NRK Meny
Normal

Hjelmseth om keeperduellen: – Jeg vinner den!

STOCKHOLM (NRK.no): Norge-keeper Ingrid Hjelmseth er stinn av selvtillit før EM-finalen mot Tyskland, hvor det som regnes som verdens beste målvakt står på motsatt side av banen.

Montasje: Nadine Angerer/Ingrid Hjelmseth

Keeperduellen mellom Tysklands Nadine Angerer og Norges Ingrid Hjelmseth kan bli helt avgjørende i dagens EM-finale.

Foto: NTB Scanpix

  • Følg EM-finalen Norge - Tyskland fra kl 16.00 på NRK1!

– Keeperduellen kan bli avgjørende, ja, og den vinner jeg, sier Ingrid Hjelmseth og smiler lurt.

33-åringen har storspilt i EM, og har vært den store snakkisen etter at hun reddet to av Danmarks forsøk fra straffemerket i semifinalen – og dermed sendte Norge til finalen.

Målvakten har god grunn til å ha tro på seg selv før søndagens møte med Tyskland.

Avgjørende duell

I finalen møter Norge veteranen Nadine Angerer, som mange har regnet som verdens beste keeper på kvinnesiden. Nå har flere eksperter uttalt at Hjelmseth er en real utfordrer til den betegnelsen.

Pellerud

Landslagssjef Even Pellerud tror keeperduellen blir helt avgjørende.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er sannsynligvis de to beste keeperne i verden som møtes i finalen. Det blir en duell der som sikkert kan påvirke kampen, og det blir nok ingen tabbemål, i alle fall, sier Norge-trener Even Pellerud til NRK.no.

Han vil ikke spekulere i hvem som er den beste av de to, men Hjelmseth er noe klarere i talen:

– Jeg håper og tror at det er meg, sier hun.

Angerer tør ikke å være like frempå, og svarer i stedet med å rose sin norske kollega.

– Jeg vet ikke hvem som er best, jeg vet bare at Ingrid er skikkelig, skikkelig god. Jeg har fulgt med henne i mange år og sett hvor mye hun har utviklet seg. Jeg er rett og slett «fan» av henne, sier hun.

Måtte slite benken

Bente Nordby var førstekeeper for Norge i en årrekke, og Hjelmseth måtte slite landslagsbenken lenge før hun slapp til da Nordby la opp. De siste tre årene har hun vært selvskreven i startoppstillingen, og blir veldig glad for å høre de rosende ordene fra Angerer.

– Det er veldig fint å få høre sånt om seg fra en så god målvakt. Når det gjelder henne er jeg imponert over hvor flink hun er til å lese spillet, og hun spilte jo for ikke så lenge siden et helt VM uten å slippe inn mål, sier Hjelmseth.

Den 36 år gamle tyskeren har vunnet det meste i karrieren, og har vært med på å

Haavi

Emilie Bosshard Haavi beskriver Angerer som en av de beste keeperne i verden.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

beseire Norge en rekke ganger. De norske spillerne prøver å ikke tenke for mye på at det er nettopp henne de må overliste dersom de kommer til målsjanser.

– Nei, vi kan ikke det, for da kan vi bli nervøse og stresset. Så det tenker vi ikke noe på, sier Emilie Bosshard Haavi.

– Komplett målvakt

Angriperen beskriver Angerer som en tilnærmet komplett målvakt, men har likevel merket seg noe som kan minne om en svakhet:

– Hun er ikke så veldig høy for å være en målvakt, og det kan av og til ha litt å si for rekkevidden og sånn, sier hun om den 175 cm høye Angerer.

Pellerud forteller at han ikke har viet mye tid på å snakke om hvordan man overlister Tyskland-kapteinen, og at det kanskje har vært litt bevisst.

– Vi skal i alle fall ikke snakke henne opp mer enn nødvendig, fastslår han.

VIDEO: Slik tok Norge seg til EM-finalen

Norge har overraskende spilt seg fram til en finale i EM. Her er en oppsummering av veien dit. Redigering: Peter Bryng

VIDEO: Veien til EM-finalen

Fotballnyheter