NRK Meny
Normal

Hitzfeld advarer dommeren mot usportslige nordmenn

NYDALEN (NRK.no): Den sveitsiske treneren er fortsatt forbannet over de norske spillernes oppførsel i bortekampen for ett år siden.

Ottmar Hitzfeld

Den sveitsiske landslagstreneren Ottmar Hitzfeld møtte pressen på spillerhotellet i Nydalen mandag formiddag. Han hevder laget ikke er rystet over fadesen mot Island der de rotet bort en 4-1-ledelse.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– De angrep keeperen vår på en svært usportslig måte i 85 minutter, men dommeren lukket bare øynene, sier Hitzfeld til NRK.no mandag formiddag.

Han frykter det samme vil skje under returmøtet på Ullevaal tirsdag og vil derfor advare dommer Howard Webb før kampen starter.

Webb dømmer

– Hvis jeg får anledning vil jeg snakke med ham (Webb) om det. Jeg er fortsatt veldig sint for det som skjedde i Bern, sier trenerlegenden.

Webb er ansett som en av verdens fremste dommere og dømte både VM-finalen i 2010 og EM-finalen i fjor sommer.

Hitzfeld

Slik så det ut da Ottmar Hitzfeld viste fingeren til dommeren etter 1-1-kampen mot Norge 12. oktober 2012.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp

Gult kort til Braaten

Det har nesten gått ett år siden kampen i Bern der Brede Hangeland utlignet på corner få minutter etter 1-0-scoringen. Da kokte det over for Hitzfeld som for det første mente at det ikke var corner og for det andre mente at norske spillere blokkerte den sveitsiske keeperen på corneren.

– Det skjedde flere ganger i kampen, sier Hitzfeld.

Da Sveits-keeper Denagio Benaglio, ifølge Hirtzfeld forsøkte å si i fra til dommeren, fikk han gult kort.

På tampen av kampen fikk også Daniel Braaten gult kort, angivelig for angrep på keeper, men ifølge Hitzfeld var skaden da allerede skjedd.

Bot og suspensjon

Så sint var Hitzfeld at han viste fingeren til dommer David Fernández Borbalán etter kampen. Det førte til to kampers suspensjon og 54 000 kroner i bot fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Det var vanskelig å spille mot tolv mann, sa Hitzfeld med adresse til dommeren etter 1-1-kampen.

Barcelona

Fredag rotet Sveits bort en 4-1-ledelse hjemme mot Island. På en pressekonferanse i Nydalen i Oslo mandag kom det frem at de sveitsiske spillerne søndag hadde et møte uten treneren for å snakke ut om hva som skjedde da 4-1 plutselig ble til 4-4.

Ifølge Hitzfeld er ikke laget rystet før møtet med Norge, tross fredagens gedigne nedtur.

Island-fadesen gjør at Norge øyner håpet om gruppeseier. Med seier tirsdag vil det kun være ett poeng som skiller de to lagene.

– Norge har hatt en bra utvikling. Fra et system med nesten bare lange baller til en spillestil med langt flere kombinasjoner - nesten som Barcelona! svarer Hitzfeld på spørsmål om den norske spillestilen.

Likevel tror han Norge kommer til å slite med å ta gruppeseieren.

– Vi er i en sterkere posisjon og leder med fire poeng. Jeg tror vi vinner gruppa, sier den sveitsiske landslagstreneren.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.