NRK Meny
Normal

Hodgson: – Sett en tier på England i VM

Englands landslagstrener Roy Hodgson vil bruke strategi- og psykologi-teamet som hjalp Storbritannia under sommer-OL 2012 til å vinne fotball-VM i Brasil.

Roy Hodgson

Roy Hodgson gliser bredt under møtet mellom Tottenham og Manchester United på White Hart Lane. England-treneren har stor tro på at «Three Lions» skal gjøre det godt i neste års fotball-VM.

Foto: Suzanne Plunkett / Reuters

  • Se gruppetrekningen til Brasil-VM på NRK1 fra kl 16.50!

Fredag ettermiddag får vi vite hvilke lag som møtes i det innledende gruppespillet under neste års VM i Brasil. Englands landslagstrener Roy Hogdson fikk spørsmål om han ville satt en tier på at hjemmenasjonen stikker av med VM-pokalen, og svarte selvsikkert:

– Nei, jeg ville satt en tier på England. Hvis jeg setter den på Brasil har jeg bare mulighet til å miste den, så hvorfor ikke sette den på det laget jeg ønsker at skal vinne?

Den tidligere Viking-, Liverpool og Fulham-treneren tok England til førsteplass i sin gruppe i VM-kvalifiseringen, etter at Steven Gerrard nærmest egenhendig senket Polen i siste spillerunde. De to siste treningskampene – mot Chile og Tyskland – har endt med tap, men Hodgson tillater seg å tro på noe stort.

– Vi er her, vi er en del av det. Det er en herlig følelse, og trekningen kommer til å bli spennende. Vi håper selvfølgelig å få en trekning vi er fornøyd med, men vi tar det vi får – og det er det viktigste, sier England-treneren til britiske The Guardian.

Vil bruke OL-erfaring

Hodgson kommer til å være den første britiske treneren siden Glenn Hoddle i 1998 som leder England i et VM-sluttspill.

– Vi skal stille oss på linje, vi skal høre nasjonalsangen spille. Det er en bølge av følelser man ikke kan motstå, og det er veldig vanskelig å beskrive, sier Hodgson, og legger til at han vil være stolt når første spark på ballen tas.

London-OL resulterte i britenes største medaljefangst de siste ti årene. Hodgson vil blant annet vende seg til Sebastian Coe – den tidligere OL-vinneren som sørget for å få OL til London – for å gi spillerne innsikt i hvordan man takler press i store mesterskap.

– Coe måtte jobbe under stort press. Han var den beste 1500-meteren i verden, og alle forventet at han skulle vinne. Det er et ekstremt press, selv når du vet at du er god nok, sier Hodgson.

England er seedet i den fjerde gruppen under trekningen som starter klokken 17.00 fredag ettermiddag. Det har imidlertid blitt varslet endringer i seeding-gruppene som kan flytte England til gruppe to. Skulle det skje kan de møte to storlag – for eksempel Brasil og Nederland – allerede i gruppespillet.

– Min beskjed til mine spillere er at vi ikke skal frykte noen. Vi kommer hit for å vise respekt. Vi vet at uansett hvem vi møter så er vi kapable både til å tape og vinne, sier Hodgson til BBC.

Fotballnyheter