Hopp til innhold

Hitzfeld advarer dommeren mot usportslige nordmenn

NYDALEN (NRK.no): Den sveitsiske treneren er fortsatt forbannet over de norske spillernes oppførsel i bortekampen for ett år siden.

Ottmar Hitzfeld

Den sveitsiske landslagstreneren Ottmar Hitzfeld møtte pressen på spillerhotellet i Nydalen mandag formiddag. Han hevder laget ikke er rystet over fadesen mot Island der de rotet bort en 4-1-ledelse.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– De angrep keeperen vår på en svært usportslig måte i 85 minutter, men dommeren lukket bare øynene, sier Hitzfeld til NRK.no mandag formiddag.

Han frykter det samme vil skje under returmøtet på Ullevaal tirsdag og vil derfor advare dommer Howard Webb før kampen starter.

Webb dømmer

– Hvis jeg får anledning vil jeg snakke med ham (Webb) om det. Jeg er fortsatt veldig sint for det som skjedde i Bern, sier trenerlegenden.

Webb er ansett som en av verdens fremste dommere og dømte både VM-finalen i 2010 og EM-finalen i fjor sommer.

Hitzfeld

Slik så det ut da Ottmar Hitzfeld viste fingeren til dommeren etter 1-1-kampen mot Norge 12. oktober 2012.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp

Gult kort til Braaten

Det har nesten gått ett år siden kampen i Bern der Brede Hangeland utlignet på corner få minutter etter 1-0-scoringen. Da kokte det over for Hitzfeld som for det første mente at det ikke var corner og for det andre mente at norske spillere blokkerte den sveitsiske keeperen på corneren.

– Det skjedde flere ganger i kampen, sier Hitzfeld.

Da Sveits-keeper Denagio Benaglio, ifølge Hirtzfeld forsøkte å si i fra til dommeren, fikk han gult kort.

På tampen av kampen fikk også Daniel Braaten gult kort, angivelig for angrep på keeper, men ifølge Hitzfeld var skaden da allerede skjedd.

Bot og suspensjon

Så sint var Hitzfeld at han viste fingeren til dommer David Fernández Borbalán etter kampen. Det førte til to kampers suspensjon og 54 000 kroner i bot fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Det var vanskelig å spille mot tolv mann, sa Hitzfeld med adresse til dommeren etter 1-1-kampen.

Barcelona

Fredag rotet Sveits bort en 4-1-ledelse hjemme mot Island. På en pressekonferanse i Nydalen i Oslo mandag kom det frem at de sveitsiske spillerne søndag hadde et møte uten treneren for å snakke ut om hva som skjedde da 4-1 plutselig ble til 4-4.

Ifølge Hitzfeld er ikke laget rystet før møtet med Norge, tross fredagens gedigne nedtur.

Island-fadesen gjør at Norge øyner håpet om gruppeseier. Med seier tirsdag vil det kun være ett poeng som skiller de to lagene.

– Norge har hatt en bra utvikling. Fra et system med nesten bare lange baller til en spillestil med langt flere kombinasjoner - nesten som Barcelona! svarer Hitzfeld på spørsmål om den norske spillestilen.

Likevel tror han Norge kommer til å slite med å ta gruppeseieren.

– Vi er i en sterkere posisjon og leder med fire poeng. Jeg tror vi vinner gruppa, sier den sveitsiske landslagstreneren.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund