NRK Meny
Normal

Hodgson frykter jungelen: – Det blir et problem

England-sjef Roy Hodgson (66) sliter med å finne noe å glede seg over etter å ha havnet i den antatt tøffeste VM-gruppa.

Roy Hodgson

IKKE FORNØYD: Roy Hodgson var alt annet enn et stort glis etter VM-trekningen fredag.

Foto: NELSON ALMEIDA / Afp

– Det er en meget tøff gruppe - ingen tvil om det, sier Hodgson til engelske medier etter at laget havnet i den ene av to knalltøffe grupper under fredagens VM-trekning i Brasil.

Roy Hodgson

MØTES I ÅPNINGEN: Roy Hodgson hilste pent på Italia-sjef Cesare Prandelli etter VM-trekningen. De to møttes i VMs første runde.

Foto: PAULO WHITAKER / Reuters

Sjekk gruppeoversikten:

Mareritt-trekning for England

Ikke bare skal Hodgson og hans mannskap møte to av verdens beste fotballnasjoner i Uruguay og Italia.

Men enda mer bekymret virker Hodgson å være over å måtte spille åpningskampen under regnskog-fuktige omgivelser i Amazonas-byen Manaus.

Klamt og varmt

Manaus ligger et godt stykke inn i de dype Amazonas-skogene, og luftfuktigheten midt i juni vil være noe ganske annet enn hva engelskmennene er vant til fra lavlandet på fotball-øya.

På forhånd hadde Hodgson gjort det helt klart at dersom det var ett sted han ikke ville spille VM-fotball - ja, så var det i klamme Manaus.

– Klimaet i Manaus er et problem. Manaus er stedet vi ønsker å unngå, fortalte den engelske landsalgssjefen til engelsk presse tidligere denne uken.

Temperaturen i Manaus ligger jevnt rundt 30 varmegrader, med en luftfuktighet på over 80 prosent året rundt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Arena Amazonia

ARENA AMAZONIA: Stadion i Manaus har fått det klingende navnet Arena Amazonia. Stadion er fremdeles under bygging. Dette bildet er tatt 25. november i år. Arenaen vil bli brukt til fire kamper under fotball-VM.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

Må fly til åpningskampen

England har allerede booket treningsleir i Brasil under VM, og treningsleiren ligger fem og en halv time unna kamparenaen i åpningen mot Italia.

– Jeg får vel si at det er positivt at vi bare har én lang reise i løpet av mesterskapet. Jeg er fortsatt veldig positivt innstilt. Vi har 11 mot 11 i alle kampene. Hvis vi er godt forberedt kan vi vinne alle kampene, sier Hodgson.

Også den engelske fotballkommentatoren Alan Smith forsøker å se det positive i Englands gruppespill.

– Det er ikke det beste italienske laget jeg har sett. Kommer de til å takle varmen bedre enn oss? Kanskje. Vi må bare sørge for å ikke tape den første kampen, så kan dette gå bra. Vi må være optimistiske, sier Smith til Sky Sports.

England havnet i det mange allerede har døpt dødens gruppe i VM-sluttspillet. Uruguay og Italia er i øyeblikket nummer seks og sju på verdensrankingen, mens Costa Rica - det antatt dårligste laget i gruppa - faktisk er så høyt som nummer 31 i verden.

– Det er vanskelig å finne noe positivt å si om våre gruppemotstandere. Selv Costa Rica er et veldig godt lag. Jürgen Klinsmann har allerede advart meg om hvor gode de er etter å ha møtt dem i kvalifiseringen, sier Hodgson.

Svak statistikk

Statistikken taler imidlertid mot Hodgsons menn.

England har aldri slått Uruguay i mesterskapssammenheng. I 1954 ble det tap, og i 1966 ble det uavgjort på Wembley. England står kun bokført med én seier etter sju mesterskapskamper mot Italia. Sist England møtte Italia, ble det tap på straffer under EM-kvartfinalen i 2012.

England har aldri møtt Costa Rica før.

– Skal vi bli best, må vi slå de beste. Vanskelig gruppe, men jeg gleder meg! Kom igjen, Brasil 2014! skriver Wayne Rooney på sin offisielle Facebook-konto fredag.

Fotballnyheter