke hvem Springsteen er

Tom Høgli er imidlertid ikke den første som ytrer misnøye over den høye partyfaktoren som i større grad enn tidligere har begynt å råde i landslagsgarderoben.

Tidligere assistenttrener Ola By Rise skrev i sin bok «Ballens bane» at musikken hadde blitt «helt håpløs» de siste årene av hans tid med landslaget.

– Av og til kommer det en og annen låt som er litt fengende, men for det meste er det helt... ja uff, fortsetter Høgli.

Selv foretrekker den 30 år gamle Harstad-væringen Bruce Springsteen-musikk.

– Men jeg tror ikke Joshua vet hvem Springsteen er en gang, ler han.

Helland siste tilskudd i troppen

Joshua King er uaktuell for de forestående landslagskampene mot Estland og søndagens kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.

Spissen er ryggskadet, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo har hentet inn Alexander Søderlund og Pål André Helland for å erstatte den sterke angriperen.

Det er også usikkert hvorvidt Alexander Tettey, som fikk en smell i kneet på trening mandag, blir klar til Estland-kampen.

Fotballnyheter